Windows Store dosegao "svega" 50 tisuća aplikacija

Windows Store dosegao "svega" 50 tisuća aplikacija

Microsoftov Windows Store prešao je brojku od 50 tisuća aplikacija dostupnih za download na Windows 8 (PC) i Windows RT (tablet) platforme.

Prema najnovijim informacijama nezavisne web stranice MetroStoreScanner, trenutno Windows Store broji 50304 aplikacije, koji je bio kritiziran zbog jadnog izbora od trenutka kada je dućan otvoren sa skoro 8 tisuća naslova u zadnjem dijelu listopada prošle godine.

No, možda je zanimljivije naglasiti da je po prvi puta otkako je Windows Store otvoren, broj prijava novih aplikacija unutar jednog mjeseca rastao, što do sada nije bio slučaj.

Do ožujka, ukupni broj prijava novih aplikacija je iz mjeseca u mjesec padao, sugerirajući da su programeri već počeli gubiti interes za kreiranjem aplikacija na novom operativnom sustavu.

50304 aplikacija izgleda solidno prema 14 tisuća aplikacija dostupnih na Apple Mac App Store-u. No, dok su ove vijesti pozitivne za korisnike PC-a sa Windows 8 operativnim sustavom, te brojke nisu baš tako dobre ako uspoređujemo Windows RT sa iPadom koji broji 376 tisuća specijaliziranih aplikacija. Uzimajući u obzir taj podatak, Microsoft još ima puno posla za napraviti, no ovi podaci su ipak obećavajući.