Windows Phone HTC-ov sekundarni operacijski sustav

Windows Phone HTC-ov sekundarni operacijski sustav

Ovih dana pojavila se vijest koja je u vrlo kratkom roku izazvala nedoumice i nagađanja u vezi suradnje između Microsofta i HTC-a. Naime, Microsoft je u preliminarnim razgovorima s HTC-om dogovorio uvjete u kojima bi HTC na svoje uređaje stavio Windows Phone koji bi trebao biti sekundarni operacijski sustav.

Zanimljivo je kako bi Microsoft spustio cijenu licence, a u pregovorima se govorilo i o tome da se cijena spusti na nulu. Naravno, riječ je o dual-boot-u.

Za one koji nisu upoznati s pojmom dual-boot, potrebno je naglasiti kako se radi o tome da jedan uređaj može naizmjenično pokrenuti dva operacijska sustava. Ovdje bi se radilo o Androidu ili Windows Phone. Još nije jasno hoće li HTC pokrenuti Windows i Android u isto vrijeme  ili će pustiti korisnika da odabere platformu po defaultu.

Terry Myerson, Microsoftov šef operativnih sustava, ovaj mjesec planira posjetiti HTC-ovo sjedište u Taoyuanu u Tajvanu, kako bi razgovarao s HTC-ovim šefovima u vezi njegovog prijedloga za Windows Phone.