Wolt, Glovo i PauzaGO na Digital Shapers konferenciji

Wolt, Glovo i PauzaGO na Digital Shapers konferenciji

Olakšali su i poboljšali urbanu svakodnevicu, popularizirali su posao dostavljača, a korisnici su ih, čini se, dočekali raširenih ruku. Oni su Wolt, Glovo i PauzaGO, a njihovi predstavnici će o prednostima i izazovima poslovanja u Hrvatskoj govoriti na ovogodišnjem izdanju konferencije Digital Shapers.

Elmira Majerić s PauzeGO, Teo Širola iz Glova te Matko Katanec iz Wolta na panelu „Meals on Wheels“ će otkriti kako su se prilagodili izazovima na tržištu, zašto je digitalna transformacija bila presudna za pokretanje njihovog posla te zašto su dostavljači na biciklima toliko popularni. Restorani i trgovine su ih jedva dočekali jer su im olakšali poslovanje, a korisnike je oduševila lakoća i jednostavnost narudžbe.

U Hrvatskoj se prošle godine pojavio finski Wolt, međunarodni servis za dostavu hrane. Aplikacija je ubrzo postala najbolje ocijenjena platforma na Google play Storeu i App Storeu u kategoriji hrane i pića, a korisnici danas mogu birati između 5 tisuća restorana u više od 40 europskih gradova.

„Mogućnost „real time“ praćenja cijelog procesa, od trenutka slanja narudžbe pa sve do dolaska na korisnikovu adresu, uključujući i praćenje lokacije dostavljača, nešto je s čime se domaće tržištu do prije godinu dana susrelo jedino u pogledu usluge taxi prijevoza (Uber, Bolt). Digitalna transformacija na području ugostiteljske industrije tek se zahuktava, a prema procjenama tržište online narudžbi i dostave hrane u narednim godinama nastavit će rasti te doseći vrijednost od čak 200 milijardi dolara“ , istaknuo je Matko Katanec, generalni direktor Wolta za Adria regiju.

Druga aplikacija koja je uvelike utjecala na urbani život je Glovo, startup iz Barcelone koji posluje u Europi, Srednjoj i Južnoj Americi te u Africi. Posebnost Glova je što osim hrane dostavlja i sve ostalo, pa je tako u vrlo kratkom roku postao sinonim za dostavu bilo kojeg proizvoda u Zagrebu.

"U Hrvatskoj je relativno nedavno započela transformacija u domeni brze dostave. Od samog lansiranja prije nekoliko mjeseci Glovo aplikacija bilježi sjajne rezultate i želimo nastaviti u tom smjeru. Reakcije korisnika, naših dostavljača, restorana i trgovina su izvrsne, a o prednostima i nedostacima poslovanja u Hrvatskoj govorit ćemo na Digital Shapers konferenciji. Naša vizija je približiti praktičnost tehnologije svima, stvarajući pritom priliku za zaradu tisućama dostavljača", najavio je Teo Širola, generalni menadžer tvrtke Glovo Hrvatska.

Već etablirana, poznata platforma za dostavu hrane Pauza.hr ovog ljeta je obilježila 10 godina postojanja na hrvatskom tržištu i pritom predstavila novu uslugu PauzaGO za naručivanje hrane iz bilo kojeg restorana bez troškova dostave.

„Ulaganjem u odnose između korisnika, restorana i Pauze, stvorili smo naviku naručivanja hrane online. Danas, dostavljanjem hrane našim korisnicima sudjelujemo u kreiranju novog iskustva u dostavi hrane. Uz besplatnu dostavu, širok izbor i odnose koje gradimo kreiramo win – win – win prilike za sve“ , dodala je Elmira Majerić, direktorica Pauza.hr-a.

Još iz kategorije

Građani počinju više razmišljati o egzistenciji nego o epidemiji

Građani počinju više razmišljati o egzistenciji nego o epidemiji

27.05.2020. komentiraj

U trenutku kada restrikcije popuštaju, a život se polako normalizira, građani sve više brinu oko budućnosti. Bez obzira na opasnost i sveprisutnost COVID-19 virusa, građani ipak najviše strahuju od posljedica gospodarske krize (46%). Prema istraživanju, zabrinutiji smo zbog mogućeg gubitka posla (33%) nego radi potencijalne zaraze člana obitelji koronavirusom (31%), odnosno vlastitog obolijevanja (28%).

Pokreće se izbor za novu čelnu osobu Hrvatske udruge poslodavaca

Pokreće se izbor za novu čelnu osobu Hrvatske udruge poslodavaca

27.05.2020. komentiraj

Na zajedničkoj sjednici Izvršnog odbora, Nadzornog odbora i Savjeta Hrvatske udruge poslodavaca koja je održana uoči najavljene izvanredne sjednice Skupštine HUP-a, Gordana Deranja predložila je Izvršnom odboru HUP-a da se otvori nominacijski postupak izbora novog predsjednika/ce HUP-a.

INFOGRAFIKA: Windows i dalje suvereno dominira na osobnim računalima

INFOGRAFIKA: Windows i dalje suvereno dominira na osobnim računalima

27.05.2020. komentiraj

Microsoft je 4. travnja proslavio 45 godina i fascinantno je da unatoč činjenici da kompaniji nedostaje tako malo do pola stoljeća starosti, njegov softver još uvijek suvereno dominira tržištem osobnih računala.