Završen „Mobile World Contest: Startup 4 Barcelona by HGK“

Završen „Mobile World Contest: Startup 4 Barcelona by HGK“

Na finalnom natjecanju „Mobile World Contest; Startup 4 Barcelona by HGK“ izabrana su četiri najbolja projekta - BabyWatch tvrtke INU, aplikacija IThome tvrtke Inteligentna kuća, projekt ProMDM tvrtke IT.inteligentne tehnologije, te projekt Squee, tvrtke Squee team.

Oni će kao nagradu dobiti pokrivanje svih troškove smještaja tijekom sajma GSMA Mobile World Congress 2013,  koji se od 25. do 28. veljače održava u Barceloni, te troškove kotizacije za "Brokerage Event", poslovne susrete s drugim sudionicima tog događanja.

Podsjetimo Hrvatska gospodarska komora pozvala je tvrtke, timove i pojedince da prijave svoje projekte namijenjene tržištu mobilnih komunikacija i telekomunikacijskom tržištu putem elektroničke pošte, te tako dostave opis tvrtke/obrta/projekta i prezentaciju predstavljenu tijekom predstavljanja aplikacija/tvrtki/usluga/projekta na natjecanju. Predstavljanje je bilo ograničeno na pet minuta po svakom projektu.

Cilj je HGK kao sponzora natjecanja poticanje kvalitete i kompetitivnosti mikro i novoosnovanih IT tvrtki start-up kompanija, kao najživljeg dijela informatičke industrije, posebice tvrtki čiji su proizvodi i usluge orijentirani na telekomunikacijsku industriju, bez čijeg se tehnološkog utjecaja ne bi promijenile paradigme prodaje aplikacija te osnivanja i preživljavanja tolikog broja start-upa.

Još iz kategorije

Završen Gamescom 2019 – raj za gejmere

Završen Gamescom 2019 – raj za gejmere

24.08.2019. komentiraj

Najveći svjetski sajam igara Gamescom u Kölnu danas je zatvorio svoja vrata nakon peta dana intenzivnog dogovaranja novih poslova, ali i igranja najnovijih igara koje se tek očekuju na tržištu. Gamescom je okupio ponovno i poslovnu zajednicu na posebno dijelu koji je održan prva dva dana i gdje su developeri međusobno razgovarali o razvoju igara, enginima za igre, novim modelima animacija, dok su izdavači tražili potencijalne nove uspješnice.

Uzrok nastanka uragana otkriva američki tim na čijem je čelu hrvatska znanstvenica

Uzrok nastanka uragana otkriva američki tim na čijem je čelu hrvatska znanstvenica

24.08.2019. komentiraj

Hrvatska znanstvenica, teorijska fizičarka, prof. dr. sc. Željka Fuchs Stone, direktorica Centra za klimu i vodu na institutu New Mexico Tech, poznata i kao lovkinja na uragane, započela je sa svojim kolegama znanstvenicima novi projekt “OTREC”, kojim planiraju razotkriti misterij nastanka uragana.

GNOME  i KDE zajednički za Linux desktop

GNOME i KDE zajednički za Linux desktop

23.08.2019. komentiraj

Linux za desktop računala ima mnogo obožavatelja, ali nikad nije uspio pridobiti mase u smislu kao Windows ili Mac OS, što je posljedica fragmentacije izvedene od strane različitih proizvođača. O tome je pričao i osnivač Linuxa Linus Torvalds, no možda ta kritika više neće vrijediti sad kad su dva najveća rivala za Linux desktop odlučila raditi zajedno.