Uskoro novi Brown forum u Zadru, dolazi i Krishna 'Kittu' Kolluri

Uskoro novi Brown forum u Zadru, dolazi i Krishna 'Kittu' Kolluri

Razvoj hrvatskog gospodarstva oduvijek je bio vezan uz strana ulaganja i jedan od ključnih događaja svakako je i Brown forum, koji je osnovan nakon pogibije američkog ministra gospodarstva Rona Browna kod Dubrovnika.

Ove godine, 8. i 9. travnja u Zadru, nakon Dubrovnika i Opatije na Brown forumu trebao bi se, kako neslužbeno saznajemo, pojaviti i jedan vrlo zanimljiv gost s vrlo velikim poduzetničkim iskustvom Krishna 'Kittu' Kolluri, investitor ili "venture capitalist", koji će govoriti o poduzetništvu i start up-ovima što je i ključna tema ovogodišnjeg Brown foruma.

On iza sebe ima ogromno iskustvo u vođenju uspješnih kompanija u nastajanju od ideje do realizacije. Iza sebe ima ogromno iskustvo u vođenju timova, od Juniper Networksa, preko PortAuthority Technologies (Websense), RingCube Technologies i mnogim drugima.

Upravo bi Krishna 'Kittu' Kolluri mogao domaćim poduzetnicima u potrazi za kapitalom, koji im jedini nedostaje između realizacije ideje i komercijalizacije proizvoda, otvoriti vrata američkih fondova za start up-ove jer i on sam je član uprave jednog takvog fonda Storvisor. Njegovi su interesi ulaganje u Internet i tehnologije i usluge vezane uz Internet, alternativni izvori energije , a kao mjesta gdje želi ulagati navodi SAD, Indiju, te Europu.

Kako se održavanje Brown foruma događa samo tri mjeseca prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju ovogodišnji treći po redu forum možda je i značajniji nego ikad za privlačenje stranog kapitala u dobre i vrijedne projekte koji možda bez njega nikad ne bi uspjeli.

Još iz kategorije

Tifon postavio brze punionice za električna vozila na autoceste A1 i A6

Tifon postavio brze punionice za električna vozila na autoceste A1 i A6

18.04.2019. komentiraj

Tvrtka Tifon na svom je prodajnom mjestu Draganić sjever u rad pustila brzu punionicu za električna vozila pod brendom MOL Plugee. Istovremeno su u rad puštene i brze punionice na prodajnim mjestima Draganić jug i Ravna Gora. Riječ je o prvim brzim punionicama za električna vozila na domaćim autocestama koje povezuju pravac Zagreb – Rijeka te Zagreb – Split.

Bečka ulica Zieglergasse postat će prva ulica koja će se prilagoditi klimatskim promjenama

Bečka ulica Zieglergasse postat će prva ulica koja će se prilagoditi klimatskim promjenama

18.04.2019. komentiraj

Klimatske promjene jedan su od najvećih izazova za čovječanstvo. One imaju snažan utjecaj na okoliš, ljudsko zdravlje i ekonomiju diljem svijeta. Znanstvenici već desetljećima upozoravaju na negativne posljedice koje porast površinske temperature planeta ima na ljude te biljni i životinjski svijet. Prve su posljedice već vidljive u gradovima gdje porast globalne temperature značajno mijenja lokalna klimatska obilježja i dovodi do stvaranja takozvanih urbanih toplinskih otoka. Grad Beč prepoznao je taj problem i odlučio se na provedbu pilot-projekta u jednoj od svojih ulica.

SV Group postala ovlašteni JetBrains reseller za Hrvatsku, Sloveniju, BiH i Srbiju

SV Group postala ovlašteni JetBrains reseller za Hrvatsku, Sloveniju, BiH i Srbiju

18.04.2019. komentiraj

Tvrtka SV Group stekla  je prestižni status  Platinum partnera i ovlaštenog JetBrains resellera za Hrvatsku još 2017. godine, a sada ističu kako je Jetbrains temeljem njihovih rezultata, realiziranih prodajnim i marketinškim aktivnostima, donio odluku da od početka veljače ove godine postaju ovlašteni reseller i za Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju.