United Grupa kupuje grčki Forthnet

United Grupa kupuje grčki Forthnet

United Grupa postigla je dogovor o preuzimanju značajnog manjinskog udjela u Forthnetu, uspješnoj grčkoj telekomunikacijskoj kompaniji. U sklopu transakcije United Grupa preuzet će sve kreditne obveze, konvertibilni dug i 36-postotni dionički udio u kapitalu Forthneta, nakon uspješno završenih pregovora s prodavateljima, i to Nacionalnom bankom Grčke, Alpha bankom, Piraeus bankom i Attica bankom. Dodatni detalji transakcije neće biti objavljeni, a transakcija podliježe standardnim regulatornim odobrenjima.

Nakon bugarskog Vivacoma i hrvatskog Tele2 u 2019. godini, ta investicija predstavlja treću veliku transakciju otkad je BC Partners preuzeo United Grupu u ožujku 2019., zahvaljujući čemu će veličina prihoda United Grupe nakon završetka akvizicije prijeći 1,7 milijardi eura. Ulazak kompanije na grčko tržište predstavlja još jedan korak u njezinoj europskoj strategiji rasta i dodatno potvrđuje poziciju lidera u industriji u kojoj od sada posluje u osam zemalja diljem regije.

Forthnet je vodeći pružatelj usluga kućne zabave i komunikacija u Grčkoj. Zapošljava gotovo 1000 ljudi i pruža usluge za gotovo 700.000 korisnika i više od 40.000 kompanija. „Drago nam je što će se Forthnet pridružiti United Grupi i u isto vrijeme sam uzbuđena što nastavljamo jačati svoje poslovanje i pružamo našim korisnicima diljem regije širok spektar vrhunskih usluga. Vidimo veliku priliku u suradnji s Forthnetom, kako bismo im omogućili daljnji rast usluga televizije i ulazak na tržište mobilne telefonije, te sa zadovoljstvom proširujemo svoju prisutnost ulaskom na grčko tržište“, Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grupe.

„Poslovni model, menadžment, tehnologija i regionalno liderstvo United Grupe ključni su pokretači njezina organskog rasta, koji se dodatno ubrzao stjecanjem i integriranjem jakih lokalnih kompanija. Pozicija Forthneta kao dinamičnog domaćeg igrača pruža nam snažno uporište za širenje na rastuće i evoluirajuće grčko tržište, koje vidimo kao stratešku lokaciju United Grupe. Radujemo se suradnji s Forthnetom na daljnjem širenju usluga koje može ponuditi korisnicima“, pojašnjava Nikos Stathopoulos, partner u BC Partnersu i predsjednik United Grupe.

„Današnji sporazum strateški je važan događaj za grčko tržište telekomunikacija i televizije. Ulazak United Grupe, vodećeg telekomunikacijskog i medijskog pružatelja usluga u regiji, potvrđuje stratešku vrijednost Forthneta i daje nove perspektive našoj kompaniji. Značajan rast tržišta interneta i televizije, na kojima smo već aktivni, kao i potencijal usluga mobilne telefonije, koju pripremamo pokrenuti, stvara snažno investicijsko okruženje za nas i mogućnost iskorištavanja znanja i iskustva menadžmenta, mreže i tehnologije United Grupe“, zaključuje predsjednik uprave Panos Papadopoulos.