Uskoro nova Oracle konferencija

Uskoro nova Oracle konferencija
Dražen Tomić

Sljedećeg tjedna baš na 1. travnja Oracle održava svoju osmu po redu konferenciju Oracle Day, za koju direktor Oracle Hrvatska Marin Tadić ističe kako će na njoj biti riječi o konvergenciji novih tehnologija i to mixu cloud, mobile, social, big data rješenja. Njihova su očekivanja veliki broj zainteresiran stručnjaka iz javnog i privatnog sektora iz Hrvatske i regiji kojih bi u konačnici moglo biti i petstotinjak.

Na konferenciji će svoje rješenje bazirano na Oracle tehnologiji predstaviti i APIS IT koja je na Oracle platformi i u suradnji s Poreznom upravom, po Tadićevim, osmislila i realizirala vrlo uspješan projekt fiskalizacije, a za što su kao model dosta zainteresirani i u regiji, primjerice Porezna uprava Slovenije te MUP Srbije čiji su se predstavnici već prijavili na tu Oracle konferenciju.

Pritom je Tadić istaknuo kako ej vidljivo kako se u hrvatskom javnom sektoru stvaraju neke nove promjene, transformacija koja stvara potrebu i potražnju za IT rješenjima na koja se sve više gleda kao na segment koji može pomoći smanjenju troškova, kvalitetnijim analizama, ali i većoj učinkovitosti. On smatra kako je baš zato sada najbolji trenutak za poslovanje s tim sektorom nego prije nekoliko godina kada je Oracle bio „skriven“ od toga sektora.

Tadić napominje kako je sada Oracle ušao u pet velikih projekata s javnim sektorom u kojem se sada, odnosno kako mu se čini u zadnje tri godine, više pazi na proračun, kontrolu troškova, procedure, ali i na rokove, što je za kompaniju poput Oraclea čije se poslovanje mjeri kvartalno izuzetno važno.