Video streaming ove godine će nadmašiti televiziju po broju korisnika

Video streaming ove godine će nadmašiti televiziju po broju korisnika
Dražen Tomić, Damir Brkić

Čini se kako televizija polako pada u zaborav, a dokaz tome je i zanimljiva konferencija na kojoj su sudjelovali čelni ljudi Ericssona i Intela. Ericssonov glavni izvršni direktor, Hans Vestberg, ističe kako će po prvi puta ove godine video streaming nadmašiti televiziju po broju korisnika.

Na Mobile World Congressu u Barceloni, Hans Vestberg je izjavio kako će brojka LTE korisnika premašiti 800 milijuna na globalnoj razini do kraja godine, što je povećanje od 80 posto. On je uvjeren kako će ove godine biti oko 1 milijarda 4G pretplatnika, a mobilna širokopojasna pokrivenost doseći će čak 70 posto svijeta.

Trenutno je 2,9 milijardi mobilnih broadband pretplatnika na globalnoj razini. Vestberg je tako najavio i novi cloud hardver i softver za podatkovne centre koji će se dostavljati putem partnerstva s Intelom.

"Kako svijet postaje sve umreženiji, cloud poslovanje sve više dobiva na važnosti." istaknuo je CEO Intela Brian Krzanich. Osim toga, Brian Krzanich (čini se naše gore list) je napomenuo kako Intel ima dugu povijest što se tiče podatkovnih centara. Partnerstvo će omogućiti bržu implementaciju cloud usluge i brže vrijeme ostvarivanja prihoda od cloud usluga, rekao je Krzanich na MWC-u u Barceloni.