Uskoro novi Brown forum u Zadru, dolazi i Krishna 'Kittu' Kolluri

Uskoro novi Brown forum u Zadru, dolazi i Krishna 'Kittu' Kolluri

Razvoj hrvatskog gospodarstva oduvijek je bio vezan uz strana ulaganja i jedan od ključnih događaja svakako je i Brown forum, koji je osnovan nakon pogibije američkog ministra gospodarstva Rona Browna kod Dubrovnika.

Ove godine, 8. i 9. travnja u Zadru, nakon Dubrovnika i Opatije na Brown forumu trebao bi se, kako neslužbeno saznajemo, pojaviti i jedan vrlo zanimljiv gost s vrlo velikim poduzetničkim iskustvom Krishna 'Kittu' Kolluri, investitor ili "venture capitalist", koji će govoriti o poduzetništvu i start up-ovima što je i ključna tema ovogodišnjeg Brown foruma.

On iza sebe ima ogromno iskustvo u vođenju uspješnih kompanija u nastajanju od ideje do realizacije. Iza sebe ima ogromno iskustvo u vođenju timova, od Juniper Networksa, preko PortAuthority Technologies (Websense), RingCube Technologies i mnogim drugima.

Upravo bi Krishna 'Kittu' Kolluri mogao domaćim poduzetnicima u potrazi za kapitalom, koji im jedini nedostaje između realizacije ideje i komercijalizacije proizvoda, otvoriti vrata američkih fondova za start up-ove jer i on sam je član uprave jednog takvog fonda Storvisor. Njegovi su interesi ulaganje u Internet i tehnologije i usluge vezane uz Internet, alternativni izvori energije , a kao mjesta gdje želi ulagati navodi SAD, Indiju, te Europu.

Kako se održavanje Brown foruma događa samo tri mjeseca prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju ovogodišnji treći po redu forum možda je i značajniji nego ikad za privlačenje stranog kapitala u dobre i vrijedne projekte koji možda bez njega nikad ne bi uspjeli.

Još iz kategorije

Vrhunska tehnologija u službi zdravlja

Vrhunska tehnologija u službi zdravlja

15.06.2019. komentiraj

Radiochirurgia Zagreb svrstala se među najbolje klinike za liječenje inoperabilnog raka gušterače na svijetu, potvrđuju rezultati liječenja karcinoma gušterače kod 30 pacijenata u zadnje dvije godine. Naime, svi pacijenti nakon provedenog liječenja još uvijek su stabilno, što je uspjeh kojim se do sada nije mogla pohvaliti niti jedna svjetska poliklinika.

Obrazovanje budućnosti dolazi u Hrvatsku

Obrazovanje budućnosti dolazi u Hrvatsku

15.06.2019. komentiraj

Microsoft je u Hrvatskoj po prvi put započeo s provođenjem treninga učitelja Teacher Internship Program (TIP), čija je svrha pripremiti nastavnike osnovnih škola za polaganje ispita Microsoft Certified Educator (MCE). Certifikatom MCE potvrđuje se kako je nastavnik stekao globalne kompetencije tehničke pismenosti potrebne kako bi učenicima pružio bogato i prilagođeno iskustvo učenja.

Čak 30 posto građana bez glavnog izvora prihoda izdržalo bi tek mjesec dana

Čak 30 posto građana bez glavnog izvora prihoda izdržalo bi tek mjesec dana

14.06.2019. komentiraj

Usprkos pozitivnim ekonomskim pokazateljima, većina građana pesimistično gleda u budućnost, a čak 86 posto ispitanika ne očekuje da će se pozitivni trendovi nastaviti, pokazalo je istraživanje agencije Improve o ekonomskoj klimi u Hrvatskoj, provedeno u ožujku ove godine.