Uskoro međunarodna konferencija o pametnim i održivim tehnologijama - SpliTech

Uskoro međunarodna konferencija o pametnim i održivim tehnologijama - SpliTech

U organizaciji splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), u periodu od 5. do 8. srpnja 2022 održat će se sedma Međunarodna konferencija o pametnim i održivim tehnologijama - SpliTech 2022. Sudionici i posjetitelji imat će priliku razmijeniti znanstvena postignuća iz aktualnih tema iz područja IoT-a, RFID -a, pametnih gradova, održive energije, dekarbonizacije zgrada i primjene tehničkih rješenja u zdravstvu (e-Health).

„Ovogodišnji IoT dan nastavak je dobre prakse koju provodimo od 2019. godine. Prošle godine smo uspješno proveli hibridni event sa ograničenim brojem posjetitelja, a događaj se prenosio i putem web streaminga. Važnost samog događaja na popularizaciju znanosti prepoznala je i ICT Županija te Ministarstvo znanosti i obrazovanja, koji su nas podržali u provedbi prošlogodišnjeg IoT dana. Ove godine smo u povoljnijim okolnostima, stoga je i program bogatiji, te smo u mogućnosti ponuditi i više tematskih radionica, i predstavnika relevantnih firmi. S obzirom na prošlogodišnji interes i rastuću popularnost IoT - a, očekujemo velik odaziv od strane učenika i studenata, ali i svih ostalih koje privlače pametne tehnologije. Naravno, kao i prethodnih godina, uz radionice i predavanja, osigurali smo i zanimljiv društveni program tijekom trajanja IoT dana“, ističe voditelj projekta, izv. prof. dr. sc. Toni Perković.

U suorganizaciji s ICT županijom, prvog dana konferencije 5. srpnja 2022, u prostorijama PICS@FESB, održat će se besplatna jednodnevna manifestacija popularizacije znanosti za mlade - IoT dan.

Program će obuhvatiti radionice, prezentacije IoT tvrtki, startupova, susret studenata, znanstvenika te svih geekova i zaljubljenika u IoT kako bi podijelili svoje znanje, iskustvo i viziju o tehnologiji, rješenjima i poslovnim prilikama. Štoviše, studenti će imati priliku upoznati potencijalne poslodavce i prezentirati se kroz kratke neformalne sastanke (tzv. Career Speed Dating) što je izvrsna prilika za budući profesionalni razvoj.

Za prisustvovanje radionicama prethodno iskustvo i predznanje nisu potrebni, objašnjava Perković i dodaje da je ciljana skupina učenici završnih godina srednjih škola te studenti, a dobrodošli su svi željni novih znanja i vještina iz područja IoT-a.

Prezentacije tvrtki, kao i career speed dating su otvorene za sve posjetitelje dok je broj sudionika po radionici je ograničen. Više informacija o samom događaju, kao i načinu prijave za pojedinu radionicu, dostupno je na web stranici: https://iotday.splitech.org/

Održati će se šest  praktičnih radionica, od kojih je svaka posvećena određenoj temi iz svijeta IoT-a:

1. Osnove dubokog učenja

2. IoT - od senzora do oblaka

3. Primjene Blockchaina i DLTa u IoT-u

4. Napravi svoju antenu u par sati

5. PBC - dizajn i razvoj

6. Data logger za industrijska okruženja