POLITIČKA REGULACIJA

Vlada SAD-a će dati smjernice za sigurnost umjetne inteligencije

Vlada SAD-a će dati smjernice za sigurnost umjetne inteligencije
Depositphotos

Vlada SAD-a objavila je izvršnu naredbu za pružanje smjernica za korištenje umjetne inteligencije. Dolazi kao dio plana da se iskoristi obećanje tehnologije uz istovremeno ublažavanje rizika za potrošače i tvrtke.

Bidenova naredba zahtijeva od istaknutih programera AI sustava da obavijeste vladu kada obučavaju jezični model i podijele svoje rezultate testova sigurnosti zajedno sa svim dodatnim kritičnim informacijama. Vlada planira razviti alate i sigurnosne i sigurnosne standarde kako bi osigurala da su AI sustavi sigurni, zaštićeni i pouzdani, navedeno je.

Zadužio je Nacionalni institut za standarde i tehnologiju da stvori standarde za opsežna testiranja kako bi se osigurala sigurnost prije javne objave, dok će Ministarstvo domovinske sigurnosti primijeniti etos na kritične infrastrukturne sektore i uspostaviti Odbor za sigurnost i sigurnost umjetne inteligencije. Naredba pruža smjernice vlasnicima nekretnina i državnim izvođačima kako bi spriječili algoritme umjetne inteligencije da pogoršaju diskriminaciju, dok također stvara najbolje prakse za istragu i kazneni progon

SAD također planira surađivati s drugim državama na implementaciji globalnih standarda umjetne inteligencije. U priopćenju je vlada objasnila da je tijekom proteklih nekoliko mjeseci vodila razgovore o okvirima upravljanja umjetnom inteligencijom s 20 zemalja i EU-om.