Više od stotinu studenata prijavilo se na natjecanje s konzultantima BCG-a

Više od stotinu studenata prijavilo se na natjecanje s konzultantima BCG-a

Foto: DepositPhotos

Na novo se izdanje natjecanja Strategy Cup Digital Edition, koje organizira tvrtka Boston Consulting Group (BCG), prijavilo više od stotinu studenata. Riječ je o rekordnom broju prijava tijekom trogodišnjeg natjecanja.

Strategy Cup Digital Edition digitalno je natjecanje koje oponaša konzultantski posao, a namijenjeno je studentima iz jugoistočne Europe koji studiraju u domovini ili inozemstvu. "Iz godine u godinu raste broj prijavljenih natjecatelja, baš kao i kvaliteta njihovih radova. Stoga je i žiriju sve teže odabrati pobjednički tim", istaknula je BCG-ova partnerica i direktorica Melanie Seier Larsen.

Cilj natjecanja, koje BCG-u ujedno služi i kao prilika za privlačenje novih zaposlenika, nije samo pronaći potencijalne talente, već i natjecateljima pružiti priliku da steknu uvid u konzultantski posao. Sudionici su podijeljeni u skupine i komuniciraju digitalno, a njihov je zadatak pružiti uslugu savjetovanja o upravljanju poslovanjem pod vodstvom mentora, BCG-ovih konzultanata.

Između više od 100 prijavljenih, izabran je 31 student iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Oni trenutačno borave u sedam različitih zemalja, uključujući i SAD, a natjecali su se u šest skupina. Gotovo 45 posto svih natjecatelja bile su djevojke. Osim toga, na natjecanju su sudjelovali studenti različitih godina studija, od druge godine naviše, kao i iz različitih područja, uključujući društvene znanosti, strojarstvo i ekonomiju.

Natjecatelji su imali zadatak pomoći izmišljenom proizvođaču kućanskih aparata i vrtnog pribora da uđe na tržište pametnih kućanstava. Njihov je zadatak bio definirati vrijednosnu propoziciju, model poslovanja i cjenovnu strategiju, koristeći dostupne podatke o klijentu, javna izvješća i tržišne analize. Pristup je oponašao stvarne slučajeve. Tako su sudionici iznosili hipoteze, prikupljali informacije, održavali sastanke tima, kako bi razmatrali slučaj, radili modele, ocjenjivali različite scenarije i, na kraju, dali konačna rješenja za klijenta.

Još iz kategorije

Najavljena treća eSecurity konferencija 2019

Najavljena treća eSecurity konferencija 2019

17.01.2019. komentiraj

Nakon dvije uspješne međunarodne konferencije na temu IT sigurnosti i zaštite informacija Udruženje eSigurnost najavljuje organizaciju svoje treće eSecurity konferencije, koja se održava od 3. do 5. travnja 2019. godine u Hotelu Holiday Inn u Beogradu.

Ovog tjedna održava se novi Elektroboj

Ovog tjedna održava se novi Elektroboj

17.01.2019. komentiraj

Elektroboj, natjecanje u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike započinje svečanim otvorenjem 17. siječnja 2019. u 15 sati u dvorani A211 na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

CES 2019: Bellov koncept koji će trebati dorade

CES 2019: Bellov koncept koji će trebati dorade

16.01.2019. komentiraj

Poznati svjetski proizvođač helikoptera američki Bell na ovogodišnjem je CES-u predstavio nekoliko noviteta od dvaju malih četveromotornih dronova za prijevoza paketa od 35 kilograma na više, pa sve do velikog hexacoptera namijenjenog prijevozu putnika. Najvažnija inovacija je da je riječ o letjelicama pogonjenim hibridnim pogonom - odnosno motori će proitvoditi struju koja će poslije pokretati motore dok će postojati i poseban baterijski sustav za slučaj otkazivanja motora koji će omogućiti sigurno slijetanje.