Završen IDC-ev Cloud Leadership, Enterprise Mobility & Social Media Forum

Završen IDC-ev Cloud Leadership, Enterprise Mobility & Social Media Forum

U organizaciji analitičke kuće IDC Adriatics i partnera Veem, InfoCumulus, Juniper Networks i co-partnera Storm Informatika, S&T Hrvatska i co-partnera Extreme Networks, APC, Megatrend poslovna rješenja, Microsoftom i ProMDM u zagrebačkom hotelu Antunović završena je 5. po redu cloud computing konferencija, na kojoj je prisustvovalo stotinjak krajnjih korisnika, ponuđača usluga i predstavnika medija.

Na konferenciji su detaljno obrađene teme poput trendova na temu računarstva u oblaku i povrata uloženih sredstava (ROI), mobilnog poslovanja te povezanih novih aplikacija i platformi  i društvenih mreža.

Forum je otvorio Milan Kalal, IDC-ev Energy Insights stručnjak za CEE regiju na temu IDC-evih analiza vezanih uz „treću platformu“ u današnjem IT okruženju. U ime kompanije Veem zanimljivu prezentaciju imao je Sylwester Derda, koji se osvrnuo na najmodernija rješenja za zaštitu podataka u virtualnom okruženju.

Stjepan Vuković iz tvrtke InfoCumulus govorio je poslovnim društvenim mrežama kao korisnim komunikacijskim alatima unutar poduzeća. Juniper Networks i lokalni partner Storm Informatika te njihov izlagač Michael Fritz koncentrirali su se na vezu cloud tehnologija u perspektivi virtualizacije i SDN-a (Software Defined Networking).

Petra Čiček i Sanja Grčić Plečko iz Microsofta bazirale su zajedničku prezentaciju na 4 velika trenda koja će utjecati na novo razdoblje radne okoline.

Renato Telen iz Megatrend poslovnih rješenja objasnio je razloge razloge za preseljenje poslovanja (IT) u oblak. U ime kompanije S&T Hrvatska i partnera Extreme Networks George Kountouris izlagao je na temu Data centara, dok je Neven Kundija predstavio APC by Schneider Electric rješenja i usluge za infrastrukturu računalnog centra. Zadnji predavač bio je Marko Makovac iz ProMDM-a na temu sigurne upotrebe mobilnih uređaja u poslovanju.

 

Konferencija je završila zanimljivom diskusijom na kojoj su svoje viđenje trenutnog stanja na domaćem informatičkom tržištu izložili predstavnici hrvatskih i globalnih IT kompanija.