Veliki skok vrijednosti RCS tržišta u narednih 5 godina

Veliki skok vrijednosti RCS tržišta u narednih 5 godina

Foto: DepositPhotos

Ukupna vrijednost tržišta mobilnih poslovnih poruka povećat će se s 48 milijardi dolara u 2022. na 78 milijardi dolara do 2027., navodi Juniper Research. Istraživanje je pokazalo da će ovaj rast od 63% biti potaknut usvajanjem RCS-a (Rich Communication Services) u poduzećima, pri čemu će poduzeća koristiti end-to-end enkripciju i potvrđene identitete pošiljatelja koje RCS pruža za smanjenje prijevara s porukama.

Istraživanje je pokazalo da će se globalni broj primljenih RCS poslovnih poruka povećati sa 161 milijarde u 2022. na 639 milijardi do 2027., jer poduzeća u industrijama koje obrađuju osjetljive podatke, kao što su bankarstvo i zdravstvo, migriraju promet sa SMS-a na sigurnije kanale. Napomenulo je da, dok provjera korisnika putem RCS-a djeluje kao prvi korak u sprječavanju prijevare s porukama, zlonamjerni će igrači sve više pronalaziti načine za zaobilaženje ovog zahtjeva. Kao odgovor na to, izvješće poziva dobavljače vatrozida da daju prioritet točnom otkrivanju spam sadržaja putem multimedijskih poruka, uključujući slike i vanjske poveznice.

SAD će predstavljati ključno rastuće tržište za RCS sa svim operaterima prve razine, uključujući AT&T, T-Mobile i Verizon, koji podržavaju rješenja za slanje poruka s bogatim medijima. Ukupan broj RCS poslovnih poruka primljenih u SAD-u premašit će 170 milijardi do 2027. ako Apple u sljedeće 3 godine uvede podršku za protokol za razmjenu poruka preko iOS-a.

“Apple mora podržavati RCS kako bi omogućio glatku i sigurnu komunikaciju između mobilnih operativnih sustava. Protokol RCS vjerojatno će se implementirati preko postojećeg iMessage sučelja na iOS uređajima, kako bi se iskoristilo poznavanje korisnika i maksimalno povećalo usvajanje,” rekla je autorica istraživanja Scarlett Woodford.

Još iz kategorije

Teslin Model Y dobio najveće ocjene u europskom sigurnosnom testu

Teslin Model Y dobio najveće ocjene u europskom sigurnosnom testu

28.11.2022.

Europski program testiranja sigurnosnih karakteristika novih automobila (Euro NCAP) dodijelio je sjajne ocjene Tesla Model Y iz ove godine te ga prema njima postavio na sami tron najsigurnijih automobila ikad proizvedenih. Što je velika vijest za kompaniju jer se radi o vozilu s kritiziranim autopilotom.

Stiže 6 milijuna eura iz Norveškog financijskog mehanizma za investicije u zelene tehnologije i plavi rast

Stiže 6 milijuna eura iz Norveškog financijskog mehanizma za investicije u zelene tehnologije i plavi rast

28.11.2022.

Innovation Norway objavio je Treći poziv za dostavu projektnih prijedloga u okviru poslovnog programa Business Development and Innovation Croatia, financiranog iz sredstava Norveškog financijskog mehanizma. Cilj je Programa, koji stavlja fokus na inovacije zelene industrije i plavi rast povećanje konkurentnosti i poticanje održivog poslovanja hrvatskih, primarno malih i srednjih poduzeća.

Advanced Technology Days konferencija okupit će 500 IT stručnjaka iz Hrvatske i regije

Advanced Technology Days konferencija okupit će 500 IT stručnjaka iz Hrvatske i regije

28.11.2022.

Advanced Technology Days konferencija 17. put okupit će hrvatsku IT zajednicu 29. i 30. studenog 2022. u Cinestar Arena Centru u Zagrebu. Sudionici će moći birati između 66 predavanja u 5 paralelnih tematskih blokova te upoznati inovacije i novosti iz svijeta tehnologije. Domaći IT stručnjaci prepoznali su kvalitetu sadržaja koji temama pristupa iz inženjerskog kuta pa je konferencija rasprodana tjedan dana uoči početka.