Velika završnica akcije „Zagrli život“ u Zagrebu

Velika završnica akcije „Zagrli život“ u Zagrebu

Nakon posjete Osijeku, Rijeci i Splitu akcija „Zagrli život“ u organizaciji Vipneta stigla je u Zagreb, na glavni zagrebački trg i okupila na stotine posjetitelja željnih nesvakidašnjih uzbuđenja i avanture. Tako su svi prolaznici na Trgu bana Jelačića imali priliku spustiti se sa zgrade na sajli dugačkoj više od pedeset metara, skakati na trampolinu na vrhu nebodera na Trgu na visini od čak 71 metra, preuzeti ulogu dirigenta pred odličnim orkestrom Big Band Požega ili pak zabiti jedanaesterac legendarnom golmanu Tomislavu Butini. U neobičnim izazovima se prije svih okušala vesela četvorka – glumac Boris Mirković te voditelji Ida Prester, Tamara Loos i Ivan Vukušić – koja je i glasno bodrila sve koji su nakon njih uživali u ovim atrakcijama.

Dok su Zagrepčanke brojčano nadjačale muške sugrađane u skakanju na trampolinu koji se nalazio na vrhu nebodera na Trgu, oni najhrabriji spuštali su se na Trg pomoću sajle sa zadnjeg kata zgrade.

U pozadini cijelog događaja svirao je orkestar Big Band Požega i zagrijavao atmosferu, a posjetitelji skloniji glazbi imali su prilike upustiti se u vlastite aranžmane glazbenih nota poznatih pjesama poput Eye of a tiger, I feel good, Smooth, Crazy little thing called love... Dirigirajući orkestrom, izazvali su pravu kakofoniju i tako nasmijavali prisutne. Svi ljubitelji sportskih izazova, pa čak i oni najmlađi, mogli su pokazati svoje nogometno umijeće te bivšem nogometnom reprezentativcu Tomislavu Butini loptu s bijele točke pospremiti u gol.

Još iz kategorije

Završen Gamescom 2019 – raj za gejmere

Završen Gamescom 2019 – raj za gejmere

24.08.2019. komentiraj

Najveći svjetski sajam igara Gamescom u Kölnu danas je zatvorio svoja vrata nakon peta dana intenzivnog dogovaranja novih poslova, ali i igranja najnovijih igara koje se tek očekuju na tržištu. Gamescom je okupio ponovno i poslovnu zajednicu na posebno dijelu koji je održan prva dva dana i gdje su developeri međusobno razgovarali o razvoju igara, enginima za igre, novim modelima animacija, dok su izdavači tražili potencijalne nove uspješnice.

Uzrok nastanka uragana otkriva američki tim na čijem je čelu hrvatska znanstvenica

Uzrok nastanka uragana otkriva američki tim na čijem je čelu hrvatska znanstvenica

24.08.2019. komentiraj

Hrvatska znanstvenica, teorijska fizičarka, prof. dr. sc. Željka Fuchs Stone, direktorica Centra za klimu i vodu na institutu New Mexico Tech, poznata i kao lovkinja na uragane, započela je sa svojim kolegama znanstvenicima novi projekt “OTREC”, kojim planiraju razotkriti misterij nastanka uragana.

GNOME  i KDE zajednički za Linux desktop

GNOME i KDE zajednički za Linux desktop

23.08.2019. komentiraj

Linux za desktop računala ima mnogo obožavatelja, ali nikad nije uspio pridobiti mase u smislu kao Windows ili Mac OS, što je posljedica fragmentacije izvedene od strane različitih proizvođača. O tome je pričao i osnivač Linuxa Linus Torvalds, no možda ta kritika više neće vrijediti sad kad su dva najveća rivala za Linux desktop odlučila raditi zajedno.