Završen „Mobile World Contest: Startup 4 Barcelona by HGK“

Završen „Mobile World Contest: Startup 4 Barcelona by HGK“

Na finalnom natjecanju „Mobile World Contest; Startup 4 Barcelona by HGK“ izabrana su četiri najbolja projekta - BabyWatch tvrtke INU, aplikacija IThome tvrtke Inteligentna kuća, projekt ProMDM tvrtke IT.inteligentne tehnologije, te projekt Squee, tvrtke Squee team.

Oni će kao nagradu dobiti pokrivanje svih troškove smještaja tijekom sajma GSMA Mobile World Congress 2013,  koji se od 25. do 28. veljače održava u Barceloni, te troškove kotizacije za "Brokerage Event", poslovne susrete s drugim sudionicima tog događanja.

Podsjetimo Hrvatska gospodarska komora pozvala je tvrtke, timove i pojedince da prijave svoje projekte namijenjene tržištu mobilnih komunikacija i telekomunikacijskom tržištu putem elektroničke pošte, te tako dostave opis tvrtke/obrta/projekta i prezentaciju predstavljenu tijekom predstavljanja aplikacija/tvrtki/usluga/projekta na natjecanju. Predstavljanje je bilo ograničeno na pet minuta po svakom projektu.

Cilj je HGK kao sponzora natjecanja poticanje kvalitete i kompetitivnosti mikro i novoosnovanih IT tvrtki start-up kompanija, kao najživljeg dijela informatičke industrije, posebice tvrtki čiji su proizvodi i usluge orijentirani na telekomunikacijsku industriju, bez čijeg se tehnološkog utjecaja ne bi promijenile paradigme prodaje aplikacija te osnivanja i preživljavanja tolikog broja start-upa.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Zemlje s najvećim brojem žena inovatorica

INFOGRAFIKA: Zemlje s najvećim brojem žena inovatorica

17.01.2020. komentiraj

Inovacije iza kojih stoje žene činile su u 2017. tek 13,07 posto svih koje su te godine prijavljene te odobrene od strane nadležnih institucija. No, nije u cijelom svijetu tako loša situacija po žene i to se može vidjeti po brojkama Britanskog ureda za intelektualno vlasništvo.

U Beču do kraja 2020. tisuću e-punionica

U Beču do kraja 2020. tisuću e-punionica

17.01.2020. komentiraj

Bečko energetsko poduzeće „Wien Energie“ kontinuirano razvija gradsku infrastrukturu za punjenje električnih automobila. Postavljanje e-punionica i prelazak na električnu mobilnost ključni su za ispunjenje ciljeva Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama. Naime, automobili koji se pune „zelenom“ električnom energijom za vrijeme svoga trajanja proizvedu i do 75 % manje stakleničkih plinova od automobila s motorom s unutarnjim izgaranjem.

Hrvatska nadmašila razvijenije zemlje u digitalnom učenju

Hrvatska nadmašila razvijenije zemlje u digitalnom učenju

17.01.2020. komentiraj

Centar za europske političke studije (CEPS) istražio je uspješnost europskih zemalja u digitalnom učenju i ustanovio da su Estonija, Nizozemska i Finska napredovale u digitalnom obrazovanju, dok su se Italija i Njemačka našle na začelju ljestvice.