Windows 10 sada automatski može deinstalirati loše nadogradnje

Windows 10 sada automatski može deinstalirati loše nadogradnje

Microsoft s Windows 10 operativnim sustavom čini cijeli niz neugodnosti korisnicima, kad se radi o preuzimanju nadopuna ili nadogradnji, ponajviše jer se oduzima kontrola, nameće nešto što možda u datom trenutku netko ne želi i usput sustav zna imati cijeli niz nedorečenosti pa se time stvaraju dodatni problemi. Srećom, odsad se situacija mijenja.

Naime, korisnici će biti iznimno zadovoljni kad čuju da Microsoft nudi automatsko uklanjanje problematičnih nadopuna, tako da se više ne moraju brinuti kad nastane nešto neželjeno. A to se često događa kad dolaze veće godišnje nadogradnje. Konstantno par tjedana treba "popravljati" mnoge detalje i korisnike to izluđuje, voljeli bi ne postaviti ih na računalo dok se sve ne popravi i bude spremno, ali Microsoft više voli "u hodu" raditi na svemu. Iako, podosta se "olabavilo".

Poboljšanja i promjena stava stigli su s prošlom godinom, kadje Microsoft obećao jednostavniji način nadogradnje sustava, a s verzijom 1809 to se napokon i obistinilo. Tad su postale "lakše", IT stručnjacima je postalo lakše upravljati njima i kompletno iskustvo postalo je daleko bolje, naravno. Također, Microsoft se obvezao da će tijekom svake nadopune, a riječ je o dvije velike godišnje, postojati četiri faze - svaka u online i offline načinu.

Ukratko, to znači da kad stigne novitet za Windows, preuzet će se online i obavit će se što treba online, a potom će na samom računalu u "offline" načinu rada korisnik sam odrediti kad i što želi postaviti na računalo.

A osim tog noviteta, Microsoft je početkom ove godine omogućio korisnicima pauziranje postavljanja instalacija, što znači da ih mogu postaviti na uređaj kad im to najviše odgovara. Dakle, krenulo se u jednom boljem smjeru, više prijateljskom za korisnike i to treba pozdraviti jer je veliki zaokret za Microsoft.