Usluga „Slikaj i plati“ implementirana i u austrijskoj Erste banci

Usluga „Slikaj i plati“ implementirana i  u austrijskoj Erste banci

Foto: Fotolia

Nakon što je početkom prošle godine tvrtka PhotoPay za Erste banku u sklopu mBanking aplikacije za iPhone i Android mobilne uređaje razvila posebnu uslugu plaćanja računa „Slikaj i plati“, ista tehnologija razvijena je i za potrebe austrijske Erste banke na tamošnjem tržištu.

Kao što je to bio slučaj i u Hrvatskoj, usluga „Slikaj i plati“ predstavlja novitet i na austrijskom tržištu. Riječ je inovativnom načinu plaćanja računa bez ručnog popunjavanja uplatnice. Dovoljno je mobilnim uređajem fotografirati uplatnicu, a platni nalog potom se automatski popunjava.

"Implementacija naše tehnologije na novim tržištima pokazuje kako se hrvatski visokotehnološki proizvodi mogu izdvajati po kvaliteti i inovativnosti i na području Europske unije. Naš mlad, ali vrlo kompetentan inženjerski tim priprema i izlazak proizvoda na ostala EU tržišta, a posebno nam je drago da je takav inovativan proizvod svoj put počeo kroz podršku Erste banke u Hrvatskoj", izjavio je Damir Sabol, osnivač tvrtke PhotoPay.

U prvih 18 mjeseci, otkako je klijentima ponuđena Erste mBanking aplikacija za iPhone i Android mobilne uređaje, s pripadajućim uslugom plaćanja računa „Slikaj i plati“, zabilježeno je više od 12.200 novih korisnika mBanking usluge Erste banke, što u usporedbi s brojem korisnika krajem 2011. predstavlja porast od gotovo 67,5%, te sada ukupan broj korisnika iznosi 30.200.

U posljednjih 18 mjeseci otkad je Erste banka ponudila mBanking aplikaciju za smartphone uređaje obavljeno je više od 128.000 transakcija pa se tržišni udio mobilnog bankarstva Erste banke prema broju transakcija značajno povećao, s 0,45%, koliko je iznosio krajem 2011. na gotovo 11% sredinom 2013. godine.

„Usluga Slikaj i plati pravi je primjer uspješne suradnje inovativnog start-upa PhotoPay i Erste banke u Hrvatskoj što govore svi pokazatelji, naravno najvažniji je zadovoljstvo korisnika. Erste podupire razvoj start-up projekata, i to ne samo u Hrvatskoj već u ostalim zemljama srednje i istočne Europe. S tom namjerom osnovali smo u Beču i zasebnu tvrtku za digitalni razvoj - Bee.One, gdje na jednom mjestu razvijamo strategiju i odabiremo partnere s kojima ćemo surađivati u razvoju novih digitalnih usluga. S velikim ponosom mogu reći da angažman Erste iz Hrvatske i naših partnera, tvrtke PhotoPay i Infinum imaju primarno mjesto u toj suradnji. Zato je Slikaj i Plati dobio svoju austrijsku inačicu. Vjerujem da je to industrijska grana gdje Hrvatska ima veliki potencijal i gdje je potrebna potpora i ulaganje na svim razinama.“, istaknuo je Igor Strejček, direktor Direkcije upravljanja distributivnim kanalima Erste banci.

Još iz kategorije

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

07.07.2020. komentiraj

Huawei je odlučio dodatno pojačati vlastitu globalnu inicijativu TECH4ALL čiji je plan koristeći sve prednosti e-učenja podići kvalitetu obrazovanja diljem svijeta kao i učiniti kvalitetno obrazovanje dostupno svima. O velikom potencijalu e-učenja na povećanje razine obrazovanja diljem svijeta, kao i potencijalu koje to otvara, razgovarali su na webinaru zamjenik predsjednika Huaweija, Ken Hu, čelnici i stručnjaci iz UNESCO-a, globalne udruge telekom operatera - GSMA, sveučilišta i obrazovnih institucija diljem svijeta, Ministarstva obrazovanja Senegala, kao i predstavnici privatnog sektora.

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

07.07.2020. komentiraj

Innovation Norway je u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom održao online predstavljanje Programa “Business Development and Innovation Croatia” koji nudi bespovratna sredstva hrvatskom privatnom sektoru. Na konferenciju se prijavilo preko 300 poduzetnika zainteresiranih za program koji se financira iz norveške darovnice i dio je EGP financijskog mehanizma i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014-2021. Prijave su otvorene do 15. studenoga 2020., a potpisi prvih ugovora se očekuju u drugom kvartalu 2021.

Pripreme za WinDayse

Pripreme za WinDayse

07.07.2020. komentiraj

Prvi Road to WinDays online program uživo je pratilo 1.152 sudionika, a donio je tri predavanja i okrugli stol na temu event industrije. Program se emitirao iz WinDays studija u zagrebačkom Mozaik Event Centru. Sudionici su ga mogli pratiti putem live streama na Facebooku i YouTubeu te postavljati pitanja predavačima i panelistima, a snimku je moguće pogledati i naknadno. Drugi Road to WinDays održat će se početkom rujna i sudionike uvesti u teme konferencije uživo.