Završen „Mobile World Contest: Startup 4 Barcelona by HGK“

Završen „Mobile World Contest: Startup 4 Barcelona by HGK“

Na finalnom natjecanju „Mobile World Contest; Startup 4 Barcelona by HGK“ izabrana su četiri najbolja projekta - BabyWatch tvrtke INU, aplikacija IThome tvrtke Inteligentna kuća, projekt ProMDM tvrtke IT.inteligentne tehnologije, te projekt Squee, tvrtke Squee team.

Oni će kao nagradu dobiti pokrivanje svih troškove smještaja tijekom sajma GSMA Mobile World Congress 2013,  koji se od 25. do 28. veljače održava u Barceloni, te troškove kotizacije za "Brokerage Event", poslovne susrete s drugim sudionicima tog događanja.

Podsjetimo Hrvatska gospodarska komora pozvala je tvrtke, timove i pojedince da prijave svoje projekte namijenjene tržištu mobilnih komunikacija i telekomunikacijskom tržištu putem elektroničke pošte, te tako dostave opis tvrtke/obrta/projekta i prezentaciju predstavljenu tijekom predstavljanja aplikacija/tvrtki/usluga/projekta na natjecanju. Predstavljanje je bilo ograničeno na pet minuta po svakom projektu.

Cilj je HGK kao sponzora natjecanja poticanje kvalitete i kompetitivnosti mikro i novoosnovanih IT tvrtki start-up kompanija, kao najživljeg dijela informatičke industrije, posebice tvrtki čiji su proizvodi i usluge orijentirani na telekomunikacijsku industriju, bez čijeg se tehnološkog utjecaja ne bi promijenile paradigme prodaje aplikacija te osnivanja i preživljavanja tolikog broja start-upa.

Još iz kategorije

Hrvati manje razgovaraju, više pišu poruke i ljubav izražavaju emojijima

Hrvati manje razgovaraju, više pišu poruke i ljubav izražavaju emojijima

16.02.2019. komentiraj

U istraživanju koje je Huawei proveo među 2585 ispitanika, Hrvati u ljubavnim odnosima više pišu poruke nego što razgovaraju na mobitel kojeg gotovo stalno nose sa sobom. Tako uređaje redovito nose i u kupaonicu i na WC, a ljubav najčešće izražavaju emojijem i to onim u obliku srca.

Sud pravomoćnom presudom potvrdio da je Microsoft prekršio zakon RH

Sud pravomoćnom presudom potvrdio da je Microsoft prekršio zakon RH

15.02.2019. komentiraj

Nakon osam godina sudovanja radni spor Zrinke Makovac je okončan pravomoćnom odlukom Županijskog suda protiv Microsofta Hrvatske. Budući da Microsoft u sudskom postupku nije uspio dokazati utemeljenost razloga za donošenjem odluke o otkazu,  sud  je utvrdio nezakonitost i nelegalnost dobivenog otkaza te presudio u korist dugogodišnjoj djelatnici Microsofta potvrdila je za ICTbusiness.info Zrinka Makovac.

Programski jezik Python među tri je najpopularnija u svijetu i najbrže raste

Programski jezik Python među tri je najpopularnija u svijetu i najbrže raste

15.02.2019. komentiraj

Programski jezik Python među tri je najpopularnija u svijetu trenutno, a ujedno je i zabilježio najveći rast prema Tiobe indeksu najpopularnijih programskih jezika. Time se samo nastavio uspjeh koji je ovaj programski jezik svakako zaslužio zbog jednostavnosti i praktičnosti, iznimno potrebnih u današnje vrijeme.