Vollo.net proglašen najuspješnijim Microsoftovim plemenom

Vollo.net proglašen najuspješnijim Microsoftovim plemenom

Nakon pedeset dana intenzivnog rada pod okriljem Microsofta, internetski servis Vollo.net okrunjen je titulom najuspješnijeg „plemena“ u sklopu programa Microsoft Tribes. Riječ je o inicijativi iz Microsofta Hrvatska, programu namijenjenom mladim i inovativnim timovima i ICT tvrtkama u Hrvatskoj, koji je po prvi puta pokrenut u svibnju ove godine.

Program se održavao tijekom pedeset dana u prostorijama HUB 385 coworking prostora, a u njemu je sudjelovalo ukupno sedam timova, od kojih je pobjedu odnio već spomenuti startup Vollo.net. Vollo je internetski servis čiji cilj je digitalizirati autobusni prijevoz, a omogućuje jednostavno pretraživanje, usporedbu i kupovinu autobusnih karata online.

Iz pobjedničkog 'plemena' izjavili su kako im je početak bio skroman i s malo sredstava, ali i puno planova. Kao i svi ostali timovi dobili su Microsoftovu podršku u vidu hardvera i softvera što im je omogućilo doradu postojećeg proizvoda, testiranje aplikaciju na različitim uređajima, povećanje tima te optimiziranje operacija i funkcionalnosti prema partnerima.

"U nepuna dva mjeseca trajanja programa lansirali smo blog, postavili SEO i SMM strategiju te kreirali svoju prvu Google kampanju koja već uspješno donosi rezultate. Osim toga, uspješno smo odgovorili izazovu inače spore tradicionalne prijevozničke industrije i ubacili 530 novih autobusnih linija te sklopili više od pet novih suradnji za vrijeme trajanja programa. S rastom od 600% od početka do kraja programa, izuzetno smo ponosni i privilegirani što smo bili dijelom Tribes programa", izjavili su iz Vollo.neta.

Tijekom trajanja programa, osim hardware i software opreme, timovi su dobili i priliku sudjelovati u nizu stručnih predavanja iz područja digitalnog marketinga, mogućnosti financiranja iz fondova EU, financijskih aspekata poslovanja i sl. Vollo je proglašen pobjednikom kao najaktivniji i najuspješniji tim te je uz opremu nagrađen i ulaznicama za sljedeću konferenciju WinDays17. Budući da je projekt ispunio očekivanja iz Microsofta već najavljuju drugo izdanje programa koje bi se trebalo održati u 2017.

Još iz kategorije

Završen Gamescom 2019 – raj za gejmere

Završen Gamescom 2019 – raj za gejmere

24.08.2019. komentiraj

Najveći svjetski sajam igara Gamescom u Kölnu danas je zatvorio svoja vrata nakon peta dana intenzivnog dogovaranja novih poslova, ali i igranja najnovijih igara koje se tek očekuju na tržištu. Gamescom je okupio ponovno i poslovnu zajednicu na posebno dijelu koji je održan prva dva dana i gdje su developeri međusobno razgovarali o razvoju igara, enginima za igre, novim modelima animacija, dok su izdavači tražili potencijalne nove uspješnice.

Uzrok nastanka uragana otkriva američki tim na čijem je čelu hrvatska znanstvenica

Uzrok nastanka uragana otkriva američki tim na čijem je čelu hrvatska znanstvenica

24.08.2019. komentiraj

Hrvatska znanstvenica, teorijska fizičarka, prof. dr. sc. Željka Fuchs Stone, direktorica Centra za klimu i vodu na institutu New Mexico Tech, poznata i kao lovkinja na uragane, započela je sa svojim kolegama znanstvenicima novi projekt “OTREC”, kojim planiraju razotkriti misterij nastanka uragana.

GNOME  i KDE zajednički za Linux desktop

GNOME i KDE zajednički za Linux desktop

23.08.2019. komentiraj

Linux za desktop računala ima mnogo obožavatelja, ali nikad nije uspio pridobiti mase u smislu kao Windows ili Mac OS, što je posljedica fragmentacije izvedene od strane različitih proizvođača. O tome je pričao i osnivač Linuxa Linus Torvalds, no možda ta kritika više neće vrijediti sad kad su dva najveća rivala za Linux desktop odlučila raditi zajedno.