Windows 8.1 izlazi 18. listopada

Windows 8.1 izlazi 18. listopada

Datum izlaska besplatne nadogradnje Windows 8.1 je konačan - 18.listopada je određen kao finalni datum kada Microsoft izlazi van s Windows 8.1. i to sada možemo tvrditi sa 100 posto sigurnošću. Urednik Windows Supersite-a Paul Thurrot potvrdio je konačan RTM broj 9600.16384.130821-1623.

Inače, mjerenje kvalitete za Windows 8.1 bila su prilično loša za razliku od Windows 7 i bilo je dosta glasina o rušenju sustava. Sve to je pridonjelo lošoj klimi unutar same kompanije, a i ostavka čelnog čovjeka Microsofta dodatno je uzburkala stvari.

Izvori u Microsoftu potvrdili su da je neko vrijeme bio plan da se odustane od uvođenja Windows 8.1 ove godine no kako sada stvari stoje datum 18. listopad je ipak konačan. No, ne bi nas iznenadilo da se još nešto promijeni jer smo od Microsofta naučili očekivati razna iznenađenja.

Windows 8.1 kodnog naziva „Blue“ uvodi brojne promjene koje su napravljene u cilju da korisnici budu što zadovoljniji s sustavom.  Tako je dodan Start Button, poboljšan je Windows Store i uvedene su mnoge značajke koje dižu Windows 8.1 na jednu novu višu razinu. Mnogi korisnici s zadovoljstvom očekuju dolazak Windows 8.1. a u Microsoftu vjeruju da će opravdati njihova visoka očekivanja.