WMF stiže u Vodnjan sa projektom Worldwide Events

WMF stiže u Vodnjan sa projektom Worldwide Events

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

WMF – najveći Festival posvećen inovacijama, projekt je Search On Media grupe – lansira projekt Worldwide Events. Event u Hrvatskoj potvrđen je za svibanj 2021 u gradu Vodnjanu koji se održava u partnerstvu s Talijansko-hrvatskom gospodarskom komorom te Infobipom: sudjelovanje je besplatno, prijenos će se moći pratiti online putem interaktivne platforme ibrida.io.

Raspored događanja biti će osmišljen sukladno ciljevima i ključnim načelima Web Marketing Festivala, vođen inovacijama, poduzetništvom i umrežavanjem: uz posredstvo institucija, tvrtki i start-up inovatora sa hrvatskog tržišta, nude sudionicima eventa mogućnost upoznavanja inovativnog inozemnog sustava te stupanja u kontakt sa relevatnim sudionicima.

Startup Natjecanje posvećeno je u stvarnosti inovativnim poduzetnicima i predstavlja priliku za petnaest hrvatskih start-upova da ispričaju i prezentiraju vlastite proizvode pred tvrtkama, investitorima i inkubatorima iz Hrvatske i inozemstva, kojima se otvara mogućnost da podrže razvoj putem nagrada i ulaganja.

Nagrađeni start-upovi, između ostalog, osvajaju izravno sudjelovanje na programu WMF2021 24.,25. i 26. lipnja u Riminiju i Online: najbolja prilika za projekte koje WMF okuplja sa ciljem stvaranja inovativnog i održivog ekosustava poduzetništva na svjetskoj razini, stvarajući mrežu tvrtki, ideja i međunarodnih projekata između Italije i inozemstva.

“Posljednjih mjeseci uvidjeli smo da međunarodna suradnja predstavlja temelj za razvoj koordinirane i učinkovite suradnje za postizanje zajedničkih ciljeva. Promicanje raznolikosti inovacija i širenje ekosustava uvijek je bio jedan od primarnih ciljeva festivala WMF, što potvrđuje i poziv za ubrzavanjem razvoja inovacija u Italiji i svijetu” objašnjava Cosmano Lombardo, CEO Search On Media i tvorac festivala WMF.

Kako bi zaokružili cijeli event, stvoren je i virtualni izložbeni prostor, idealan kontekst za stvaranje novih poslovnih prilika i umrežavanje sa tvrtkama, start-up inovatorima i stručnjacima iz sektora iz cijelog svijeta uz mogućnost da stupe u direktan kontakt unutar kabina ili privatnih soba. Također je organiziran i poseban dio  za obuku i informacije: iz studija uživo će se emitirati prezentacije i diskusije o najvažnijim svjetskim temama i trendovima o digitalnim i društvenim inovacijama povezanima s Hrvatskom, uključujući i trenutke za show i zabavu.

U svrhu proširivanja kulture inovacija, poduzetništva i digitalnih tehnologija i izvan nacionalnih granica, WMF je pokrenuo novi projekt globalne suradnje koja obuhvaća 5 kontinenata diljem 12 zemalja, s još toliko “satelitskih” događaja i inicijativa posvećenih inovacijama.

Od Hrvatske do Australije, od Kanade do Kine, preko Španjolske, Francuske, Bugarske, Grčke, Poljske, Srbije i Tunisa. U ovim zemljama WMF donosi- osim formata i vlastite misije- događaje, produbljenje odnosa, analize i trenuke zabave, tretira  teme povezane s digitalnim i društvenim inovacijama, iz svijeta tehnologije i poduzetništva te učinke na mnoge aspekte digitalnog svijeta i na svjetsku zajednicu.

“Sa svjetskim događnajima započinjemo novi put, na globalnoj razini, za kojeg vjerujemo da je prirodni tijek razvoja kojeg je Festival pokrenuo prijašnjih godina” objašnjava Cosmano Lombardo.

Pobjednički start-up inovatori sa različitih međunarodnih natjecanja biti će uključeni u sljedeće izdanje WMF-a u Italiji, koji je u 8 godina vlastitim inicijativama potaknuo rast inovacija cjelokupnog talijanskog i europskog područja, osiguravajući razmjenu ideja i projekata na međunarodnoj razini između Italije i inozemstva.

Za više informacija i prijave posjetite: www.webmarketingfestival.it/worldwide-events/

Još iz kategorije

Pametni solarni spremnici za otpad u Parku prirode Biokovo

Pametni solarni spremnici za otpad u Parku prirode Biokovo

12.04.2021.

Park prirode Biokovo sa svojim vidikovcem Nebeskom šetnicom – Skywalk jedna je od glavnih turističkih atrakcija Hrvatske koju je prošle godine posjetilo 105 tisuća turista. Javna ustanova parka posebno brine o zaštiti okoliša i održivom razvoju. Prepoznala je to A1 Hrvatska koja im je donirala pametne spremnike za otpad.

Preko 55 vrhunskih poduzeća dolazi na drugi Job Fair Meetup

Preko 55 vrhunskih poduzeća dolazi na drugi Job Fair Meetup

12.04.2021.

Nove karijerne prilike i ove godine će preplaviti Fakultet elektrotehnike i računarstva i Klub studenata elektrotehnike koji će od 10. do 14. svibnja 2021. godine postati mjestima održavanja drugog Job Fair Meetupa! Upoznavanje sa svim aktualnim poslovnim ponudama i mogućnostima razvoja karijere u Hrvatskoj bit će moguće uz ležerno umrežavanje, opuštenu razmjenu znanja i iskustava.

Godinu dana borbe za bolje i pravednije društvo uz Glas poduzetnika

Godinu dana borbe za bolje i pravednije društvo uz Glas poduzetnika

12.04.2021.

Udruga Glas poduzetnika ovaj tjedan obilježava godinu dana postojanja. Postali su, kako sami tvrde, najsnažnija neovisna udruga poduzetnika, obrtnika, samozaposlenih i zaposlenika u privatnom sektoru u Hrvatskoj u kratkom razdoblju. Danas okupljaju više od 16.700 članova iz gotovo svih djelatnosti, a podržava ih i više od 200.000 građana.