Windows 10 dobiva novu mogućnost prikaza slike u slici

Windows 10 dobiva novu mogućnost prikaza slike u slici

Microsoft je znatno olakšao korištenje više aplikacija odjednom na Windows 10 operativnom sustavu jer uvedena je mogućnost slike u slici, što svima koji se bave radom s video sadržajem itekako olakšava svakodnevnicu. Zasad je ovaj novitet pod nazivom Compact Overlay pušten na testiranje za developere kroz Windows 10 Insider Preview Build 15031.

Ukratko, Compact Overlay dopušta korisniku da postavi iznad svih aplikacija program koji će se neprestano vrtiti i biti "na oku". Dakle, nema više situacija u kojima klikom na jedan prozor pokrivate drugi. Dovoljno je označiti prozor koji želite da se nalazi na samom vrhu, ili bilo gdje drugdje na zaslonu i to je sve.

Zanimljivo je ovo za sve koji se bave montažom, video produkcijom svake vrste, ali i one koji se jednostavno žele zabaviti dok obavljaju neke od zadataka na računalu tako što bi im na oku konstantno bio video sadržaj koji prate, dok istovremeno provjeravaju e-mail poruke ili čine bilo što drugo.

Također, ova nadogradnja operativnog sustava dodaje Game Bar duž cijelog zaslona za 52 igre, među kojima su Call of Duty i Grand Theft Auto, a to se tiče Xbox One konzole i osobnih računala. Uz njega će se iz same igre moći namjestiti svaki aspekt vezan uz grafički ili audio dio, ali i obavljati iz same igre stvari koje se inače moraju na početnoj stranici.

No, nije Microsoft prvi koji se dosjetio omogućiti jednu ovakvu zanimljivost svojim korisnicima. Apple je još prošle godine predstavio mogućnost slike u slici za svoj MacOS i radi poprilično jednako kao Compact Overlay, samo što je kompatibilan isključivo sa Safari i iTunes.

Sad jedino preostaje čekati da developeri obave sva potrebna testiranja, da Microsoft ispravi što treba ispraviti i kroz koji mjesec Compact Overlay bi trebao stići na sva računala s Windows 10 operativnim sustavom.

Još iz kategorije

Pametni solarni spremnici za otpad u Parku prirode Biokovo

Pametni solarni spremnici za otpad u Parku prirode Biokovo

12.04.2021.

Park prirode Biokovo sa svojim vidikovcem Nebeskom šetnicom – Skywalk jedna je od glavnih turističkih atrakcija Hrvatske koju je prošle godine posjetilo 105 tisuća turista. Javna ustanova parka posebno brine o zaštiti okoliša i održivom razvoju. Prepoznala je to A1 Hrvatska koja im je donirala pametne spremnike za otpad.

Preko 55 vrhunskih poduzeća dolazi na drugi Job Fair Meetup

Preko 55 vrhunskih poduzeća dolazi na drugi Job Fair Meetup

12.04.2021.

Nove karijerne prilike i ove godine će preplaviti Fakultet elektrotehnike i računarstva i Klub studenata elektrotehnike koji će od 10. do 14. svibnja 2021. godine postati mjestima održavanja drugog Job Fair Meetupa! Upoznavanje sa svim aktualnim poslovnim ponudama i mogućnostima razvoja karijere u Hrvatskoj bit će moguće uz ležerno umrežavanje, opuštenu razmjenu znanja i iskustava.

Godinu dana borbe za bolje i pravednije društvo uz Glas poduzetnika

Godinu dana borbe za bolje i pravednije društvo uz Glas poduzetnika

12.04.2021.

Udruga Glas poduzetnika ovaj tjedan obilježava godinu dana postojanja. Postali su, kako sami tvrde, najsnažnija neovisna udruga poduzetnika, obrtnika, samozaposlenih i zaposlenika u privatnom sektoru u Hrvatskoj u kratkom razdoblju. Danas okupljaju više od 16.700 članova iz gotovo svih djelatnosti, a podržava ih i više od 200.000 građana.