Viber o propustima u WhatsAppu

Viber o propustima u WhatsAppu

Pogreške i propuste konkurencije tvrtke često koriste kako bi istaknule prednosti vlastitih rješenja. Tako se po pitanju nedavnih kršenja privatnosti korisnika WhatsAppa službeno oglasio Rakuten Viber.

Njihov generalni direktor Djamel Agaoua istaknuo je kako je slučaj hakiranja WhatsAppa putem spywarea, koji se proširio diljem svijeta, ponovno dokazao ranjivost platformi za digitalnu komunikaciju. Spyware se širio pri pozivanju putem aplikacije bez da je osoba koja je primila poziv bila svjesna da je do poziva uopće došlo. Spyware je u opticaju navodno već nekoliko tjedana. Poznat je po slučajevima hakiranja osobnih računa novinara, odvjetnika i aktivista za ljudska prava, a vjeruje se da je zaraženo više milijuna korisnika.

„Dok se situacija oko hakiranja WhatsAppa razvija i razjašnjava, mislim da je bitno naglasiti da nisu sve messaging aplikacije jednako sigurne. Jednostavno rečeno, Viber je drugačiji. Kako? Kao prvo, brinuli smo za privatnost korisnika i prije nego je to postalo trend. Sigurnost je ključna komponenta naše platforme i našeg DNA. U osiguravanje privatnosti korisnika i sigurnost chata ulažemo više energije nego druge kompanije jer nam je to oduvijek prioritet”, istaknuo je Agaoua.

On je dodao kako Viber ulaže više resursa u privatnost i sigurnost korisnika jer smatraju da su te stavke od najveće važnosti. „Nismo savršeni i nitko na svijetu ne može jamčiti potpuno odsustvo ikakvog rizika, ali radimo sve što možemo kako bismo ostali na vodećoj poziciji na polju sigurnosti razmjena privatnih poruka. To počinje s obostranom enkripcijom kao standardnom postavkom za sve pozive i chatove”, zaključio je čelni čovjek Vibera.

Još iz kategorije

Vrhunska tehnologija u službi zdravlja

Vrhunska tehnologija u službi zdravlja

15.06.2019. komentiraj

Radiochirurgia Zagreb svrstala se među najbolje klinike za liječenje inoperabilnog raka gušterače na svijetu, potvrđuju rezultati liječenja karcinoma gušterače kod 30 pacijenata u zadnje dvije godine. Naime, svi pacijenti nakon provedenog liječenja još uvijek su stabilno, što je uspjeh kojim se do sada nije mogla pohvaliti niti jedna svjetska poliklinika.

Obrazovanje budućnosti dolazi u Hrvatsku

Obrazovanje budućnosti dolazi u Hrvatsku

15.06.2019. komentiraj

Microsoft je u Hrvatskoj po prvi put započeo s provođenjem treninga učitelja Teacher Internship Program (TIP), čija je svrha pripremiti nastavnike osnovnih škola za polaganje ispita Microsoft Certified Educator (MCE). Certifikatom MCE potvrđuje se kako je nastavnik stekao globalne kompetencije tehničke pismenosti potrebne kako bi učenicima pružio bogato i prilagođeno iskustvo učenja.

Čak 30 posto građana bez glavnog izvora prihoda izdržalo bi tek mjesec dana

Čak 30 posto građana bez glavnog izvora prihoda izdržalo bi tek mjesec dana

14.06.2019. komentiraj

Usprkos pozitivnim ekonomskim pokazateljima, većina građana pesimistično gleda u budućnost, a čak 86 posto ispitanika ne očekuje da će se pozitivni trendovi nastaviti, pokazalo je istraživanje agencije Improve o ekonomskoj klimi u Hrvatskoj, provedeno u ožujku ove godine.