Uskoro se održava jubilarno izdanje CUC-a

Uskoro se održava jubilarno izdanje CUC-a

Pred nama je jubilarno dvadeseto izdanje CARNET-ove korisničke konferencije CUC 2018. Ono će se održati u Šibeniku od 21. do 23. studenog i ponovno će donijeti zanimljive i aktualne teme.

Na konferenciji će sudjelovati gotovo 1.100 CARNET-ovih korisnika i suradnika, uključujući nastavnike u osnovnim i srednjim školama, CARNET sistem inženjere i koordinatore, članove znanstveno-istraživačke zajednice te informatičke stručnjake i gospodarstvenike iz područja informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Glavne teme konferencije su „Kompetencije za novo doba“, „Učimo li za život?“, „Inovacije“, „Istraživanja u obrazovanju“ i „U susret digitalnom društvu“. One će biti detaljno obrađene kroz više od 180 radova prezentiranih kroz stručne i znanstvene radove, interaktivna izlaganja, radionice i ogledne sate te posebna događanja poput teachmeeta, speed datea, strateškog foruma i okruglih stolove te 3 pozvana predavanja.

„Ove godine obilježavamo 20. CARNET-ovu korisničku konferenciju koja je tijekom godina postala glavno mjesto okupljanja naših korisnika. U 20 godina okupili smo više od 10 tisuća sudionika koji predvode u uvođenju i svrhovitom korištenju IKT-a u akademskoj i obrazovnoj zajednici. Naša je vizija Hrvatske kao tehnološki naprednog društva, kojemu možemo doprinijeti osnažujući obrazovnu zajednicu, potičući inovacije, razvijajući naprednu infrastrukturu i usluge te štiteći nacionalni digitalni prostor i identitet.“, istaknuo je ravnatelj CARNET-a Goran Kezunović.