Uskoro novi Brown forum u Zadru, dolazi i Krishna 'Kittu' Kolluri

Uskoro novi Brown forum u Zadru, dolazi i Krishna 'Kittu' Kolluri

Razvoj hrvatskog gospodarstva oduvijek je bio vezan uz strana ulaganja i jedan od ključnih događaja svakako je i Brown forum, koji je osnovan nakon pogibije američkog ministra gospodarstva Rona Browna kod Dubrovnika.

Ove godine, 8. i 9. travnja u Zadru, nakon Dubrovnika i Opatije na Brown forumu trebao bi se, kako neslužbeno saznajemo, pojaviti i jedan vrlo zanimljiv gost s vrlo velikim poduzetničkim iskustvom Krishna 'Kittu' Kolluri, investitor ili "venture capitalist", koji će govoriti o poduzetništvu i start up-ovima što je i ključna tema ovogodišnjeg Brown foruma.

On iza sebe ima ogromno iskustvo u vođenju uspješnih kompanija u nastajanju od ideje do realizacije. Iza sebe ima ogromno iskustvo u vođenju timova, od Juniper Networksa, preko PortAuthority Technologies (Websense), RingCube Technologies i mnogim drugima.

Upravo bi Krishna 'Kittu' Kolluri mogao domaćim poduzetnicima u potrazi za kapitalom, koji im jedini nedostaje između realizacije ideje i komercijalizacije proizvoda, otvoriti vrata američkih fondova za start up-ove jer i on sam je član uprave jednog takvog fonda Storvisor. Njegovi su interesi ulaganje u Internet i tehnologije i usluge vezane uz Internet, alternativni izvori energije , a kao mjesta gdje želi ulagati navodi SAD, Indiju, te Europu.

Kako se održavanje Brown foruma događa samo tri mjeseca prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju ovogodišnji treći po redu forum možda je i značajniji nego ikad za privlačenje stranog kapitala u dobre i vrijedne projekte koji možda bez njega nikad ne bi uspjeli.