Udruga Osijek Software City započela niz događanja s prezentacijom OSC predstavlja

Udruga Osijek Software City započela niz događanja s prezentacijom OSC predstavlja
Ana Mišin

Udruga Osijek Software City započela je niz ovogodišnjih događanja sinoćnjom prezentacijom pod nazivom OSC predstavlja. Tom su se prigodom zainteresiranima, mahom studentima, predstavile tri tvrtke koje su govorile o svom radu i proizvodima, a riječ je o tvrtkama ShoutEm, Trenutak i Sizem.

Stotinjak nazočnih na osječkom Ekonomskom fakultetu pozorno je poslušalo iskustva iz prve ruke o kojima su govorili Davor Banović, Siniša Gavrilović i Ana Kolarević, dok je Nandino Lončar predstavio udrugu Osijek Software City, dosadašnje rezultate njihovog djelovanja, kao i planove za ovu godinu.

Iz spomenute su udruge najavili kako će ovakva događanja, u kojima će predstavljati rad brojnih startupa i same udruge, organizirati nekoliko puta godišnje i to zajedno s partnerima. Ovoga puta predavanje je održano u suradnji s UNESCO katedrom za poduzetništvo pri Ekonomskom fakultetu u Osijeku i Međunarodnim centrom za poduzetničke studije (ICES) pri Sveučilistu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Niz proljetnih aktivnosti u Osijeku nastavlja se već večeras. U 19 sati u Prirodoslovno-matematičkoj gimnaziji bit će održano informativno predavanje o IT sektoru u Osijeku pod nazivom "Srednjoškolci, IT nije samo programiranje". Cilj je informirati mlade koji će se, brže nego što očekuju, naći na tržištu rada.

Praktičnim primjerima i opisom stanja na domaćem i inozemnom IT tržištu, članovi Osijek Software Cityja nastojat će srednjoškolcima približiti situaciju te ih ujedno zainteresirati za ovo deficitarno zanimanje.