Umjetna inteligencija će preuzeti 80 posto stavki iz upravljanja projektima

Umjetna inteligencija će preuzeti 80 posto stavki iz upravljanja projektima

Foto: DepositPhotos

Upravljanje projektima bi do 2030. godine mogao postati posao iz prošlosti ukoliko se Gartnerova prognoza pokaže točnom! Ona kaže da će umjetna inteligencija preuzeti taj segment poslovanja i automatski će 80 posto stavki iz upravljanja projektima biti uklonjeno, što podrazumijeva neovisnost o ljudskoj radnoj snagi.

Nekako se to čini logičnim s obzirom da bi umjetna inteligencija trebala brže i bolje prikupljati podatke pa ih potom sortirati, analizirati i na temelju njih činiti sljedeće korake u organizacijama pod kojima "operiraju". S obzirom da su učinkovitost, brzina i uštede svakom sustavu poželjne prednosti, imati ih sve tri odjednom jednostavno se ne odbija. I umjetna inteligencija donosi baš to, navodi Gartner.

Ovakve informacije možda liderima kompanija odgovaraju jer njih 34 posto tvrdi da se broj radnih mjesta povećava i njih 44 posto navodi da će tek u narednim godinama krenuti s uvođenjem umjetne inteligencije, ali ne nauštrb radnih mjesta.

Ipak zaposleni su sve zabrinutiji jer bez obzira na stručnost, znanje i iskustvo, umjetna inteligencija zamijenit će ih u "roku keks". Pa tako ne čudi da Amerikanci uvelike brinu zbog dolaska nove tehnologije. Njih 38 posto starosti od 25 do 34 godine zabrinuto je da će ona smanjiti broj radnih mjesta dok samo njih 12 posto smatra kako će stvoriti nove poslove. Takav stav postoji jer izostaju potrebne informacije na ovu temu, koje bi smirile zabrinute.

Ujedno, slični postoci vrijede i za zapadnu Europu te razvijeni dio Azije, što jasno sugerira da se nesigurnima osjećaju upravo oni s obljim životnim standardom, ali i višim obrazovanjem. Već to bi trebalo biti itekako dovoljno da odgovorni načine "zaštitnu mrežu" na vrijeme pa pronađu alternativu za sve te ljude koji bi mogli preko noći postati nebitni, a do tog trenutka su bili cijenjeni, u svakom smislu.

Još iz kategorije

Viber o propustima u WhatsAppu

Viber o propustima u WhatsAppu

20.05.2019. komentiraj

Pogreške i propuste konkurencije tvrtke često koriste kako bi istaknule prednosti vlastitih rješenja. Tako se po pitanju nedavnih kršenja privatnosti korisnika WhatsAppa službeno oglasio Rakuten Viber.

SAS Analytics Day održan i u Zagrebu

SAS Analytics Day održan i u Zagrebu

19.05.2019. komentiraj

Nakon Budimpešte, Beča, Bratislave, Praga i Beograda, konferencija SAS Analytics Day održana je i u Zagrebu. Na hrvatskom izdanju tog događaja okupilo se gotovo 200 sudionika.

Mobitel kao ključ za vaše vozilo

Mobitel kao ključ za vaše vozilo

19.05.2019. komentiraj

Njemački automobilski gigant BMW u veljači prošle godine prezentirao je mogućnost “pretvaranja” mobilnog uređaja u ključ vozila, što su Nijemci odlično prihvatili jer prema istraživanju, njih 76 posto voljelo bi tako koristiti svoje limene ljubimce.