Uskoro novi Brown forum u Zadru, dolazi i Krishna 'Kittu' Kolluri

Uskoro novi Brown forum u Zadru, dolazi i Krishna 'Kittu' Kolluri

Razvoj hrvatskog gospodarstva oduvijek je bio vezan uz strana ulaganja i jedan od ključnih događaja svakako je i Brown forum, koji je osnovan nakon pogibije američkog ministra gospodarstva Rona Browna kod Dubrovnika.

Ove godine, 8. i 9. travnja u Zadru, nakon Dubrovnika i Opatije na Brown forumu trebao bi se, kako neslužbeno saznajemo, pojaviti i jedan vrlo zanimljiv gost s vrlo velikim poduzetničkim iskustvom Krishna 'Kittu' Kolluri, investitor ili "venture capitalist", koji će govoriti o poduzetništvu i start up-ovima što je i ključna tema ovogodišnjeg Brown foruma.

On iza sebe ima ogromno iskustvo u vođenju uspješnih kompanija u nastajanju od ideje do realizacije. Iza sebe ima ogromno iskustvo u vođenju timova, od Juniper Networksa, preko PortAuthority Technologies (Websense), RingCube Technologies i mnogim drugima.

Upravo bi Krishna 'Kittu' Kolluri mogao domaćim poduzetnicima u potrazi za kapitalom, koji im jedini nedostaje između realizacije ideje i komercijalizacije proizvoda, otvoriti vrata američkih fondova za start up-ove jer i on sam je član uprave jednog takvog fonda Storvisor. Njegovi su interesi ulaganje u Internet i tehnologije i usluge vezane uz Internet, alternativni izvori energije , a kao mjesta gdje želi ulagati navodi SAD, Indiju, te Europu.

Kako se održavanje Brown foruma događa samo tri mjeseca prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju ovogodišnji treći po redu forum možda je i značajniji nego ikad za privlačenje stranog kapitala u dobre i vrijedne projekte koji možda bez njega nikad ne bi uspjeli.

Još iz kategorije

Hrvati manje razgovaraju, više pišu poruke i ljubav izražavaju emojijima

Hrvati manje razgovaraju, više pišu poruke i ljubav izražavaju emojijima

16.02.2019. komentiraj

U istraživanju koje je Huawei proveo među 2585 ispitanika, Hrvati u ljubavnim odnosima više pišu poruke nego što razgovaraju na mobitel kojeg gotovo stalno nose sa sobom. Tako uređaje redovito nose i u kupaonicu i na WC, a ljubav najčešće izražavaju emojijem i to onim u obliku srca.

Sud pravomoćnom presudom potvrdio da je Microsoft prekršio zakon RH

Sud pravomoćnom presudom potvrdio da je Microsoft prekršio zakon RH

15.02.2019. komentiraj

Nakon osam godina sudovanja radni spor Zrinke Makovac je okončan pravomoćnom odlukom Županijskog suda protiv Microsofta Hrvatske. Budući da Microsoft u sudskom postupku nije uspio dokazati utemeljenost razloga za donošenjem odluke o otkazu,  sud  je utvrdio nezakonitost i nelegalnost dobivenog otkaza te presudio u korist dugogodišnjoj djelatnici Microsofta potvrdila je za ICTbusiness.info Zrinka Makovac.

Programski jezik Python među tri je najpopularnija u svijetu i najbrže raste

Programski jezik Python među tri je najpopularnija u svijetu i najbrže raste

15.02.2019. komentiraj

Programski jezik Python među tri je najpopularnija u svijetu trenutno, a ujedno je i zabilježio najveći rast prema Tiobe indeksu najpopularnijih programskih jezika. Time se samo nastavio uspjeh koji je ovaj programski jezik svakako zaslužio zbog jednostavnosti i praktičnosti, iznimno potrebnih u današnje vrijeme.