Viber o propustima u WhatsAppu

Viber o propustima u WhatsAppu

Pogreške i propuste konkurencije tvrtke često koriste kako bi istaknule prednosti vlastitih rješenja. Tako se po pitanju nedavnih kršenja privatnosti korisnika WhatsAppa službeno oglasio Rakuten Viber.

Njihov generalni direktor Djamel Agaoua istaknuo je kako je slučaj hakiranja WhatsAppa putem spywarea, koji se proširio diljem svijeta, ponovno dokazao ranjivost platformi za digitalnu komunikaciju. Spyware se širio pri pozivanju putem aplikacije bez da je osoba koja je primila poziv bila svjesna da je do poziva uopće došlo. Spyware je u opticaju navodno već nekoliko tjedana. Poznat je po slučajevima hakiranja osobnih računa novinara, odvjetnika i aktivista za ljudska prava, a vjeruje se da je zaraženo više milijuna korisnika.

„Dok se situacija oko hakiranja WhatsAppa razvija i razjašnjava, mislim da je bitno naglasiti da nisu sve messaging aplikacije jednako sigurne. Jednostavno rečeno, Viber je drugačiji. Kako? Kao prvo, brinuli smo za privatnost korisnika i prije nego je to postalo trend. Sigurnost je ključna komponenta naše platforme i našeg DNA. U osiguravanje privatnosti korisnika i sigurnost chata ulažemo više energije nego druge kompanije jer nam je to oduvijek prioritet”, istaknuo je Agaoua.

On je dodao kako Viber ulaže više resursa u privatnost i sigurnost korisnika jer smatraju da su te stavke od najveće važnosti. „Nismo savršeni i nitko na svijetu ne može jamčiti potpuno odsustvo ikakvog rizika, ali radimo sve što možemo kako bismo ostali na vodećoj poziciji na polju sigurnosti razmjena privatnih poruka. To počinje s obostranom enkripcijom kao standardnom postavkom za sve pozive i chatove”, zaključio je čelni čovjek Vibera.

Još iz kategorije

Microsoft Defender ATP sada brani i Android

Microsoft Defender ATP sada brani i Android

04.07.2020. komentiraj

Microsoftu nisu strane ranjivosti u operativnom sustavu Windows, ali s dolaskom “desetke” i Windows Defendera, situacija se počela mijenjati na bolje, toliko bolje da trenutno korisnici nemaju potrebe okretati se dodatnim antivirusnim rješenjima pa su u Microsoftu toliko motivirani da su odlučili svoju zaštitu ponuditi i za Android operativni sustav.

Uskoro novi SoMo Borac 2020

Uskoro novi SoMo Borac 2020

03.07.2020. komentiraj

I ove godine održat će se najvažnija dodjela nagrada u regiji - SoMo Borac 2020. Kao i do sada, nagrada će se dodijeliti za vrijeme Weekend Media Festivala koji se ove godine održava od 24. do 27. rujna u Rovinju.

Glas poduzetnika tvrdi da je Vlada nedjelovanjem otjerala povremeni prijevoz putnika u propast

Glas poduzetnika tvrdi da je Vlada nedjelovanjem otjerala povremeni prijevoz putnika u propast

03.07.2020. komentiraj

Inicijativa povremenog prijevoza putnika i udruga Glas poduzetnika su se mjesecima borile za spas ove izuzetno važne djelatnosti, ali nebriga Vlade je presudila hrabrim i vrijednim poduzetnicima od kojih će mnogi završiti u stečaju.