Usluga „Slikaj i plati“ implementirana i u austrijskoj Erste banci

Usluga „Slikaj i plati“ implementirana i  u austrijskoj Erste banci
Fotolia

Nakon što je početkom prošle godine tvrtka PhotoPay za Erste banku u sklopu mBanking aplikacije za iPhone i Android mobilne uređaje razvila posebnu uslugu plaćanja računa „Slikaj i plati“, ista tehnologija razvijena je i za potrebe austrijske Erste banke na tamošnjem tržištu.

Kao što je to bio slučaj i u Hrvatskoj, usluga „Slikaj i plati“ predstavlja novitet i na austrijskom tržištu. Riječ je inovativnom načinu plaćanja računa bez ručnog popunjavanja uplatnice. Dovoljno je mobilnim uređajem fotografirati uplatnicu, a platni nalog potom se automatski popunjava.

"Implementacija naše tehnologije na novim tržištima pokazuje kako se hrvatski visokotehnološki proizvodi mogu izdvajati po kvaliteti i inovativnosti i na području Europske unije. Naš mlad, ali vrlo kompetentan inženjerski tim priprema i izlazak proizvoda na ostala EU tržišta, a posebno nam je drago da je takav inovativan proizvod svoj put počeo kroz podršku Erste banke u Hrvatskoj", izjavio je Damir Sabol, osnivač tvrtke PhotoPay.

U prvih 18 mjeseci, otkako je klijentima ponuđena Erste mBanking aplikacija za iPhone i Android mobilne uređaje, s pripadajućim uslugom plaćanja računa „Slikaj i plati“, zabilježeno je više od 12.200 novih korisnika mBanking usluge Erste banke, što u usporedbi s brojem korisnika krajem 2011. predstavlja porast od gotovo 67,5%, te sada ukupan broj korisnika iznosi 30.200.

U posljednjih 18 mjeseci otkad je Erste banka ponudila mBanking aplikaciju za smartphone uređaje obavljeno je više od 128.000 transakcija pa se tržišni udio mobilnog bankarstva Erste banke prema broju transakcija značajno povećao, s 0,45%, koliko je iznosio krajem 2011. na gotovo 11% sredinom 2013. godine.

„Usluga Slikaj i plati pravi je primjer uspješne suradnje inovativnog start-upa PhotoPay i Erste banke u Hrvatskoj što govore svi pokazatelji, naravno najvažniji je zadovoljstvo korisnika. Erste podupire razvoj start-up projekata, i to ne samo u Hrvatskoj već u ostalim zemljama srednje i istočne Europe. S tom namjerom osnovali smo u Beču i zasebnu tvrtku za digitalni razvoj - Bee.One, gdje na jednom mjestu razvijamo strategiju i odabiremo partnere s kojima ćemo surađivati u razvoju novih digitalnih usluga. S velikim ponosom mogu reći da angažman Erste iz Hrvatske i naših partnera, tvrtke PhotoPay i Infinum imaju primarno mjesto u toj suradnji. Zato je Slikaj i Plati dobio svoju austrijsku inačicu. Vjerujem da je to industrijska grana gdje Hrvatska ima veliki potencijal i gdje je potrebna potpora i ulaganje na svim razinama.“, istaknuo je Igor Strejček, direktor Direkcije upravljanja distributivnim kanalima Erste banci.