Udruga CISEx i e-Skills program - predavanja za najmlađe i one malo starije

Udruga CISEx i e-Skills program - predavanja za najmlađe i one malo starije
Fotolia

Kreću besplatna predavanja udruge CISEx za mlade o tome kako ostvariti ICT karijeru ili pokrenuti vlastitu tvrtku u sektoru informacijsko-komunikacijskih tehnologija, a predavanja u sklopu e-Skills for Jobs 2014 inicijative održat će najbolji ICT stručnjaci i poduzetnici, članovi Udruge Hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera (CISEx) u Rijeci, Osijeku, Splitu i Zagrebu.

Predavanja pod nazivom „Kako ostvariti karijeru u ICT-iju ili prepoznati priliku za pokretanje vlastite ICT startup tvrtke“ namijenjena su mlađoj populaciji, učenicima, studentima, ali i svima koji razmišljaju o tome da svoju karijeru izgrade u sektoru informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Cilj ovih predavanja je potaknuti mlade ljude da se lakše odlučuju za karijere u ICT sektoru.

Podsjetimo, ova izuzetno propulzivna grana bilježi deficit radne snage, iako nudi izuzetne mogućnosti zapošljavanja te plaće koje su veće od prosjeka. Polaznici će na konkretnim primjerima poduzetnika koji su zabilježili značajne uspjehe u ICT karijeri, kako u svijetu, tako i kod nas, dobiti vrijedne informacije o izazovima, ali i mogućnostima koje nudi poslovanje u sklopu ICT sektora.

Na licu mjesta polaznici predavanja moći će pitati sve što ih zanima te dobiti korisne savjete. Osim što se pojedincima otvaraju zanimljive karijerne mogućnost, jačanje ICT struke stimulirajuće djeluje na cjelokupno gospodarstvo, bez koji danas ne možemo govorit o inovativnosti i konkurentnosti.

I što je najvažnije informacije stižu iz prve ruke jer su svi predavači su uspješni hrvatski ICT profesionalci i poduzetnici te članovi Udruge Hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera (CISEx), koja je ujedno i organizator ovih predavanja kao dio pan-europskog projekta „eSkills for Jobs 2014“.