Velika završnica akcije „Zagrli život“ u Zagrebu

Velika završnica akcije „Zagrli život“ u Zagrebu

Nakon posjete Osijeku, Rijeci i Splitu akcija „Zagrli život“ u organizaciji Vipneta stigla je u Zagreb, na glavni zagrebački trg i okupila na stotine posjetitelja željnih nesvakidašnjih uzbuđenja i avanture. Tako su svi prolaznici na Trgu bana Jelačića imali priliku spustiti se sa zgrade na sajli dugačkoj više od pedeset metara, skakati na trampolinu na vrhu nebodera na Trgu na visini od čak 71 metra, preuzeti ulogu dirigenta pred odličnim orkestrom Big Band Požega ili pak zabiti jedanaesterac legendarnom golmanu Tomislavu Butini. U neobičnim izazovima se prije svih okušala vesela četvorka – glumac Boris Mirković te voditelji Ida Prester, Tamara Loos i Ivan Vukušić – koja je i glasno bodrila sve koji su nakon njih uživali u ovim atrakcijama.

Dok su Zagrepčanke brojčano nadjačale muške sugrađane u skakanju na trampolinu koji se nalazio na vrhu nebodera na Trgu, oni najhrabriji spuštali su se na Trg pomoću sajle sa zadnjeg kata zgrade.

U pozadini cijelog događaja svirao je orkestar Big Band Požega i zagrijavao atmosferu, a posjetitelji skloniji glazbi imali su prilike upustiti se u vlastite aranžmane glazbenih nota poznatih pjesama poput Eye of a tiger, I feel good, Smooth, Crazy little thing called love... Dirigirajući orkestrom, izazvali su pravu kakofoniju i tako nasmijavali prisutne. Svi ljubitelji sportskih izazova, pa čak i oni najmlađi, mogli su pokazati svoje nogometno umijeće te bivšem nogometnom reprezentativcu Tomislavu Butini loptu s bijele točke pospremiti u gol.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Zemlje s najvećim brojem žena inovatorica

INFOGRAFIKA: Zemlje s najvećim brojem žena inovatorica

17.01.2020. komentiraj

Inovacije iza kojih stoje žene činile su u 2017. tek 13,07 posto svih koje su te godine prijavljene te odobrene od strane nadležnih institucija. No, nije u cijelom svijetu tako loša situacija po žene i to se može vidjeti po brojkama Britanskog ureda za intelektualno vlasništvo.

U Beču do kraja 2020. tisuću e-punionica

U Beču do kraja 2020. tisuću e-punionica

17.01.2020. komentiraj

Bečko energetsko poduzeće „Wien Energie“ kontinuirano razvija gradsku infrastrukturu za punjenje električnih automobila. Postavljanje e-punionica i prelazak na električnu mobilnost ključni su za ispunjenje ciljeva Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama. Naime, automobili koji se pune „zelenom“ električnom energijom za vrijeme svoga trajanja proizvedu i do 75 % manje stakleničkih plinova od automobila s motorom s unutarnjim izgaranjem.

Hrvatska nadmašila razvijenije zemlje u digitalnom učenju

Hrvatska nadmašila razvijenije zemlje u digitalnom učenju

17.01.2020. komentiraj

Centar za europske političke studije (CEPS) istražio je uspješnost europskih zemalja u digitalnom učenju i ustanovio da su Estonija, Nizozemska i Finska napredovale u digitalnom obrazovanju, dok su se Italija i Njemačka našle na začelju ljestvice.