Zatvorena Shift Money konferencija, odabran najbolji FinTech startup

Zatvorena Shift Money konferencija, odabran najbolji FinTech startup

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Nakon puna dva dana razglabanja o budućnosti novca, Shift Money konferencija privedena je kraju. Raspravljalo se mnogo o novim načinima plaćanja, osiguranjima, revolucionarizaciji zajmova te aktualnim trendovima u FinTech industriji, a zaključilo se koji bi startup mogao promijeniti način na koji razmišljamo o novcu.

Drugi dan konferencije započeo je s Garyem Conroyem, Chief Product Officerom TransferMatea, tvrtke koja se inače bavi rješenjima za globalna plaćanja. Pokušavaju smanjiti sve naknade i riješiti probleme koji proizlaze kada trebate obaviti internacionalno plaćanje. Na pozornici je govorio upravo o tome kako se svi ti problemi mogu riješiti.

Pokraj Garya, svoje stavove podijelila je i Kaidi Ruusalepp, izvršna direktorica i osnivačica Funderbeama, tvrtke koja novim projektima i drugim tvrtkama pomaže da budu lako financirani. Oni su prvo startup tržište koje je pokrenuto blockchainom te imaju podatke za preko 180.000 startupa. Kaidi je na svom predavanju objasnila moć kapitala te kako, za istoimene tvrtke i projekte, izgleda put od trenutka financiranja do izlaza.

Uz njih se na konferenciji pridružio i Andrew Rollins, izvršni direktor Everblooma, decentralizirane platforme za razmjenu valuta koja koristi blockchain za rješavanje transakcija. Andrew je na pozornici raspravljao i objasnio koje su trenutni problemi koji postoje, a da sprječavaju institucije da počnu koristiti kripto valute.

U međuvremenu, za svoju pobjedu borili su se startupi na Shift Money Challengeu. Broj od 10 natjecateljskih startupa danas se sveo samo na jednog. Pobjedu na challengeu odnio je Fractal Labs. Fractal je automatizirani financijski asistent koji pomaže SME tvrtkama (manjim i srednjim poduzećima) da lako prate i upravljaju gotovinom te kapitalnim zahtjevima. Fractal koristi umjetnu inteligenciju kako bi predvidio financijske ishode i pomaže poslovnim menadžerima da lako pronađu zajednički jezik s bankama i savjetnicima.

„Iako je ovo prvo izdanje Shift Money konferencije, uhodanost Shift tima, od njihovih prijašnjih konferencija, itekako se osjetila. Konferencija je nadmašila sva očekivanja i kroz ova dva dana prikupila približno 1000 ljudi. Neprocjenjivo iskustvo i dojmovi sudionika su više nego dovoljan motiv da se konferencija održi i dogodine u još većem i boljem izdanju“, ističu organizatori.

Još iz kategorije

Održan okrugli stol o prilikama žena u IT-u

Održan okrugli stol o prilikama žena u IT-u

26.05.2019. komentiraj

U zagrebačkom Studentskom centru održan je okrugli stol pod nazivom „Postani i TI, djevojka IT!“ Tom prigodom, djevojkama viših razreda srednjih škola, za koje je taj događaj organiziran, o svom radnom iskustvu i položaju žena u IT industriji iskustva su prenosile govornice iz raznih javnih i privatnih institucija.

Dolaze Google, Ebay, Shopify, Amazon, Xbox na Shift konferenciju u Split

Dolaze Google, Ebay, Shopify, Amazon, Xbox na Shift konferenciju u Split

25.05.2019. komentiraj

Približava se osmo izdanje Shift konferencije – Powered by ICT Županija koja će na dva dana, 30. i 31. svibnja, Split pretvoriti u središte IT industrije te na jednom mjestu okupiti vodeće svjetske stručnjake iz renomiranih tvrtki kao što su Google, Ebay, Shopify, Amazon, Xbox, Minecraft, Slack i mnoge druge. Očekuje se da će ovogodišnja, najveća IT konferencija na području Jugoistočne Europe, imati čak 1500 sudionika.

Holografska tehnologija je mogući ključ za budućnost kvantnog računarstva

Holografska tehnologija je mogući ključ za budućnost kvantnog računarstva

24.05.2019. komentiraj

Budućnost kvantnog računalstva moglo bi biti svjetlo, odnosno, uspjeh koji se u tehnološkom smislu postigao na holografskom području. Sve skupa zvuči kao znanstvena fantastika, ali zbog načina na koji se emitira svjetlost, odnosno ponašaju iza granica valnih duljina, otvaraju se vrata za rad s podacima kvantnog računalstva.