Više od 60 predavanja na 13. konferenciji Advanced Technology Days

Više od 60 predavanja na 13. konferenciji Advanced Technology Days

Tehnološka konferencija Advanced Technology Days ove će godine doživjeti svoje trinaesto izdanje. Početkom prosinca na tom će se događaju u Zagrebu okupiti 500-injak domaćih i stranih IT stručnjaka.

Konferencija je lani ostvarila rast broja sudionika za 25%, a ove se godine očekuje novi napredak po pitanju broja sudionika. Veliku popularnost u svijetu tehnologije duguje kvaliteti sadržaja i predavača, a svake se godine ljestvica podiže još više. Trinaesti po redu Advanced Technology Daysi bave se i dalje primarno Microsoftovim tehnologijama, no u skladu s modernim trendovima i otvorenošću zadnjih godina širi se i spektar tema.

Naglasak je na tehnološki naprednim temama, bez marketinga i prodaje, s naglaskom na nove trendove i tek objavljene tehnologije i proizvode. Centralno mjesto zasluženo zauzima cloud u svim oblicima, ali neće biti zanemarene niti aktualnosti iz open source svijeta. Jedna od atraktivnijih tema bit će i GDPR te će posjetitelji moći saznati kako uskladiti poslovanje, regulativu i servise kao i koje praktične posljedice i prilike Uredba donosi informatičarima. Sudionike očekuje velik broj tehnoloških predavanja i okruglih stolova koji će se tijekom dva dana odvijati kroz paralelne smjerove u pet dvorana.

Advanced Technology Days će se održati 5. i 6. prosinca u Zagrebu, a organizator je objavio da sudionike ove godine očekuje više od 60 predavanja. Za sudionike su otvorene online prijave, a cijena kotizacije za oba dana konferencije iznosi 850 kuna + PDV. Studenti i članovi Microsoft zajednice mogu iskoristiti povoljniju cijenu kotizacije s popustom od 30 posto.

Još iz kategorije

Rijeka dobila prvu brzu e-punionicu za električna vozila

Rijeka dobila prvu brzu e-punionicu za električna vozila

16.06.2018. komentiraj

Uoči početka turističke sezone Hrvatski Telekom i Tower Center Rijeka postavili su prvu brzu e-punionicu za električna vozila u Gradu Rijeci u sklopu projekta „Sveobuhvatna mreža koridora s brzim punjenjem u jugoistočnoj Europi“. Ovom instalacijom Rijeka se pridružila karti pametnih gradova koji potiču razvoj e-mobilnosti kao ključnog koncepta nisko-ugljične mobilnosti.

Tele2 ulazi u svijet mobile gaminga s Valianceom

Tele2 ulazi u svijet mobile gaminga s Valianceom

16.06.2018. komentiraj

Ako imate instaliranu barem jednu igricu na svom smartphoneu - i vi ste egamer. Gaming je najbrže rastuća industrija u svijetu, a trenutno je aktivno više od 200 milijuna gamera. Prema nekim istraživanjima svakodnevno igra dvije trećine igrača, a deset posto njih čak 6 do 8 sati. Zanimljivo je i to da u svijetu esporta ima čak 45% žena koje aktivno igraju.

Održan SAP NOW Zagreb

Održan SAP NOW Zagreb

15.06.2018. komentiraj

Prvo izdanje događanja SAP NOW Zagreb, ponovilo je uspjeh svog prethodnika SAP Foruma te okupilo preko 600 domaćih i stranih stručnjaka koji su kroz seriju predavanja, primjera iz prakse i panela raspravljali o budućnosti inteligentnih tvrtki. Događanje je otvorila Sonja Popović, direktorica tvrtke SAP d.o.o., koja je naglasila kako se poslovanje budućnosti temelji na pametnom povezivanju ljudi, tehnologija i kompanija.