Večer inovacija u centru HUB385

Večer inovacija u centru HUB385

Sljedećeg tjedna u prostoru inovacijskog centra HUB385 održat će se IoT Innovation Night Zagreb. Događaj je zamišljen kao druženje i razmjena znanja s brojnim stručnjacima iz IoT svijeta, a nazočnima će ujedno biti predstavljeni EU projekti financirani u programu Obzor 2020 - IoT - European Platforms Initiative (IoT-EPI).

Stručnjaci s domaće i europske IoT scene predstavit će aktualne inovacije i tekuće projekte te mogućnosti financiranja u okviru IoT-EPI kroz otvorene pozive. Govornici će biti Gorjan Agačević (Amodo), Tushar Raju (IoT-EPI), Segios Soursos (Intracom Telecom), Ivana Podnar Žarko (FER), Philippe Krief (Eclipse) i Nenad Gligorić (DunavNET).

Kao dio programa Obzor 2020, programa Europske Unije za istraživanje i inovacije za razdoblje od 2014. do 2020. godine, projekt symbIoTe, u kojem sudjeluju Vipnet i FER, jedan je od sedam financiranih u sklopu spomenutog programa EU. Konzorcij projekta symbIote razvija softversko rješenje za interoperabilnost i suradnju IoT platformi koristeći postojeće standarde i protokole.

Druženje u HUB385 centru organiziraju Vipnet, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, HUB385 i IoT Zagreb Meetup. IoT Innovation Night Zagreb održat će se u utorak 21. studenog u 19 sati u prostorijama HUB385 u Zagrebu. Sudjelovanje je besplatno, a svi zainteresirani mogu se prijaviti online.