Velika ažuriranja programske podrške za nekoliko Canonovih fotoaparata i objektiva Cinema EOS

Velika ažuriranja programske podrške za nekoliko Canonovih fotoaparata i objektiva Cinema EOS

Canon Europe najavljuje zbirku ažuriranja programske podrške namijenjene donošenju novih značajki i poboljšanja za nekoliko svojih fotoaparata i objektiva Cinema EOS. Kao rezultat izravnih povratnih informacija Canonovih korisnika, profesionalci će dobiti ažuriranja kamera EOS C70, EOS C500 Mark II i EOS C300 Mark III kao i prilagodnika za nosač EF-EOS R 0.71x. Nakon ažuriranja dva kinematografska kompaktna servo objektiva – CN-E18-80mm i CN-E70-200mm  – bit će posve kompatibilni s fotoaparatom bez zrcala EOS R5  koji je dio sustava EOS R. Ukupno 24 ažuriranja programske podrške za Cinema EOS nude poboljšanja i nove mogućnosti prethodno spomenutim proizvodima, donoseći prednosti profesionalcima koji ih koriste u raznim područjima, kao što su emitiranje vijesti, sportovi, snimanje filmova, korporativne potrebe, emitiranje uživo i offline produkcije – dakle, bez obzira na veličinu.

Ažurirani EOS C500 Mark II sada će moći snimati u omjerima/razlučivostima 4:3 i 6:5 dok je fotoaparat u načinu rada sa senzorom punog kadra u Cinema RAW Light . EOS C500 Mark II i EOS C300 Mark III dosad su nudili samo mogućnosti povećanja 2x ili 1.33x, a sada će ponuditi i značajku 1.8x povećanja, omogućujući korisnicima odabir iz šireg raspona ponude anamorfičkih objektiva. Ta će ažuriranja donijeti dodatne prilike za profesionalce u filmskoj industriji da povećaju svoju kreativnost, donoseći nove anamorfičke prikaze u njihove produkcije, unaprjeđujući tijekove rada pri snimanju u raznim anamorfičkim formatima i omogućujući im da posve iskoriste širok senzor visoke razlučivosti fotoaparata EOS C500 Mark II.

Od ažuriranja modela EOS C500 Mark II i EOS C300 Mark III profitirat će i svi koji rade u produkcijskim okruženjima emitiranja uživo. Podrška za Canonov originalni XC protokol utemeljen na IP-u za oba fotoaparata omogućuje daljinsko upravljanje putem Canonova daljinskog upravljača RC-IP100. Ta značajka u okolnostima daljinskog postavljanja korisnicima nudi kontrolu zuma, fokusa, blende, prilagodbe pomaka i balansa bijele boje na fotoaparatu te lakšu integraciju fotoaparata Cinema EOS u tijekove rada produkcije uživo zajedno s Canonovim PTZ kamerama. To ažuriranje slijedi nakon predstavljanja triju novih Canonovih PTZ kamera i modela RC-IP100 početkom ove godine kao Canonov odgovor na sve veću popularnost daljinske produkcije.

Osim postojeće podrške za prikaz LUT-ova, EOS C500 Mark II i EOS C300 Mark III sada podržavaju funkcionalnost datoteke za traženje (Look File). Datoteke za traženje su 3D LUT-ovi koji se mogu uvesti u fotoaparat radi internog snimanja, nudeći jedinstvenu karakteristiku boje/kontrasta bez potrebe za gradiranjem boja. Nakon ažuriranja korisnici modela EOS C500 Mark II, EOS C300 Mark III i EOS C70 moći će vidjeti i dodanu opciju ITU BT.709 Standard Gamma uz CP datoteku „BT.709 Standard“ dodijeljenu prilagođenom profilu za slike.

Štoviše, pri internom snimanju u formatima 5.9K RAW ili 4K/UHD, sada je podržan 2K i FHD izlaz preko 12G-SDI  terminala, što omogućuje daljnju kompatibilnost s vanjskim HD monitorima.  Postat će dostupan i istovremen izlaz preko priključaka Monitor Out i HDMI kod oba fotoaparata, nudeći još veću fleksibilnost nadzora.

