Započeo najveći poslovno-trkački online izazov HT B2run Challenge

Započeo najveći poslovno-trkački online izazov HT B2run Challenge
DepositPhotos / Ilustracija

Unazad nekoliko godina proljeće je u poslovnom svijetu rezervirano za nekoliko većih poslovnih događaja, a jedno od njih je i HT B2Run - najveće poslovno-sportsko okupljanje u Hrvatskoj! No, ove je godine uslijed COVID-19 pandemije situacija uvelike drukčija jer su sve javne manifestacije, pa tako i HT B2Run utrke, odgođene za neka bolja vremena. Međutim, organizatori B2Run poslovnih utrka doskočili su i tom izazovu pokrenuvši najveći trkački online izazov HT B2Run Challenge #ostanidoma.

Svi prijavljeni trkači, njihove kolege, prijatelji, obitelji pozvani su da se uključe u izazov, a njihov glavni zadatak je istrčati pet kilometara u svome domu! Nakon istrčanog izazova, pretrčane kilometre i kratki video objavljuju na svom Facebook profilu pod zajedničkom oznakom #HTB2RunChallenge_ostanidoma. Ovaj događaj organiziran je s jednim isključivim ciljem - potaknuti poslovnu javnost na izazov kojim će, osim zabave, u izolaciji vlastitog doma, istovremeno raditi na svom - fizičkom i mentalnom - zdravlju te se pokrenuti i započeti neku fizičku aktivnost.

Dosad se HT B2Run Challenge #ostanidoma izazovu pridružilo gotovo 300 trkača-poslovnjaka koji su u svojim objavama izazvali na sudjelovanje još nekoliko stotina novih!

„Jednako kao i u poslovnom svijetu, i u našim poslovnim utrkama trenutnu situaciju treba promatrati isključivo kao izazov iz kojeg će izrasti neke nove ideje, projekti. Ograničeni prostorom i uputama Civilnog stožera nismo željeli da se naša aktivna i velika trkačka zajednica koju čini više od 10.000 trkača uspava već smo pred njih postavili izazov i organizirali najveći „trening kod kuće“ ikada. U HT B2Run izazovu bitno je samo da ostanete doma i da pretrčite pet kilometara, a vrijeme i rezultat su nebitni!“ izjavio je Jurica Barać, organizator HT B2Run utrka.

„Ovo je samo prva stepenica našeg izazova koju ćemo iz tjedna u tjedan nadograđivati novim zanimljivostima. A kao generalno finale vidim okupljanje svih naših trkača na ciljnim vratima HT B2Run utrka u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu. Naravno, čim se za to stvore prilike jer u ovom je izazovu jednako kao i u poslu važno ne odustati“, pojašnjava Barać.

Prva faza HT B2Run izazova „Ostani doma“ otvorena je do 7. travnja, a sve informacije dostupne su na internetskim stranicama www.htb2run.hr. Svatko tko istrči zadanih pet kilometara u vlastitom domu, bez obzira na vrijeme i rezultat, očekuje medalja te Heineken 0.0 idealan za osvježenje nakon fizičkog treninga!

„U Hrvatskom Telekomu svjesni smo važnosti svake tjelesne aktivnosti za zdravlje zaposlenika. Stoga pozivamo sve da se odazovu ovom natječaju i umjesto proljetnih HT B2Run utrka u svojim stanovima, kućama, okućnicama, terasama, krovovima i dvorištima otrče tih pet kilometara na sigurnoj razdaljini od ostalih i osvoje medalju“, poručio je Bojan Mušćet, koordinator trkačkih aktivnosti u Hrvatskom Telekomu i ambasador utrke.

Pogledajte i preporuke Dejana Patrčevića za trčanje u zatvotrenom:  https://we.tl/t-9ttk2eTsMI.