Više od stotinu studenata prijavilo se na natjecanje s konzultantima BCG-a

Više od stotinu studenata prijavilo se na natjecanje s konzultantima BCG-a
DepositPhotos

Na novo se izdanje natjecanja Strategy Cup Digital Edition, koje organizira tvrtka Boston Consulting Group (BCG), prijavilo više od stotinu studenata. Riječ je o rekordnom broju prijava tijekom trogodišnjeg natjecanja.

Strategy Cup Digital Edition digitalno je natjecanje koje oponaša konzultantski posao, a namijenjeno je studentima iz jugoistočne Europe koji studiraju u domovini ili inozemstvu. "Iz godine u godinu raste broj prijavljenih natjecatelja, baš kao i kvaliteta njihovih radova. Stoga je i žiriju sve teže odabrati pobjednički tim", istaknula je BCG-ova partnerica i direktorica Melanie Seier Larsen.

Cilj natjecanja, koje BCG-u ujedno služi i kao prilika za privlačenje novih zaposlenika, nije samo pronaći potencijalne talente, već i natjecateljima pružiti priliku da steknu uvid u konzultantski posao. Sudionici su podijeljeni u skupine i komuniciraju digitalno, a njihov je zadatak pružiti uslugu savjetovanja o upravljanju poslovanjem pod vodstvom mentora, BCG-ovih konzultanata.

Između više od 100 prijavljenih, izabran je 31 student iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Oni trenutačno borave u sedam različitih zemalja, uključujući i SAD, a natjecali su se u šest skupina. Gotovo 45 posto svih natjecatelja bile su djevojke. Osim toga, na natjecanju su sudjelovali studenti različitih godina studija, od druge godine naviše, kao i iz različitih područja, uključujući društvene znanosti, strojarstvo i ekonomiju.

Natjecatelji su imali zadatak pomoći izmišljenom proizvođaču kućanskih aparata i vrtnog pribora da uđe na tržište pametnih kućanstava. Njihov je zadatak bio definirati vrijednosnu propoziciju, model poslovanja i cjenovnu strategiju, koristeći dostupne podatke o klijentu, javna izvješća i tržišne analize. Pristup je oponašao stvarne slučajeve. Tako su sudionici iznosili hipoteze, prikupljali informacije, održavali sastanke tima, kako bi razmatrali slučaj, radili modele, ocjenjivali različite scenarije i, na kraju, dali konačna rješenja za klijenta.