Vrhunska predavanja i renomirani svjetski predavači na TGG

Vrhunska predavanja i renomirani svjetski predavači na TGG
Fotolia

Prostor nekadašnje tiskare Litokarton u Osijeku ove će jeseni oživjeti u potpuno drugačijem ozračju. Od 11. do 13. listopada ondje će se održati 'The Geek Gathering', velika regionalna IT konferencija na kojoj će kao predavači gostovati velika svjetska i hrvatska imena IT svijeta.

Konferencija je namijenjena programerima profesionalcima i onima koji će to postati, dizajnerima i UX specijalistima, arhitektima IT sustava, IT/product/strategy managerima, sistem adminima i stručnjacima za sigurnost IT sustava.

The Geek Gathering odlična je prilika za one koji žele ostvariti ciljano stručno usavršavanje kroz specijalizirana predavanja i praktične radionice. Trodnevnim druženjem vodit će vas domaći i međunarodni etablirani stručnjaci svjetskog glasa iz područja razvoja web i mobilnih aplikacija. Posjetitelji će moći saznati sve o novitetima u razvoju i primjeni tehnologija kao što su Javascript, HTML5, CSS, SQL i noSQL, Big Data, Cloud, cross-platformski mobilni alati, "Internet of things".

Predavački tim uključuje članove Red Hat i Fedora projekata te eksperte za  Node.js, Xamarin MonoTouch i Mono for Android, Ember i Angular javascript frameworke, Microsoft Azure, PHP application security, Neo4J graph database.

Neke od tema i imena koja će sa sudionicima podijeliti dio svojih saznanja i iskustva su Tom Callaway (Fedora Project, Red Hat, SAD) koji će govoriti o izbjegavanju čestih i onih manje poznatih pogrešaka u open source programiranju; kako upravljati razvojem kreativnih aplikacija na primjeru Raspberry Pi aplikacije pokazat će Ruth Suehle (Wired.com, SAD); Tom Buchok (Node.js, SAD), javascript programer s velikim iskustvom u primjeni tehnologije u oglašavačkoj industriji, upoznat će nas s prednostima Node.js - platforme za razvoj aplikacija u javascriptu s naglaskom na skalabilnosti; Martin Naumann (Centralway, Švicarska) otkrit će nekoliko tajnih sastojaka koji čine kvalitetan responsive dizajn, kao i faktore koji stvaraju optimalno korisničko iskustvo.

Od domaćih snaga IT industrije, na konferenciji će govoriti Tomislav Tipurić (Microsoft, Hrvatska) koji će nam otkriti jedno sasvim novo lice Microsofta i pokazati što sve mogu najnovije cloud computing tehnologije iz Microsoftovog laboratorija; te Ratko Mutavdžić (Projektura, Hrvatska), koji će nam pobliže objasniti primjenu Big data i Open data sustava.

Stefan Armbruster (NEO4J, Njemačka) pokazat će kako se razvijaju aplikacije u NEO4J bazi podataka, dok će se uz Alexandrea Morgauta (4D, Francuska) moći naučit izrađivati web aplikacije primjenom WakandaDB NoSQL tehnologije. Saša Branković (Pet Minuta, Hrvatska) sudionike će upoznati sa izradom mobilnih aplikacija pomoću AngularJS frameworka.

Pored svih atraktivnih profesionalnih sadržaja, svi sudionici moći će uživati i u odličnom mixu zabavnih aktivnosti. Od turističkog obilaska Osijeka i okolice, guštanja u lokalnim delicijama, pa sve do tulumarenja, dobre svirke i posebno za ovu prigodu organiziranog velikog koncerta Hladnog piva!