Završen međunarodni znanstveni skup „Društvo i tehnologija 2014. - Dr.Juraj Plenković“

Završen međunarodni znanstveni skup „Društvo i tehnologija 2014. - Dr.Juraj Plenković“

Dvodnevni znanstveni skup „Društvo i tehnologija 2014.-dr.Juraj Plenković“ koji je proteklog vikenda u Opatiji okupio renomirane znanstvenike iz zemlje i inozemstva uspješno je priveden kraju. I 21. put zaredom, na skupu je sudjelovalo niz uglednih znanstvenika i stručnjaka u različitim područjima znanosti - od gerontologije, komunikacijskog menadžmenta, medija, religije, kulture do geopolitike, e-obrazovanja i tehnologije.

Ovaj jedinstveni međunarodni znanstveni skup je među rijetkima koji u isto vrijeme, jednako kvalitetno pristupa temama o najnovijim tehnologijskim dostignućima, ali i temama o suvremenim društvenim tekovinama.

I ove godine, više od 220 sudionika podijelilo je svoja bogata znanja i iskustva, a među njima svakako je najeminentnije ime prof.dr. Stefana Luby-a, potpredsjednika Europske akademije znanosti i umjetnosti te predsjednika Danube Academies Conference-a, koji je predstavio zanimljiva dostignuća u području nano tehnologije s jedne strane, te nove društvene izazove malih europskih nacija s druge strane.

U okviru znanstvenog skupa održano je i završno predavanje  za prvu generacije studenata Europskog poslovnog studija sveučilišta Alma Mater Europaea, koji se od 2012. godine provodi u Republici Hrvatskoj i koji je, kao takav, prvi sveučilišni studij u Hrvatskoj u potpunosti prilagođen visokim standardima e-obrazovanja.

Sveučilište Alma Mater Europaea, uz Hrvatsko komunikološko društvo i Međunarodnu udrugu komunikoloških društava, organizator je ovog, već tradicionalnog znanstvenog skupa, koji će i  iduće godine prirediti još bogatiji i raznovrsniji program.