Uspješan nastup aplikacije BodyRecog u SAD-u

Uspješan nastup aplikacije BodyRecog u SAD-u

Na jednom od najvećih i najposjećenijih sajmova iz područja sporta, zdravog života, treniranja i tjelesne aktivnosti u SAD-u, TheFitExpo u Los Angelesu, BodyRecog aplikacija predstavila se tamošnjem tržištu. Aplikacija je pobudila zanimanje posjetitelja sajma kojih je u dva dana održavanja bilo više od 60 tisuća. Posebnu pozornost BodyRecog tim usmjerio je prezentaciji policijskim postajama te pojedinim rodovima američke vojske.

„U Los Angelesu smo imali priliku predstaviti se brojnim američkim gospodarstvenicima, u prvom redu vlasnicima fitness lanaca, zdravstvenim institucijama i institucijama za istraživanje sporta, kao i fitness trenerima, a sve s ciljem lansiranja na najplodnije tržište fitnesa u svijetu. Posebice nas raduju inicijalni razgovori s policijskim okruzima i predstavnicima američke mornarice s ciljem implementacije aplikacije u njihove standardne protokole praćenja antropometrijskih pokazatelja. S obzirom na specifičnost njihova posla, jedan od modula prilagodili bismo upravo toj populaciji. Konkretizaciju suradnje očekujemo u vremenu koje dolazi“, rekao je voditelj znanstvenog odjela BodyRecog tima Luka Leško.

BodyRecog je trenutačno jedna od najperspektivnijih aplikacija na svijetu u području zdravlja, sporta i fitnesa te predstavlja sustav za poboljšanje učinka treninga na tijelo i za procjenu zdravstvenog stanja osobe. Aplikacija je ujedno proglašena i jednom od 50 najinovativnijih u svijetu sporta, te je uz Anitu Bušić, kao inovatoricu, dosad osvojila 24 međunarodna priznanja, nagrade i titule. BodyRecog koristi inovativne tehnologije kao što su 2D-fotogrametrija, 3D-skeniranje, umjetna inteligencija i strojno učenje.