Windows 10 dobiva novu mogućnost prikaza slike u slici

Windows 10 dobiva novu mogućnost prikaza slike u slici

Microsoft je znatno olakšao korištenje više aplikacija odjednom na Windows 10 operativnom sustavu jer uvedena je mogućnost slike u slici, što svima koji se bave radom s video sadržajem itekako olakšava svakodnevnicu. Zasad je ovaj novitet pod nazivom Compact Overlay pušten na testiranje za developere kroz Windows 10 Insider Preview Build 15031.

Ukratko, Compact Overlay dopušta korisniku da postavi iznad svih aplikacija program koji će se neprestano vrtiti i biti "na oku". Dakle, nema više situacija u kojima klikom na jedan prozor pokrivate drugi. Dovoljno je označiti prozor koji želite da se nalazi na samom vrhu, ili bilo gdje drugdje na zaslonu i to je sve.

Zanimljivo je ovo za sve koji se bave montažom, video produkcijom svake vrste, ali i one koji se jednostavno žele zabaviti dok obavljaju neke od zadataka na računalu tako što bi im na oku konstantno bio video sadržaj koji prate, dok istovremeno provjeravaju e-mail poruke ili čine bilo što drugo.

Također, ova nadogradnja operativnog sustava dodaje Game Bar duž cijelog zaslona za 52 igre, među kojima su Call of Duty i Grand Theft Auto, a to se tiče Xbox One konzole i osobnih računala. Uz njega će se iz same igre moći namjestiti svaki aspekt vezan uz grafički ili audio dio, ali i obavljati iz same igre stvari koje se inače moraju na početnoj stranici.

No, nije Microsoft prvi koji se dosjetio omogućiti jednu ovakvu zanimljivost svojim korisnicima. Apple je još prošle godine predstavio mogućnost slike u slici za svoj MacOS i radi poprilično jednako kao Compact Overlay, samo što je kompatibilan isključivo sa Safari i iTunes.

Sad jedino preostaje čekati da developeri obave sva potrebna testiranja, da Microsoft ispravi što treba ispraviti i kroz koji mjesec Compact Overlay bi trebao stići na sva računala s Windows 10 operativnim sustavom.

Još iz kategorije

Uskoro 16. izdanje Advanced Technology Days konferencije

Uskoro 16. izdanje Advanced Technology Days konferencije

04.12.2021.

Slijedeći tjedan u srijedu i četvrtak, 8.i 9. prosinca 2021. domaći IT stručnjaci okupit će se uživo na 16. izdanju Advanced Technology Days konferencije u zagrebačkom Mozaik Event Centru. Tijekom dva konferencijska dana moći će poslušati čak 46 stranih i domaćih predavača koji će se baviti multi-cloud svijetom, razvojem web rješenja, serverless tehnologijama, kontejnerima i DevOps praksama, modernim podatkovnim tehnologijama, umjetnom inteligencijom, hibridnim oblakom i poslovnim IT rješenjima.

Raste potražnja za paketskim uslugama

Raste potražnja za paketskim uslugama

04.12.2021.

Na tržištu poštanskih usluga u Republici Hrvatskoj i u trećem je tromjesečju 2021. zabilježen nastavak rasta broja paketa. Ukupno je ostvareno 7,7 milijuna raznih paketskih usluga, koje sada čine 12 posto ukupnog poštanskog tržišta, najviše dosad.

Tri nova trenda u navikama kupaca

Tri nova trenda u navikama kupaca

03.12.2021.

Život s mobitelom u ruci doveo je do većih promjena u svim industrijama, a među kupcima najveća promjena primjećuje se u ponašanju. Nova generacija potrošača očekuje brzu dostavu i još bržu komunikaciju.