Velika završnica akcije „Zagrli život“ u Zagrebu

Velika završnica akcije „Zagrli život“ u Zagrebu

Nakon posjete Osijeku, Rijeci i Splitu akcija „Zagrli život“ u organizaciji Vipneta stigla je u Zagreb, na glavni zagrebački trg i okupila na stotine posjetitelja željnih nesvakidašnjih uzbuđenja i avanture. Tako su svi prolaznici na Trgu bana Jelačića imali priliku spustiti se sa zgrade na sajli dugačkoj više od pedeset metara, skakati na trampolinu na vrhu nebodera na Trgu na visini od čak 71 metra, preuzeti ulogu dirigenta pred odličnim orkestrom Big Band Požega ili pak zabiti jedanaesterac legendarnom golmanu Tomislavu Butini. U neobičnim izazovima se prije svih okušala vesela četvorka – glumac Boris Mirković te voditelji Ida Prester, Tamara Loos i Ivan Vukušić – koja je i glasno bodrila sve koji su nakon njih uživali u ovim atrakcijama.

Dok su Zagrepčanke brojčano nadjačale muške sugrađane u skakanju na trampolinu koji se nalazio na vrhu nebodera na Trgu, oni najhrabriji spuštali su se na Trg pomoću sajle sa zadnjeg kata zgrade.

U pozadini cijelog događaja svirao je orkestar Big Band Požega i zagrijavao atmosferu, a posjetitelji skloniji glazbi imali su prilike upustiti se u vlastite aranžmane glazbenih nota poznatih pjesama poput Eye of a tiger, I feel good, Smooth, Crazy little thing called love... Dirigirajući orkestrom, izazvali su pravu kakofoniju i tako nasmijavali prisutne. Svi ljubitelji sportskih izazova, pa čak i oni najmlađi, mogli su pokazati svoje nogometno umijeće te bivšem nogometnom reprezentativcu Tomislavu Butini loptu s bijele točke pospremiti u gol.

Još iz kategorije

Google: Mobilne aplikacije novih developera će se duže provjeravati

Google: Mobilne aplikacije novih developera će se duže provjeravati

23.04.2019. komentiraj

Odmah nakon što je počeo ograničavati koje Android aplikacije mogu dobiti dopuštenja za uvid u SMS poruke i listu poziva korisnika koji ih postavlja na svoje uređaje, stigla je nova regulativa kojom će se novi developeri nešto duže pregledavati prije nego uspiju postaviti svoj softver na Play Store e-trgovinu aplikacijama.

EU: Nema dokaza da Kaspersky špjunira

EU: Nema dokaza da Kaspersky špjunira

23.04.2019. komentiraj

Kaspersky se u lipnju prošle godine našao u problemima na području Europske unije jer je optužen za špijunažu, baš kao u Sjedinjenim Američkim Državama tijekom 2017., no sve je ipak ispalo dobro jer Europska komisija nije pronašla dokaze za takve poteze.

Održana finalna natjecanja Hrvatske informatičke olimpijade i juniorske olimpijade

Održana finalna natjecanja Hrvatske informatičke olimpijade i juniorske olimpijade

21.04.2019. komentiraj

Tijekom prošlog vikenda održana su finalna natjecanja u sklopu ovogodišnje Hrvatske informatičke olimpijade te Juniorske hrvatske informatičke olimpijade u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara i uz organizacijsku te pokroviteljsku podršku Algebre. Učenici osnovnih i srednjih škola natjecali su se, nakon brojnih izlučnih natjecanja, u konkurenciji najboljih iz cijele države.