Završen „Mobile World Contest: Startup 4 Barcelona by HGK“

Završen „Mobile World Contest: Startup 4 Barcelona by HGK“

Na finalnom natjecanju „Mobile World Contest; Startup 4 Barcelona by HGK“ izabrana su četiri najbolja projekta - BabyWatch tvrtke INU, aplikacija IThome tvrtke Inteligentna kuća, projekt ProMDM tvrtke IT.inteligentne tehnologije, te projekt Squee, tvrtke Squee team.

Oni će kao nagradu dobiti pokrivanje svih troškove smještaja tijekom sajma GSMA Mobile World Congress 2013,  koji se od 25. do 28. veljače održava u Barceloni, te troškove kotizacije za "Brokerage Event", poslovne susrete s drugim sudionicima tog događanja.

Podsjetimo Hrvatska gospodarska komora pozvala je tvrtke, timove i pojedince da prijave svoje projekte namijenjene tržištu mobilnih komunikacija i telekomunikacijskom tržištu putem elektroničke pošte, te tako dostave opis tvrtke/obrta/projekta i prezentaciju predstavljenu tijekom predstavljanja aplikacija/tvrtki/usluga/projekta na natjecanju. Predstavljanje je bilo ograničeno na pet minuta po svakom projektu.

Cilj je HGK kao sponzora natjecanja poticanje kvalitete i kompetitivnosti mikro i novoosnovanih IT tvrtki start-up kompanija, kao najživljeg dijela informatičke industrije, posebice tvrtki čiji su proizvodi i usluge orijentirani na telekomunikacijsku industriju, bez čijeg se tehnološkog utjecaja ne bi promijenile paradigme prodaje aplikacija te osnivanja i preživljavanja tolikog broja start-upa.