Uskoro se održava jubilarno izdanje CUC-a

Uskoro se održava jubilarno izdanje CUC-a

Pred nama je jubilarno dvadeseto izdanje CARNET-ove korisničke konferencije CUC 2018. Ono će se održati u Šibeniku od 21. do 23. studenog i ponovno će donijeti zanimljive i aktualne teme.

Na konferenciji će sudjelovati gotovo 1.100 CARNET-ovih korisnika i suradnika, uključujući nastavnike u osnovnim i srednjim školama, CARNET sistem inženjere i koordinatore, članove znanstveno-istraživačke zajednice te informatičke stručnjake i gospodarstvenike iz područja informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Glavne teme konferencije su „Kompetencije za novo doba“, „Učimo li za život?“, „Inovacije“, „Istraživanja u obrazovanju“ i „U susret digitalnom društvu“. One će biti detaljno obrađene kroz više od 180 radova prezentiranih kroz stručne i znanstvene radove, interaktivna izlaganja, radionice i ogledne sate te posebna događanja poput teachmeeta, speed datea, strateškog foruma i okruglih stolove te 3 pozvana predavanja.

„Ove godine obilježavamo 20. CARNET-ovu korisničku konferenciju koja je tijekom godina postala glavno mjesto okupljanja naših korisnika. U 20 godina okupili smo više od 10 tisuća sudionika koji predvode u uvođenju i svrhovitom korištenju IKT-a u akademskoj i obrazovnoj zajednici. Naša je vizija Hrvatske kao tehnološki naprednog društva, kojemu možemo doprinijeti osnažujući obrazovnu zajednicu, potičući inovacije, razvijajući naprednu infrastrukturu i usluge te štiteći nacionalni digitalni prostor i identitet.“, istaknuo je ravnatelj CARNET-a Goran Kezunović.

Još iz kategorije

WMF dovodi 150 predavača i bit će prvi bez jednokratne plastike

WMF dovodi 150 predavača i bit će prvi bez jednokratne plastike

14.09.2019. komentiraj

Na 12. izdanju najvećeg komunikacijskog festivala u regiji koji se održava od 19. do 22.9. u Rovinju, po prvi puta će se koristiti posebno dizajnirane perive čaše kako bi se smanjilo korištenje i bacanje jednokratne plastike. Na čašama će uz logo festivala biti otisnuta i prigodna poruka kako korištenjem ove čaše čuvamo planetu. Nakon korištenja, posjetitelji će čašu moći ponijeti kući kao dodatni suvenir s najboljeg Weekenda u godini.

Riješene nesuglasice u OSC-u

Riješene nesuglasice u OSC-u

13.09.2019. komentiraj

Ovog smo tjedna izvijestili o događajima unutar udruge Osijek Software City uoči i nakon konferencije KulenDayz. Cijela je priča dobila zadovoljavajući završetak, odnosno nisu se dogodili veći potresi, a nadamo se da problema neće biti ni u budućnosti.

50 američkih saveznih država i teritorija otvara istragu protiv Googlea

50 američkih saveznih država i teritorija otvara istragu protiv Googlea

13.09.2019. komentiraj

Google se nalazi u ozbiljnim problemima jer grupa 50 saveznih američkih država i teritorija pokrenula je istragu protiv njega zbog (pre)dominantne pozicije na tržištu internetskog oglašavanja. Ukratko, kao i u Europskoj uniji, tako se u Sjedinjenim Američkim Državama, Google ima problema s monopolizmom.