WMF stiže u Vodnjan sa projektom Worldwide Events

WMF stiže u Vodnjan sa projektom Worldwide Events
Dražen Tomić / Tomich Productions

WMF - najveći Festival posvećen inovacijama, projekt je Search On Media grupe - lansira projekt Worldwide Events. Event u Hrvatskoj potvrđen je za svibanj 2021 u gradu Vodnjanu koji se održava u partnerstvu s Talijansko-hrvatskom gospodarskom komorom te Infobipom: sudjelovanje je besplatno, prijenos će se moći pratiti online putem interaktivne platforme ibrida.io.

Raspored događanja biti će osmišljen sukladno ciljevima i ključnim načelima Web Marketing Festivala, vođen inovacijama, poduzetništvom i umrežavanjem: uz posredstvo institucija, tvrtki i start-up inovatora sa hrvatskog tržišta, nude sudionicima eventa mogućnost upoznavanja inovativnog inozemnog sustava te stupanja u kontakt sa relevatnim sudionicima.

Startup Natjecanje posvećeno je u stvarnosti inovativnim poduzetnicima i predstavlja priliku za petnaest hrvatskih start-upova da ispričaju i prezentiraju vlastite proizvode pred tvrtkama, investitorima i inkubatorima iz Hrvatske i inozemstva, kojima se otvara mogućnost da podrže razvoj putem nagrada i ulaganja.

Nagrađeni start-upovi, između ostalog, osvajaju izravno sudjelovanje na programu WMF2021 24.,25. i 26. lipnja u Riminiju i Online: najbolja prilika za projekte koje WMF okuplja sa ciljem stvaranja inovativnog i održivog ekosustava poduzetništva na svjetskoj razini, stvarajući mrežu tvrtki, ideja i međunarodnih projekata između Italije i inozemstva.

“Posljednjih mjeseci uvidjeli smo da međunarodna suradnja predstavlja temelj za razvoj koordinirane i učinkovite suradnje za postizanje zajedničkih ciljeva. Promicanje raznolikosti inovacija i širenje ekosustava uvijek je bio jedan od primarnih ciljeva festivala WMF, što potvrđuje i poziv za ubrzavanjem razvoja inovacija u Italiji i svijetu“ objašnjava Cosmano Lombardo, CEO Search On Media i tvorac festivala WMF.

Kako bi zaokružili cijeli event, stvoren je i virtualni izložbeni prostor, idealan kontekst za stvaranje novih poslovnih prilika i umrežavanje sa tvrtkama, start-up inovatorima i stručnjacima iz sektora iz cijelog svijeta uz mogućnost da stupe u direktan kontakt unutar kabina ili privatnih soba. Također je organiziran i poseban dio  za obuku i informacije: iz studija uživo će se emitirati prezentacije i diskusije o najvažnijim svjetskim temama i trendovima o digitalnim i društvenim inovacijama povezanima s Hrvatskom, uključujući i trenutke za show i zabavu.

U svrhu proširivanja kulture inovacija, poduzetništva i digitalnih tehnologija i izvan nacionalnih granica, WMF je pokrenuo novi projekt globalne suradnje koja obuhvaća 5 kontinenata diljem 12 zemalja, s još toliko “satelitskih“ događaja i inicijativa posvećenih inovacijama.

Od Hrvatske do Australije, od Kanade do Kine, preko Španjolske, Francuske, Bugarske, Grčke, Poljske, Srbije i Tunisa. U ovim zemljama WMF donosi- osim formata i vlastite misije- događaje, produbljenje odnosa, analize i trenuke zabave, tretira  teme povezane s digitalnim i društvenim inovacijama, iz svijeta tehnologije i poduzetništva te učinke na mnoge aspekte digitalnog svijeta i na svjetsku zajednicu.

“Sa svjetskim događnajima započinjemo novi put, na globalnoj razini, za kojeg vjerujemo da je prirodni tijek razvoja kojeg je Festival pokrenuo prijašnjih godina“ objašnjava Cosmano Lombardo.

Pobjednički start-up inovatori sa različitih međunarodnih natjecanja biti će uključeni u sljedeće izdanje WMF-a u Italiji, koji je u 8 godina vlastitim inicijativama potaknuo rast inovacija cjelokupnog talijanskog i europskog područja, osiguravajući razmjenu ideja i projekata na međunarodnoj razini između Italije i inozemstva.

Za više informacija i prijave posjetite: www.webmarketingfestival.it/worldwide-events/