Više od tisuću učenika priključilo se Digitalnom učeničkom inkubatoru

Više od tisuću učenika priključilo se Digitalnom učeničkom inkubatoru

U Digitalni učenički inkubator, online sustav za razvoj kreativnih i poduzetničkih potencijala učenika, uključilo se više od tisuću djece i mladih iz cijele zemlje. Riječ je o srednjoškolcima i učenicima viših razreda osnovnih škola. Prijave učenika stižu iz velikih hrvatskih gradova, ali i malih mjesta. Među više od stotinu škola čiji se učenici žele natjecati svojim idejama i znanjem, su one iz Ploča, Suhopolja, Labina, Svetog Martina na Muri, Gline, Petrinje, Ivankova i Tenje.

„Oduševljava nas koliko je djece i mladih koji žele razvijati svoju kreativnost, pokušati stvarati nešto novo i mijenjati na bolje svijet u kojem živimo. Digitalnim učeničkim inkubatorom kod učenika ćemo poticati proaktivnost i poduzetnički način razmišljanja – ne nužno kako bi svi oni jednoga dana postali poduzetnici, nego kako bi se naučili nositi s izazovima te stvarati novu vrijednost u svemu što rade“, kazao je Filip Vrhovnik, voditelj projekta Digitalni učenički inkubator.

Učenike u Inkubatoru očekuju edukacije koje će koristiti za razvoj vlastitih poduzetničkih ideja, te nadahnjujući razgovori s uspješnim hrvatskim poduzetnicima. Potom će uslijediti timski rad. Timove povezuje ljubav prema određenom području, a Inkubator će ih potaknuti da za to područje osmisle projekt koji donosi neku novu vrijednost. Budući da je broj tih područja velik – od umjetnosti do tehnologije, takvi mogu biti i projekti. Učenici mogu izraditi novu računalnu aplikaciju, ali i program aktivnosti za umirovljenike.

„U Inkubator sam se uključio s prijateljicom Lorenom Grdić čim smo čuli za njega. Doživio sam ga kao nešto revolucionarno, tj. kao sustav koji se u mnogočemu razlikuje od onog tradicionalnog školskog. Inkubator promiče poduzetnički način razmišljanja, osobni razvoj i timski duh. Kao maturanti u stisci smo s vremenom zbog obveza koje su pred nama idućih mjeseci, ali nismo mogli ne uključiti se u ovaj projekt“, kazao je Neo Maler, učenik zagrebačke Gornjogradske gimnazije.

Učenici se u Inkubator mogu uključiti putem poveznice www.digitalniinkubator.eu do nedjelje 14. ožujka 2021. godine.

Kako bi se posebno nagradile najkreativnije škole u Hrvatskoj, one koje potiču kulturu kreativnosti i učenicima pružaju podršku u razvoju njihovih ideja i projekata, pokrenuta je kampanja masovnog financiranja na crowdfunding platformi Croinvest: https://croinvest.eu/kampanja/digitalni-ucenicki-inkubator/.

Pokretači Digitalnog učeničkog inkubatora su Školska knjiga, Institut za inovacije i Znanstveni centar izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment.

Još iz kategorije

Pametni solarni spremnici za otpad u Parku prirode Biokovo

Pametni solarni spremnici za otpad u Parku prirode Biokovo

12.04.2021.

Park prirode Biokovo sa svojim vidikovcem Nebeskom šetnicom – Skywalk jedna je od glavnih turističkih atrakcija Hrvatske koju je prošle godine posjetilo 105 tisuća turista. Javna ustanova parka posebno brine o zaštiti okoliša i održivom razvoju. Prepoznala je to A1 Hrvatska koja im je donirala pametne spremnike za otpad.

Preko 55 vrhunskih poduzeća dolazi na drugi Job Fair Meetup

Preko 55 vrhunskih poduzeća dolazi na drugi Job Fair Meetup

12.04.2021.

Nove karijerne prilike i ove godine će preplaviti Fakultet elektrotehnike i računarstva i Klub studenata elektrotehnike koji će od 10. do 14. svibnja 2021. godine postati mjestima održavanja drugog Job Fair Meetupa! Upoznavanje sa svim aktualnim poslovnim ponudama i mogućnostima razvoja karijere u Hrvatskoj bit će moguće uz ležerno umrežavanje, opuštenu razmjenu znanja i iskustava.

Godinu dana borbe za bolje i pravednije društvo uz Glas poduzetnika

Godinu dana borbe za bolje i pravednije društvo uz Glas poduzetnika

12.04.2021.

Udruga Glas poduzetnika ovaj tjedan obilježava godinu dana postojanja. Postali su, kako sami tvrde, najsnažnija neovisna udruga poduzetnika, obrtnika, samozaposlenih i zaposlenika u privatnom sektoru u Hrvatskoj u kratkom razdoblju. Danas okupljaju više od 16.700 članova iz gotovo svih djelatnosti, a podržava ih i više od 200.000 građana.