Velik interes za natjecanje mobilnih fotografija

Velik interes za natjecanje mobilnih fotografija

Next Image natjecanje u organizaciji kineske kompanije Huawei, koje je otvorilo prijave 9. srpnja, bilježi odlične rezultate. U manje od mjesec dana u sklopu natječaja korisnici su prijavili preko 27 tisuća fotografija snimljenih pametnim telefonima. Dosad objavljene fotografije pogledane su i ocijenjene više od 120 tisuća puta, a svi zainteresirani mogu se prijaviti do 20. kolovoza na ovom linku.

Natjecanje se sastoji od šest kategorija: Lica, Laku noć, Život!, Check-in, Priroda i Priča, a pobjednici svake pojedinačne kategorije bit će nagrađeni Matebook X tabletom, objavljivanjem fotografije u magazinu National Geographic te novčanom nagradom od dvije tisuće eura. Drugoplasirani i trećeplasirani će dobiti Huawei P20Pro i P20 pametne telefone, dok će preostali biti nagrađeni prema izboru glasača u šest kategorija. Glavnog pobjednika, kojeg će izabrati žiri, Huawei će nagraditi Matebook X tabletom, objavom fotografije u National Geographicu, novčanom nagradom od deset tisuća eura te prilikom da sudjeluje u desetodnevnoj foto ekspediciji National Geographic magazina u Italiji u rujnu.

Najpopularnija kategorija je Priroda, u sklopu koje prijavljeno 16,000 fotografija, dok su u Hrvatskoj dosad ukupno prijavljene 1,693 fotografije.

“Dobili smo tisuće nevjerojatnih fotografija, a najviše uživam u tome što su mnoge od njih fotografirane Huawei P20 Pro, našim najnovijim pametnim telefonom opremljenim prvom trostrukom stražnjom kamerom na svijetu. Zahvaljujući Master AI asistentu, uređaj prepoznaje objekte i prilagođava fotografije s najboljim postavkama stvarajući umjetnika od svakog korisnika. To u potpunosti mijenja lice fotografije koje smo do sada poznavali“, izjavio je CEO Huawei Consumer Business Group u CEE&Nordic regiji Yanmin Wang.