VERN pokrenuo sedam novih programa cjeloživotnog obrazovanja

VERN pokrenuo sedam novih programa cjeloživotnog obrazovanja
DepositPhotos

Obrazovna lepeza Veleučilišta VERN bogatija je za sedam novih stručnih programa u segmentu cjeloživotnog obrazovanja koji počinju u ožujku. Riječ je o stručnim obrazovnim programima čiji je cilj prenijeti polaznicima moderna stručna znanja, vještine i spoznaje, kako bi uz dodatne kvalifikacije gradili svoje poslovne karijere i još se uspješnije integrirali na tržište rada.

Programi su iz četiri područja u kojima nedostaje stručnih djelatnika. Tako iz sektora turizma pokreću programe edukacije za voditelja restorana i banketa te voditelja recepcije, dok će iz IT-a obrazovati polaznike za programiranje u Javi i front end development. Iz područja marketinga i komunikacija novi su programi uvod u storytelling te uvod u gerilsko komuniciranje, a u segmentu sigurnosti polaznici će se moći educirati za menadžment sigurnosti.

Programi se izvode u jednom ili više modula, ovisno o preferencijama polaznika i području obrazovanja, a namijenjeni su širokom krugu kandidata. Tako se u spomenutim programima mogu obrazovati osobe koje žele steći dodatna znanja za napredovanje ili promjenu karijere, mladi koji žele osnažiti svoje predispozicije na tržištu rada, ali i iskusni stručnjaci koji žele steći dodatna znanja i proširiti mrežu poslovnih kontakata.

„Ponudu programa cjeloživotnog obrazovanja proširili smo u skladu s procjenama i informacijama o potražnji na tržištu rada te u suradnji s našim predavačima, koji uz akademsko posjeduju i bogato poslovno iskustvo iz realnog sektora. Budući da je cjeloživotno obrazovanje prepoznato i kao strateški važna tema u Europskoj uniji, vjerujemo da ćemo ekspanzijom ovih programa doprinijeti širenju svijesti o potrebi cjeloživotnog obrazovanja, kroz naš akademski i poslovni ekosustav kao najveća visokoobrazovna grupacija u Hrvatskoj“, istaknuo je voditelj programa cjeloživotnog obrazovanja na VERN-u Igor Buzov.