Uskoro se održava drugo izdanje Foruma ICT - društvo

Uskoro se održava drugo izdanje Foruma ICT - društvo
DepositPhotos

Drugo izdanje međunarodnog foruma ICT - društvo ponovno će se održati u Osijeku, ove godine uz naslov #RobotiDolaze. Tako će posjetitelji 10. svibnja u prostorima Ericssona Nikole Tesle, koji se nalaze u najužem središtu grada, moći poslušati izlaganja i rasprave o utjecaju robotizacije na gospodarstvo i društvene promjene.

Forum ICT-društvo #RobotiDolaze fokusiran je na robotiku, automatizaciju i četvrtu industrijsku revoluciju, odnosno na njihov utjecaj na poslove, obrazovanje i socio-ekonomske promjene. Prema izvještaju Svjetskog ekonomskog foruma svaki četvrti poslodavac u regiji planira do 2022. godine uvesti robote na radna mjesta, a polovica ih namjerava ulagati u automatizaciju poslovanja.

Forum će biti organiziran kao tri panel rasprave u kojima će sudjelovati brojni stručnjaci iz područja robotike i automatizacije, predstavnici lokalnih vlasti, institucija i tvrtki. Prvi panel bit će posvećen raspravi o četvrtoj industrijskoj revoluciji, a drugi iskustvima domaćih i stranih tvrtki koje se bave robotikom. Treći i posljednji panel bit će posvećen prilagođavanju promjenama u Hrvatskoj.

Događaj organiziraju Institut za europske i globalizacijske studije iz Splita te francuski institut Laboratoire d’Ingénierie des Systèmes de Versailles (LISV). Partneri su Grad Osijek i Osječko - baranjska županija, osječki FERIT te tvrtka Ericsson Nikola Tesla.