Windows Store dosegao "svega" 50 tisuća aplikacija

Windows Store dosegao

Microsoftov Windows Store prešao je brojku od 50 tisuća aplikacija dostupnih za download na Windows 8 (PC) i Windows RT (tablet) platforme.

Prema najnovijim informacijama nezavisne web stranice MetroStoreScanner, trenutno Windows Store broji 50304 aplikacije, koji je bio kritiziran zbog jadnog izbora od trenutka kada je dućan otvoren sa skoro 8 tisuća naslova u zadnjem dijelu listopada prošle godine.

No, možda je zanimljivije naglasiti da je po prvi puta otkako je Windows Store otvoren, broj prijava novih aplikacija unutar jednog mjeseca rastao, što do sada nije bio slučaj.

Do ožujka, ukupni broj prijava novih aplikacija je iz mjeseca u mjesec padao, sugerirajući da su programeri već počeli gubiti interes za kreiranjem aplikacija na novom operativnom sustavu.

50304 aplikacija izgleda solidno prema 14 tisuća aplikacija dostupnih na Apple Mac App Store-u. No, dok su ove vijesti pozitivne za korisnike PC-a sa Windows 8 operativnim sustavom, te brojke nisu baš tako dobre ako uspoređujemo Windows RT sa iPadom koji broji 376 tisuća specijaliziranih aplikacija. Uzimajući u obzir taj podatak, Microsoft još ima puno posla za napraviti, no ovi podaci su ipak obećavajući.

Još iz kategorije

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

07.07.2020. komentiraj

Huawei je odlučio dodatno pojačati vlastitu globalnu inicijativu TECH4ALL čiji je plan koristeći sve prednosti e-učenja podići kvalitetu obrazovanja diljem svijeta kao i učiniti kvalitetno obrazovanje dostupno svima. O velikom potencijalu e-učenja na povećanje razine obrazovanja diljem svijeta, kao i potencijalu koje to otvara, razgovarali su na webinaru zamjenik predsjednika Huaweija, Ken Hu, čelnici i stručnjaci iz UNESCO-a, globalne udruge telekom operatera - GSMA, sveučilišta i obrazovnih institucija diljem svijeta, Ministarstva obrazovanja Senegala, kao i predstavnici privatnog sektora.

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

07.07.2020. komentiraj

Innovation Norway je u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom održao online predstavljanje Programa “Business Development and Innovation Croatia” koji nudi bespovratna sredstva hrvatskom privatnom sektoru. Na konferenciju se prijavilo preko 300 poduzetnika zainteresiranih za program koji se financira iz norveške darovnice i dio je EGP financijskog mehanizma i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014-2021. Prijave su otvorene do 15. studenoga 2020., a potpisi prvih ugovora se očekuju u drugom kvartalu 2021.

Pripreme za WinDayse

Pripreme za WinDayse

07.07.2020. komentiraj

Prvi Road to WinDays online program uživo je pratilo 1.152 sudionika, a donio je tri predavanja i okrugli stol na temu event industrije. Program se emitirao iz WinDays studija u zagrebačkom Mozaik Event Centru. Sudionici su ga mogli pratiti putem live streama na Facebooku i YouTubeu te postavljati pitanja predavačima i panelistima, a snimku je moguće pogledati i naknadno. Drugi Road to WinDays održat će se početkom rujna i sudionike uvesti u teme konferencije uživo.