Wozinak smatra da bi Apple trebao proizvoditi iPhone s Androidom

Wozinak smatra da bi Apple trebao proizvoditi iPhone s Androidom
Antun Jastrić

Ovih dana Steve Jobs se sigurno okreće u grobu, a za to je zaslužan Steve Wozniak i njegove kontroverzne izjave. Steve je dao intervju za časopis Wired i pri tome je naveo kako ne postoji razlog zašto Apple ne bi ušao i na tržište Androida. Wozniak je u potpunosti uvjeren kako Apple treba što prije zaboraviti na natjecanje s Androidima, nego da napravi iPhone koji će raditi na Androidu.

"Nemojte me krivo shvatiti, no ja stvarno ne vidim niti jedan razlog zašto Apple ne bi ušao i na tržište Androida. Ti bi uređaji bili konkurentni, a  ljudi vole naš dizajn i proizvode. To bi nam omogućilo da se borimo u dvije arene istovremeno." - izjavio je smrtno ozbiljan Wozniak.

Analitičari smatraju kako tehnički nije nemoguće da Apple predstavi telefon koji bi radio na Androidu. Radi se o open source operativnom sustavu i Apple bi mogao razviti tzv. prilagođenu verziju Androida. Inače, Steve Wozniak već duže vrijeme nije uključen u Apple poslovanje te redovito koristi priliku da javno hvali druge proizvođače.