Virus zaustavio proizvodnju u nekoliko TSMC-ovih tvornica

Virus zaustavio proizvodnju u nekoliko TSMC-ovih tvornica

Foto: Fotolia

Tajvanski proizvođač poluvodiča TSMC proteklog je vikenda imao ozbiljnih problema zbog narušene sigurnosti. Zbog širenja varijante ransomwarea WannaCry dobar dio njihovih pogona u petak navečer je prestao s radom. Svi su pogoni ponovno stavljeni u funkciju tijekom nedjelje i ponedjeljka.

Zahvaljujući brzom širenju virusa nekoliko alata koji izrađuju komponente nije moglo raditi što je obustavilo kompletnu proizvodnju u 80 posto njihovih pogona. Iz uprave tvrtke su izvijestili javnost kako virus nije dospio u proizvodne pogone posredstvom hakera, nego zahvaljujući pogrešci prilikom instalacije softvera.

Iz TSMC-a su izvijestili kako će problem uzrokovati manja kašnjenja u isporukama, premda nisu izvijestili koji će partner konkretno to osjetiti. Incident se dogodio u vrijeme kada se kompanija priprema za intenzivnu proizvodnju čipova za novu generaciju iPhonea koja bi se ujesen trebala pojaviti na policama trgovina. Kada su prihodi u pitanju, iz TSMC-a očekuju kako će ovo kratko zaustavljanje proizvodnje donijeti pad za oko tri posto.

Još iz kategorije

Njemački institut za ljudska prava kritizira iskorištavanje i kršenje radničkih prava migranta

Njemački institut za ljudska prava kritizira iskorištavanje i kršenje radničkih prava migranta

14.12.2018. komentiraj

Njemački institut za ljudska prava (DIMR) u svom je trećem godišnjem izvještaju o stranoj radnoj snazi u zemlji istaknuo da ih se iskorištva, da im se krše radnička prava i da se na njima poslodavci bogate na način što ih plaćaju ispod propisanog minimuma od 8,84 eura po satu.

Etika bi trebala biti u centru AI tehnologije

Etika bi trebala biti u centru AI tehnologije

14.12.2018. komentiraj

WeAreDevelopers AI Kongres u Beču je okupio više od dvije tisuće posjetitelja iz 40 zemalja. Stručnjaci iz područja umjetne inteligencije složili su se kako je AI trenutno ogranak informacijskih tehnologija s najvišim potencijalom, a etika bi trebala biti u centru razvoja.

Objavljen bogati program drugog izdanja konferencije  „The Art of Feminine Leadership“

Objavljen bogati program drugog izdanja konferencije „The Art of Feminine Leadership“

14.12.2018. komentiraj

Prva konferencija u regiji koja promovira ženske vještine vodstva, The Art of Feminine Leadership, objavila je bogati program za svoje drugo izdanje koje će 25. siječnja 2019. okupiti 500 liderica u Branimir Centru u Zagrebu.