Windows 10 Mail konačno dobiva mogućnost crtanja po porukama

Windows 10 Mail konačno dobiva mogućnost crtanja po porukama
Antonio Jularić

Microsoft konstantno unapređuje Windows 10 operativni sustav te alate i usluge koji se vežu uz njega. A posljednji predstavljeni novitet jest onaj za Mail aplikaciju, koja dobiva „tintu“ pa uz tu mogućnost korisnici mogu unutar e-mail poruka postaviti svoje potpise koji izgledaju kao na papiru.

Princip na koji se potpisi izvode iznimno je jednostavan jer prilikom pisanja e-mail poruke, u kutku stoji mogućnost "Draw" (hrv. nacrtaj) i kad se klikne na njega otvori se mali prozor u koji korisnik može postaviti svoj potpis u bilo kojoj boji, a ona podsjeća na tintu. Naravno, Microsoft je omogućio podršku za sve tipove "olovki" kojima se piše po zaslonu pa sve može izgledati unikatnije.

Za one koji nemaju takvu mogućnosti, mogu se potpisati prstom, ukoliko imaju touch zaslon. Ako pak korisnik nema ni to, nema straha, potpis se može izvesti i potezima miša. Dakle, Microsoft je mislio na sve tipove korisnika jer u cilju mu je popularizirati Mail aplikaciju što je više moguće.

Također, kad se završi s potpisivanjem, taj se "tintom" izrađeni potpis pohranjuje u PNG formatu i automatski se može dodati uz e-mail poruku. Sve u svemu, iznimno zanimljiv detalj i korisnici bi ga mogli uvelike koristiti. Također, treba znati i da se potpisivati ne mora samo po praznoj podlozi koja ide uz dokumente, već se to može činiti i po fotografijama kako bi one dobile poseban i osobniji dodir. Za to dodatno pomažu boje u ponudi, a njih ne nedostaje. Ima čak i duga.

Ovako nešto zgodno je i ako se uzme u obzir da Microsoft navodno radi na džepnom uređaju pod nazivom Andromeda, na kojem bi Mail aplikacija bila jedna od bitnijih. Kako god bilo, ako je netko spreman isprobavati sve ove nove mogućnosti koje s "tintom" donosi Microsoft, one stižu tijekom kolovoza s verzijom 6005.10325.20091.0. Inače, neki korisnici počeli su je dobivati još s krajem srpnja.