United Grupa kupuje grčki Forthnet

United Grupa kupuje grčki Forthnet

United Grupa postigla je dogovor o preuzimanju značajnog manjinskog udjela u Forthnetu, uspješnoj grčkoj telekomunikacijskoj kompaniji. U sklopu transakcije United Grupa preuzet će sve kreditne obveze, konvertibilni dug i 36-postotni dionički udio u kapitalu Forthneta, nakon uspješno završenih pregovora s prodavateljima, i to Nacionalnom bankom Grčke, Alpha bankom, Piraeus bankom i Attica bankom. Dodatni detalji transakcije neće biti objavljeni, a transakcija podliježe standardnim regulatornim odobrenjima.

Nakon bugarskog Vivacoma i hrvatskog Tele2 u 2019. godini, ta investicija predstavlja treću veliku transakciju otkad je BC Partners preuzeo United Grupu u ožujku 2019., zahvaljujući čemu će veličina prihoda United Grupe nakon završetka akvizicije prijeći 1,7 milijardi eura. Ulazak kompanije na grčko tržište predstavlja još jedan korak u njezinoj europskoj strategiji rasta i dodatno potvrđuje poziciju lidera u industriji u kojoj od sada posluje u osam zemalja diljem regije.

Forthnet je vodeći pružatelj usluga kućne zabave i komunikacija u Grčkoj. Zapošljava gotovo 1000 ljudi i pruža usluge za gotovo 700.000 korisnika i više od 40.000 kompanija. „Drago nam je što će se Forthnet pridružiti United Grupi i u isto vrijeme sam uzbuđena što nastavljamo jačati svoje poslovanje i pružamo našim korisnicima diljem regije širok spektar vrhunskih usluga. Vidimo veliku priliku u suradnji s Forthnetom, kako bismo im omogućili daljnji rast usluga televizije i ulazak na tržište mobilne telefonije, te sa zadovoljstvom proširujemo svoju prisutnost ulaskom na grčko tržište“, Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grupe.

„Poslovni model, menadžment, tehnologija i regionalno liderstvo United Grupe ključni su pokretači njezina organskog rasta, koji se dodatno ubrzao stjecanjem i integriranjem jakih lokalnih kompanija. Pozicija Forthneta kao dinamičnog domaćeg igrača pruža nam snažno uporište za širenje na rastuće i evoluirajuće grčko tržište, koje vidimo kao stratešku lokaciju United Grupe. Radujemo se suradnji s Forthnetom na daljnjem širenju usluga koje može ponuditi korisnicima“, pojašnjava Nikos Stathopoulos, partner u BC Partnersu i predsjednik United Grupe.

„Današnji sporazum strateški je važan događaj za grčko tržište telekomunikacija i televizije. Ulazak United Grupe, vodećeg telekomunikacijskog i medijskog pružatelja usluga u regiji, potvrđuje stratešku vrijednost Forthneta i daje nove perspektive našoj kompaniji. Značajan rast tržišta interneta i televizije, na kojima smo već aktivni, kao i potencijal usluga mobilne telefonije, koju pripremamo pokrenuti, stvara snažno investicijsko okruženje za nas i mogućnost iskorištavanja znanja i iskustva menadžmenta, mreže i tehnologije United Grupe“, zaključuje predsjednik uprave Panos Papadopoulos.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Duopol na mobilnom tržištu

INFOGRAFIKA: Duopol na mobilnom tržištu

24.09.2020. komentiraj

Duopol na tržištu pametnih telefona nije nikakva novost, službeno postoji otkako se Microsoft odlučio napustiti tržište te “nas” ostavio samo s iOS i Android operativnim sustavima. Uz neke manje koji jednostavno nisu relevantni.

Samsung dobitnik čak 48 IDEA 2020 nagrada

Samsung dobitnik čak 48 IDEA 2020 nagrada

24.09.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics osvojila je čak 48 nagrada za izvrsnost u dizajnu na međunarodno poznatom događaju International Design Excellence Awards 2020 (IDEA 2020) koji je održan virtualno 16. rujna. Dobivena priznanja uključuju jednu zlatnu, četiri srebrne, četiri brončane nagrade te prestižno Best-in-Show priznanje.

Svakog dana se izgubi oko 1500 Bitcoina, a ukupno će ih cirkulirati manje od 14 milijuna

Svakog dana se izgubi oko 1500 Bitcoina, a ukupno će ih cirkulirati manje od 14 milijuna

24.09.2020. komentiraj

Analitičar kriptovaluta Timothy Peterson tvrdi da se svakog dana izgubi oko 1500 bitcoina, što znači da trenutno cirkulira 13,9 milijuna njih diljem svijeta. Primjerice, Markets.bitcoin.com tvrdi da je brojka ipak na otprilike 18,3 milijuna.