Viber o propustima u WhatsAppu

Viber o propustima u WhatsAppu

Pogreške i propuste konkurencije tvrtke često koriste kako bi istaknule prednosti vlastitih rješenja. Tako se po pitanju nedavnih kršenja privatnosti korisnika WhatsAppa službeno oglasio Rakuten Viber.

Njihov generalni direktor Djamel Agaoua istaknuo je kako je slučaj hakiranja WhatsAppa putem spywarea, koji se proširio diljem svijeta, ponovno dokazao ranjivost platformi za digitalnu komunikaciju. Spyware se širio pri pozivanju putem aplikacije bez da je osoba koja je primila poziv bila svjesna da je do poziva uopće došlo. Spyware je u opticaju navodno već nekoliko tjedana. Poznat je po slučajevima hakiranja osobnih računa novinara, odvjetnika i aktivista za ljudska prava, a vjeruje se da je zaraženo više milijuna korisnika.

„Dok se situacija oko hakiranja WhatsAppa razvija i razjašnjava, mislim da je bitno naglasiti da nisu sve messaging aplikacije jednako sigurne. Jednostavno rečeno, Viber je drugačiji. Kako? Kao prvo, brinuli smo za privatnost korisnika i prije nego je to postalo trend. Sigurnost je ključna komponenta naše platforme i našeg DNA. U osiguravanje privatnosti korisnika i sigurnost chata ulažemo više energije nego druge kompanije jer nam je to oduvijek prioritet”, istaknuo je Agaoua.

On je dodao kako Viber ulaže više resursa u privatnost i sigurnost korisnika jer smatraju da su te stavke od najveće važnosti. „Nismo savršeni i nitko na svijetu ne može jamčiti potpuno odsustvo ikakvog rizika, ali radimo sve što možemo kako bismo ostali na vodećoj poziciji na polju sigurnosti razmjena privatnih poruka. To počinje s obostranom enkripcijom kao standardnom postavkom za sve pozive i chatove”, zaključio je čelni čovjek Vibera.

Još iz kategorije

Canon dobio pet EISA-inih nagrada za 2019.

Canon dobio pet EISA-inih nagrada za 2019.

17.08.2019. komentiraj

Canon Europe još je jednom prepoznat kao vodeća tvrtka u branši –udruženje European Imaging and Sound Association (Europsko udruženje za slikovne tehnologije i zvuk, EISA) dodijelilo mu je pet prestižnih nagrada. Titule za 2019. potvrđuju Canonovu nenadmašnu optičku izvrsnost i tradiciju, a konkretne nagrade osvojio je EOS RP, kao i  objektivi iz serija RF i EF. Od spektakularnog predstavljanja sustava EOS R u rujnu 2018. Canon je redefinirao granice fotografije dizajnirajući tijela i objektive koji proširuju mogućnosti snimanja fotografima amaterima i profesionalcima, što se odražava i u ovogodišnjim nagradama.

Knjižnice kao predvodnice digitalne transformacije društva

Knjižnice kao predvodnice digitalne transformacije društva

16.08.2019. komentiraj

Uloga knjižničara i informacijskih stručnjaka u promicanju i uspostavi pametnih društava u sklopu globalne digitalne preobrazbe, tema je Međunarodne konferencije IFLA CPDWL Satellite Meeting koja će 20. i 21. kolovoza u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu okupiti više od 160 sudionika iz svih krajeva svijeta.

Roboti će preuzeti desetke milijuna poslova i još više produbiti nejednakosti

Roboti će preuzeti desetke milijuna poslova i još više produbiti nejednakosti

15.08.2019. komentiraj

Roboti su realna prijetnja ljudima, u smislu poslova koje će obavljati, što pokazuje istraživanje provedeno od strane Sveučilišta Oxford. Naime, prema njemu, do 2030. godine bi roboti diljem svijeta trebali preuzeti oko 20 milijuna poslova u proizvodnim granama. Dakle, samo će se nastaviti trend koji je već sad započeo i ubrzavat će se s napretkom tehnologije.