WebCamp Zagreb 26. listopada očekuje 500 sudionika

WebCamp Zagreb 26. listopada očekuje 500 sudionika

WebCamp Zagreb, jednodnevna konferencija posvećena web programerima i programerkama, ove će godine 26. listopada okupiti čak 500 sudionika. Zbog velikog interesa programera, dizajnera i zainteresiranih pojedinaca konferencija se seli u prostore Kongresnog centra Hypo Expo XII, Slavonska avenija 6, gdje će moći okupiti duplo više sudionika nego što ih je bilo prošle godine. Sudeći po broju prijavljenih sudionika konferencija WebCamp Zagreb postaje jedno od ključnih mjesta okupljanja tehnološkog sektora.

Osim jedinstvene prilike za razmjenom iskustva i znanja o novim web tehnologijama i metodologijama, sudionici će se moći podružiti se s kolegama i kolegicama iz regije koji su najavili svoj dolazak. Raznovrsne teme bit će predstavljene kroz 24 predavanja o web tehnologijama i metodologijama od sveukupno 66 prijavljenih, a odvijat će se u dva smjera. Raspored konferencije objavljen je na službenim stranicama konferencije www.webcampzg.org.

U široj regiji ne postoji ništa slično WebCampu i to je upravo jedna od posebnosti konferencije. Osam različitih korisničkih grupa - Code@Six, FrontmanHr, FutureDEV, HUJAK, Python Hrvatska, ZgPHP, Girl Geek Dinners Hrvatska i Javascript Zagreb - udružilo je svoje snage u zajedničkom cilju da ojačaju IT zajednicu u Hrvatskoj.

Posljednja serija ulaznica puštena je prošli petak putem sustava Entrio, a svoje mjesto na konferenciji još uvijek je moguće osigurati uz prethodnu prijavu. Za brojne studente i studentice IT usmjerenja, koji bi se voljeli aktivno uključiti u on-site aktivnosti na konferenciji, osmišljen je volonterski program koji predstavlja idealnu priliku za umrežavanja i stvaranje novih kontakta u industriji.