Veliko natjecanje u Ozzle-u

Veliko natjecanje u Ozzle-u
ICTbusiness.info

Priča o Valentinu Solini, studentu koji je svojom računalnom igrom Ozzle, osim diplome Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, zaradio i mjesto u ITunes i Mac App Store, dobiva svoj epilog u natjecanju koje organizira njegovo matično veleučilište.

Igrica kojoj već tepaju nazivom Rubikova kocka digitalnog doba,  stekla je u kratko vrijeme mnoge poklonike u Hrvatskoj. O samom značaju i uspjehu koje je izazvala, svjedoči i veliki interes medija za Valentina koji je svojim radom zaslužio i prilog u subotnjem Dnevniku HRT-a te priču na mnogim portalima.

Sama igra inovativna je logička slagalica koja se za sada može igrati samo na popularnim iPhone i iPad uređajima, a temelji se na pomicanju i rotaciji loptica u raznim smjerovima unutar koncentričnih krugova kako bi se dobio traženi oblik.  Postoji 60 različitih razina svrstanih u 5 težinskih kategorija, a riješiti sve razine može biti pravi intelektualni izazov.

Po uzoru na natjecanja u slaganju Rubikove kocke koja se događaju diljem svijeta, Tehničko veleučilište u Zagrebu u suradnji s Apcom Hrvatska i Valentinom Solinom odlučilo je organizirati slično natjecanje.

Prijave na natjecanje primaju se zaključno do 29.05.2013., a finale u kojem će 15 najuspješnijih natjecatelja osvojiti vrijedne nagrade planirano je za 8. lipanj 2013.

Sve informacije o natjecanju, nagradama i prijavama, možete naći na stranicama: ozzle-natjecanje.tvz.hr.