Uskoro se održava jubilarno izdanje CUC-a

Uskoro se održava jubilarno izdanje CUC-a

Pred nama je jubilarno dvadeseto izdanje CARNET-ove korisničke konferencije CUC 2018. Ono će se održati u Šibeniku od 21. do 23. studenog i ponovno će donijeti zanimljive i aktualne teme.

Na konferenciji će sudjelovati gotovo 1.100 CARNET-ovih korisnika i suradnika, uključujući nastavnike u osnovnim i srednjim školama, CARNET sistem inženjere i koordinatore, članove znanstveno-istraživačke zajednice te informatičke stručnjake i gospodarstvenike iz područja informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Glavne teme konferencije su „Kompetencije za novo doba“, „Učimo li za život?“, „Inovacije“, „Istraživanja u obrazovanju“ i „U susret digitalnom društvu“. One će biti detaljno obrađene kroz više od 180 radova prezentiranih kroz stručne i znanstvene radove, interaktivna izlaganja, radionice i ogledne sate te posebna događanja poput teachmeeta, speed datea, strateškog foruma i okruglih stolove te 3 pozvana predavanja.

„Ove godine obilježavamo 20. CARNET-ovu korisničku konferenciju koja je tijekom godina postala glavno mjesto okupljanja naših korisnika. U 20 godina okupili smo više od 10 tisuća sudionika koji predvode u uvođenju i svrhovitom korištenju IKT-a u akademskoj i obrazovnoj zajednici. Naša je vizija Hrvatske kao tehnološki naprednog društva, kojemu možemo doprinijeti osnažujući obrazovnu zajednicu, potičući inovacije, razvijajući naprednu infrastrukturu i usluge te štiteći nacionalni digitalni prostor i identitet.“, istaknuo je ravnatelj CARNET-a Goran Kezunović.

Još iz kategorije

Bolt pokrenuo dvije nove usluge u Hrvatskoj – Bolt for Business i Bolt Comfort

Bolt pokrenuo dvije nove usluge u Hrvatskoj – Bolt for Business i Bolt Comfort

25.06.2019. komentiraj

Bolt je uveo dvije nove usluge – Bolt for Business, portal koji omogućava tvrtkama da upravljaju i plaćaju sve svoje poslovne vožnje te uslugu Comfort koja privatnim i poslovnim korisnicima nudi udobnije vožnje u prostranijim osobnim automobilima.

Skok Huaweia na BrandZ ljestvici

Skok Huaweia na BrandZ ljestvici

24.06.2019. komentiraj

Huawei je ojačao svoju poziciju na vodećem globalnom indeksu brendova te tako povećao vrijednost svog brenda. BrandZ-ova godišnja studija 100 najvrjednijih globalnih brendova, koju je objavio istraživački tim WPP-a Kantar, rangira Huawei na 47. mjesto (skok za jedno mjesto u odnosu na prošlu godinu), s osam posto povećanja vrijednosti brenda. Ovo je četvrta godina zaredom da je Huawei uvršten među 50 najboljih.

Poznati pobjednici CS:GO i Dota2, kreće Hearthstone

Poznati pobjednici CS:GO i Dota2, kreće Hearthstone

23.06.2019. komentiraj

Vrhunac je 3. sezone A1 Adria League powered by ESL koja se igra online. Poznati su pobjednici CS:GO i Dota2. Što se tiče mobilnih igara, završile su kvalifikacije za Clash Royale i idućeg vikenda saznat ćemo pobjednika. Istovremeno će se igrati kvalifikacije za četvrtu igru – Hearthstone, najpopularniju digitalnu kartašku igru.