Uber uvodi nove sigurnosne opcije za korisnike

Uber uvodi nove sigurnosne opcije za korisnike

Uber je nedavno predstavio dodatne funkcionalnosti koje će podići razinu sigurnosti unutar aplikacije zahvaljujući novoj opciji Sigurnosne provjere.  Kao prva na tržištu, značajka Sigurnosne provjere omogućit će korisnicima da podignu razinu vlastite sigurnosti uključivanjem i korištenjem značajki Pouzdani kontakti, PIN verifikacija i RideCheck koje su dostupne u aplikaciji. Svi alati osmišljeni su za poboljšanje sigurnosti na platformi Uber.

“Sigurnost svih koji koriste našu aplikaciju glavni nam je prioritet, zbog čega neprestano poboljšavamo funkcionalnosti Ubera. Opcija Sigurnosne provjere potaknut će korisnike da iskoriste niz sigurnosnih alata koje nudimo kako bi u svakom trenutku bili što sigurniji“, istaknula je Morena Šimatić, generalna menadžerica Ubera u Hrvatskoj.

Nova opcija dodatak je brojnim postojećim alatima kao što su GPS praćenje, anonimizacija osobnih podataka, gumb za hitne slučajeve, podrška 27/4, provjera vozača, upozorenja o brzini, ograničenja radnog vremena vozača i brojne druge sigurnosne mjere uvedene tijekom pandemije COVID-19.

 

Pouzdani kontakti: Korisnici mogu odabrati svoje Pouzdane kontakte u aplikaciji i postaviti podsjetnike da s njima podijele svoju vožnju u realnom vremenu. Na taj način obitelj i prijatelji mogu pratiti putovanje i pobrinuti se da korisnik sigurno stigne na odredište.

 

PIN verifikacija: Kako bi bili sigurni da ulaze u pravi automobil, korisnici mogu uključiti PIN verifikaciju, pri čemu vozač mora unijeti ispravan PIN koji mu je korisnik dao prije početka vožnje. Sigurnosne provjere omogućuju korisnicima da upale ovu opciju i odaberu sate u kojima će biti aktivna.

 

RideCheck: Ova značajka koristi GPS tehnologiju za otkrivanje anomalija tijekom vožnji, uključujući dugo zaustavljanje ili potencijalni sudar. Ako aplikacija upozori Uberove operatere na takve događaje, oni će provjeriti da su vozač i korisnik sigurni te ponuditi resurse za pomoć.