Windows Phone zauzeo drugo mjesto na tržištu Latinske Amerike

Windows Phone zauzeo drugo mjesto na tržištu Latinske Amerike
Fotolia

Microsoft je objavio nove podatke iz IDC-a (International Data Corporation) koji ukazuju na to da je Windows Phone druga najčešće korištena mobilna platforma u Latinskoj Americi. Iz tvrtke ističu kako u Latinskoj Americi postoji više od 20 zemalja u kojima su dostupni razni Windows Phone modeli, počevši od niskobudžetnih smartphoneova kao što je Nokia Lumia 520.

Ova vijest nije nikakvo iznenađenje, obzirom na nedavnu odličnu prodaju Nokia Lumia 520 uređaja koji je ubrzo postao najpopularniji Windows Phone uređaj, ostavljajući daleko iza sebe nekoć popularne prethodnike, a najbolji dio jest što mu se u ovome trenutku ne nazire pad prodaje.

Microsoft, očigledno vrlo ponosan na svoju srebrnu medalju, izjavio je kako su postigli da u samo jednoj godini zastupljenost operativnog sustava skoči s četvrtoga na drugo mjesto. Zapravo, radi se o porastu za čak 12 posto uspoređujući rezultate prethodnog kvartala. Brza promjena u sustavu tržišnog udjela Windows Phonea u Latinskoj Americi ogledalo je uspjeha Lumije 520 u prethodnih nekoliko mjeseci, a za to vrijeme je, prema podacima iz AdDuplexa, prodaja ovoga uređaja znatno ubrzana.

Nokia, kao glavni OEM partner, usmjerio je Microsoft ka sekundarnim tržištima za koje se Microsoft nije mogao niti nadati da bi ih mogao izgraditi i potaknuti njihov razvoj, barem ne samostalno. Upravo se ovom sekundarnom tržištu Windows Phone može zahvaliti.

Dakako, Microsoft se želi plasirati na sva tržišta, posebice s proizvodima kao što su Lumia 520 i Lumia 1020, iako se čini da njihovi jeftiniji telefoni u zemljama u razvoju pružaju sasvim solidan porast zarade što je Microsoft dugo vremena tražio.