Završen „Mobile World Contest: Startup 4 Barcelona by HGK“

Završen „Mobile World Contest: Startup 4 Barcelona by HGK“

Na finalnom natjecanju „Mobile World Contest; Startup 4 Barcelona by HGK“ izabrana su četiri najbolja projekta - BabyWatch tvrtke INU, aplikacija IThome tvrtke Inteligentna kuća, projekt ProMDM tvrtke IT.inteligentne tehnologije, te projekt Squee, tvrtke Squee team.

Oni će kao nagradu dobiti pokrivanje svih troškove smještaja tijekom sajma GSMA Mobile World Congress 2013,  koji se od 25. do 28. veljače održava u Barceloni, te troškove kotizacije za "Brokerage Event", poslovne susrete s drugim sudionicima tog događanja.

Podsjetimo Hrvatska gospodarska komora pozvala je tvrtke, timove i pojedince da prijave svoje projekte namijenjene tržištu mobilnih komunikacija i telekomunikacijskom tržištu putem elektroničke pošte, te tako dostave opis tvrtke/obrta/projekta i prezentaciju predstavljenu tijekom predstavljanja aplikacija/tvrtki/usluga/projekta na natjecanju. Predstavljanje je bilo ograničeno na pet minuta po svakom projektu.

Cilj je HGK kao sponzora natjecanja poticanje kvalitete i kompetitivnosti mikro i novoosnovanih IT tvrtki start-up kompanija, kao najživljeg dijela informatičke industrije, posebice tvrtki čiji su proizvodi i usluge orijentirani na telekomunikacijsku industriju, bez čijeg se tehnološkog utjecaja ne bi promijenile paradigme prodaje aplikacija te osnivanja i preživljavanja tolikog broja start-upa.

Još iz kategorije

Štetner još četiri godine na čelu CRANE-a

Štetner još četiri godine na čelu CRANE-a

19.04.2019. komentiraj

Na redovnoj izbornoj skupštini Hrvatske mreže poslovnih anđela dosadašnji predsjednik Davorin Štetner izabran je na treći uzastopni mandat predsjednika CRANE-a. Promjene su se dogodile u Upravnom odboru gdje se dosadašnji član Damir Mujić zbog privatnih obaveza povukao, a kao novi članovi izabrani su Davor Tremac generalni manager UBER-a jugoistočne Europe te manager TOTAL-a Zdravko Novosel.

Hrvatske inovacije predstavljene u Europskom parlamentu

Hrvatske inovacije predstavljene u Europskom parlamentu

19.04.2019. komentiraj

Ovoga tjedna u Europskom parlamentu predstavljena je izložba „Hrvatske inovacije - vizionari koji su oblikovali Europu“ u organizaciji zastupnika u Europskom parlamentu Davora Škrleca, a koju je otvorila potpredsjednica Europskog parlamenta Heidi Hautala.

Kako spriječiti Storage Sense da ne briše vaše datoteke u Windows 10

Kako spriječiti Storage Sense da ne briše vaše datoteke u Windows 10

18.04.2019. komentiraj

Prostora za pohranu podataka nikad dosta u današnje vrijeme, ali na stolnim i prijenosnim računalima postoje načini kako ga ostvariti što je više moguće, a jedan od njih svakako je Storage Sense. Samo, taj alat može biti problematičan za početnike i dovesti do situacije u kojoj će izbrisati sadržaj računala koje inače korisnik ne bi želio izbrisati.