Uberovci vozaju po vlastitom gradu, no tako ne izgleda na terenu

Uberovci vozaju po vlastitom gradu, no tako ne izgleda na terenu
DepositPhotos

Istraživanje koje je Uber proveo među više od 1.300 vozača koji koriste platformu diljem Hrvatske pokazuje kako u svim gradovima u Hrvatskoj preko Ubera najviše voze stanovnici tih gradova. Čak 98,5 posto vozača koji voze u Zagrebu i inače žive u metropoli, u Dubrovniku 81,4 posto vozača živi u tom grada, dok u Splitu taj broj iznosi čak 95,4 posto. Međutim kad se vozite s Uberovcima oni pokazuju prilično nepoznavanje grada u kojem voze, a o kulturi vožnje bi se također dalo raspravljati.

Inače, Uberovo istraživanje je provedeno među vozačima u dobi od 18 do 55 godina na području cijele Hrvatske. Cilj je bio saznati u kojim su gradovima sve radili kao vozači i da li se često sele iz grada u grad, što smatraju da je glavni uzrok ljetnih gužvi te koliki im izvor prihoda dolazi preko Ubera. Od vozača kojima je vožnja na Uber platformi primarni izvor prihoda, njih 71,8 posto živi u Dubrovniku, dok se u Splitu ta brojka penje na 91,7 posto, a u Zagrebu na 98 posto.

“Rezultati istraživanja potvrdili su nam da vozači koji koriste Uber platformu u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku voze u gradovima iz kojih dolaze. Posebno mi je drago što smo brojnim ljudima ponudili još jednu opciju posla i uspjeli dio njih zadržati u Hrvatskoj, a mnoge i potaknuli da sami budu poduzetnici“, istaknuo je Davor Tremac, generalni direktor Ubera za jugoistočnu Europu.

Vozači koji velik dio vremena provode na prometnicama kao glavne uzroke gužvi u gradovima na hrvatskoj obali uglavnom prepoznaju neadekvatnu infrastrukturu - njih 40,9 posto. Na drugom je mjestu povećana količina privatnih automobila koju je kao uzrok istaknulo 19,2 posto vozača, a njih 15,1 posto smatra kako je krivac manjak razvijenosti prometne kulture.