Korisnici koji će ažurirati svoj EOS C70 imat će veću fleksibilnost i kreativnu kontrolu. Sada je dodano automatsko fokusiranje na cijelom području postojećim mogućnostima veličine kadra (velik/mali), pa korisnici sada imaju veću kontrolu nad automatskim fokusiranjem na većem području. Uz to, pri korištenju načina rada s automatskim fokusiranjem na cijelom području moguće je dodirom LCD zaslona pokrenuti praćenje dodirom, a tako i prepoznavanje lica dodirom lica subjekta.

Prilagodnik za nosač EF-EOS R 0.71x, kad se koristi s modelom EOS C70, također će donijeti proširenu podršku za objektive uz sedam novih EF objektiva  uz tri koja su već  podržana. Posve podržani objektivi nude cijeli niz prednosti kao što su: optička korekcija (ispravljanje odstupanja i perifernog osvjetljenja), automatski rad blende (AE) i automatsko fokusiranje (AF), metapodaci objektiva (žarišna duljina i korekcija T/F broja). Canon potvrđuje i da će s budućem ažuriranjem programske podrške zahvaljujući tom prilagodniku za nosač još objektiva biti dodano na popis podržanih objektiva.

Svi koji koriste Canonov fotoaparat EOS R5 u filmskoj produkciji sada će moći uživati u prednostima napredne podrške za kinematografske objektive. Oba Canonova jedinstvena kompaktna servo kinematografska objektiva CN-E18-80mm i CN-E70-200mm  sada su podržana uz korištenje prilagodnika za nosač EF na EOS R, što omogućuje korisnicima da postignu kinematografski izgled visoke optičke kvalitete i optimizirana radna svojstva za snimanje videozapisa kompaktnim fotoaparatom EOS R5.  Ta nova značajka dat će korisnicima fotoaparata EOS R5 kontrolu nad sljedećim funkcijama: optička korekcija, metapodaci objektiva, podrška za držač objektiva i servo kontrolu, automatsko fokusiranje, automatska ekspozicija i stabilizacija slika (IS).

Još iz kategorije

Znanstvenici utvrdili da igranje videoigara ne poboljšava mentalne sposobnosti

Znanstvenici utvrdili da igranje videoigara ne poboljšava mentalne sposobnosti

24.06.2021.

Sveučilište Ontario iz Kanade došlo je do zanimljivih saznanja, a pokazuju da nema istine u tvrdnjama kako nekoliko minuta igranja videoigara koje iziskuju rješavanje problema, logičko razmišljanje i općenito naprezanje moždanih, može poboljšati mentalne sposobnosti, sposobnost zaključivanja, verbalne vještine i pamćenje.

NEM Dubrovnik 2021. predstavlja prve govornike

NEM Dubrovnik 2021. predstavlja prve govornike

24.06.2021.

Čekanje je završeno! Nakon godine ispunjene virtualnim sastancima, NEM Dubrovnik 2021. ponovno će na jednom mjestu okupiti vodeće osobe iz svjetske i europske TV industrije. Krajem ljeta, od 6. do 9. rujna 2021. glavna tema u Hotelu Dubrovnik Palace bit će budućnost medija,  najnovija dostignuća i brojne mogućnosti koje su se pojavile nakon godine koja je uvelike utjecala na TV industriju.

Hrvatska ubrzala rast na ljestvici inovacija u 2021. u EU

Hrvatska ubrzala rast na ljestvici inovacija u 2021. u EU

23.06.2021.

Europska komisija objavila Europsku ljestvicu uspjeha u inoviranju za 2021., koja pokazuje da se diljem EU-a povećava uspješnost u području inovacija.  Od 2014. uspješnost u području inovacija u prosjeku se povećala za 12,5 %. Zabilježena je kontinuirana konvergencija unutar EU-a, pri čemu rezultati u niže rangiranim zemljama rastu brže od onih u uspješnijima pa se smanjuju razlike u inovacijskim rezultatima među državama članicama.