PROBLEMI SU I DALJE TU

Usvajanje električnih vozila ograničeno je sporim uvođenjem javne infrastrukture

Usvajanje električnih vozila ograničeno je sporim uvođenjem javne infrastrukture
Depositphotos

Nedostatak javne infrastrukture ozbiljno ograničava usvajanje električnih vozila u urbanim sredinama, prema novoj studiji Juniper Researcha. Konkretno, budući da vlasnici stanova i stanova obično ne mogu imati ugrađene kućne punjače, nedostatak javne infrastrukture kamen je spoticanja za usvajanje električnih vozila u urbanim sredinama.

Dok će broj točaka za punjenje električnih vozila u uporabi porasti sa 14,2 milijuna u 2023. na 45 milijuna u 2027. na globalnoj razini, analiza je identificirala značajan jaz između prihvaćanja javnih i kućnih punjača, s dvostruko većim brojem kućnih punjača nego javnih punjača koji će biti u upotrebi do 2027. godine. Izvješće je identificiralo poboljšanje zajedničkih podataka o distribuciji punionica, kao i dogovaranje partnerstava za ubrzavanje uvođenja u ključnim područjima kao vitalne za ispravljanje jaza. Studija je pokazala da sadašnje inicijative vlada nisu dovoljne za ubrzanje usvajanja električnih vozila, te da su potrebne inovacije i poslovni modeli unutar punjenja električnih vozila.

“Jasno je da regulatorne inicijative, kao što je zahtjev da se punjačnice dodaju u nove zgrade, same po sebi nisu dovoljne za uvođenje infrastrukture za punjenje na dovoljno širokoj razini da potakne dobrobiti za okoliš. Mreže za punjenje električnih vozila moraju surađivati s gradskim vlastima i međusobno kako bi identificirale kako najbolje popuniti nedostatke u infrastrukturi za punjenje ili će usvajanje električnih vozila i dalje biti ograničeno,” objasnio je koautor istraživanja Nick Maynard.

Istraživanje je pokazalo da, unatoč inicijativama kao što je otvaranje Tesline Supercharger mreže u Sjevernoj Americi, fragmentacija u mrežama za punjenje još uvijek ograničava prihvaćanje EV-a na globalnoj razini. Broj različitih stopa naplate, sustava plaćanja i zahtjeva za pristupom šteti entuzijazmu potrošača, što ograničava rast ukupnog prostora. Mreže za punjenje električnih vozila moraju pojednostaviti mreže i razviti interoperabilnost kako bi iskustvo vlasništva bilo jednostavnije, uz potrebnu radnju regulatora za usklađivanje sustava.