Visa pokrenula inovacijski program Everywhere Initiative u Europi

Visa pokrenula inovacijski program Everywhere Initiative u Europi

Foto: Fotolia

Visa je na MWC-u u Barceloni najavila širenje programa inovacija Everywhere Initiative u Europu. Cilj te inicijative je potaknuti razvoj “sljedeće velike stvari” koja će promijeniti sustav plaćanja.

Sudionici u prvom programu Everywhere Initiative u Europi natjecat će se za nagradu u iznosu do 50.000 eura, pri čemu će potporu za razvoj ideje dobiti ili od Vise, ili kroz poslovno partnerstvo jednog od partnera te kompanije. Program omogućuje i pristup Visinim API sustavima, mentorima i tehnolozima.

Početkom ožujka poziv za sudjelovanje u natječaju Visa će uputiti poželjnim partnerima, a zadatak će biti predstaviti svoje poslovno rješenje nastalo na temelju jednog od tri područja: izazova lokalne zajednice, regionalnog međugradskog izazova te izazova međunarodnog putovanja.

Kako bi predstavila spomenuti program tvrtka je na Mobile World Congressu održala natjecanje pet tehnoloških kompanija koje su se borile za nagradu od 25.000 eura u gotovini. Uz europski program, Visa će tijekom godine i dalje poticati inovacije u sklopu Everywhere Initiatives u Sjevernoj i Južnoj Americi te u Aziji.

“U izrazito dinamičnoj industriji ovaj je program inovacija osmišljen kao platforma koja omogućava razvoj i testiranje ideja koje će riješiti poslovne izazove, nadahnuti razvoj novih proizvoda, podržati naše korisnike i oblikovati našu kulturu inovacija. Iza širenja u novu regiju stoji želja da industriju plaćanja približimo talentiranim poduzetnicima i njihovim fantastičnim idejama”, izjavio je viši potpredsjednik za inovacije i strateška partnerstva u Visi Shiv Singh.

Još iz kategorije

Umjetna inteligencija ne može dosegnuti zrelost samo igrajući igrice

Umjetna inteligencija ne može dosegnuti zrelost samo igrajući igrice

19.02.2019. komentiraj

Umjetna inteligencija (UI) od 1997. godine i šahovskih partija s Garijem Kasparovim uspješno pobjeđuje ljude u igrama. Kroz dva desetljeća to se potvrdilo u igrama kao Go ili Dota 2, što je svakako hvalevrijedno no jednostavno nije dovoljno i umjetna inteligencija ne može dosegnuti zrelost ako po cijele dane igra igre i uči kako u njima pobijediti ljude.

Do 2023. u upotrebi će biti 8 milijardi glasovnih asistenata

Do 2023. u upotrebi će biti 8 milijardi glasovnih asistenata

19.02.2019. komentiraj

Virtualni asistenti, kojima se u pravilu upravlja glasom, glavni su pokretač tržišta Interneta stvari (IoT) i prema prognozama bi ih se do 2023. godine diljem svijeta trebalo koristiti njih čak osam milijardi, osjetno više od aktualne 2,5 milijarde. To će biti dvostruko više od ukupnih korisnika interneta i imat će vrijednost od oko 80 milijardi američkih dolara.

Broj odbijenih aplikacija u Play Storeu porastao za 55 posto, suspenzija je više za čak 66 posto

Broj odbijenih aplikacija u Play Storeu porastao za 55 posto, suspenzija je više za čak 66 posto

17.02.2019. komentiraj

Google je na svom Play Storeu postrožio kriterije postavljanja aplikacija u prošloj godini, što se itekako osjetilo jer u odnosu na 2017. je 55 posto više odbijenica developerima. U porastu su i suspenzije aplikacija, na godišnjoj razini za više od 66 posto, što potvrđuje da Google nema milosti prema onima koji se ne pridržavaju sad već podosta rigoroznih pravila.