Zadovoljstvo kupaca s iPhoneom u padu

Zadovoljstvo kupaca s iPhoneom u padu

Američki indeks zadovoljstva kupaca mobilnih uređaja u ovoj godini nam donosi sitne ali bitne promjene. Kao i uvijek bez puno iznenađenja Apple je i dalje u vodstvu zahvaljujući svom iPhone pametnom telefonu. Međutim, razlika između bodova je sve manja te se konkurencija zaoštrava, naime Samsung i Motorola su zaradili nekoliko bodova na Apple-ov račun.

U 2012, Apple je imao najviši broj bodova 83, u odnosu na sve ostale proizvođače. Ove godine, još uvijek ima najviše bodova, ali je pao za dva boda te je sada na 81. To nije toliko velik pad u bodovima, ali pokazuje kako je sve manje ljudi zadovoljno svojim iPhone uređajima, te bi ovaj pad mogli pripisati manjkavostima iPhone 5 uređaja.

S druge strane, zbog rasta Motorola i Samsung imaju razloga za zadovoljstvo. Motorolin rast sa 73 na 77 bodova je definitivno iznenađujuć zbog manjka noviteta za ovu godinu, dok je Samsung zabilježio svoj najveći rast za 5 bodova, te porastao sa 71 na 76 bodova. Nokia je također blago porasla s 75 na 76 bodova.

Apple sada ima samo 4 boda prednosti ispred drugoplasirane Motorole u odnosu na prošlogodišnju prednost od 10 bodova. Nokia i Samsung nisu daleko od vodećeg dvojca, te se nalaze na diobi trećeg mjesta. HTC i LG su zabilježili pad broja bodova, HTC je pao sa 75 na 72, a LG sa 75 na 71 bod.

Izgleda kako će Apple imati puno posla za napraviti na WWDC 2013 konferenciji sljedećeg mjeseca, ako želi zadržati vodstvo u indeksu zadovoljstva kupaca u 2014.