Uber u partnerstvu s Hrvatskom mrežom za beskućnike ponudio besplatnu dostavu darova za potrebite sugrađane

Uber u partnerstvu s Hrvatskom mrežom za beskućnike ponudio besplatnu dostavu darova za potrebite sugrađane

Uber u suradnji s Hrvatskom mrežom za beskućnike poziva svoje korisnike da uljepšaju blagdane sugrađanima bez doma priključivanjem humanitarnoj akciji ‘I njima je Božić’. U sklopu akcije korisnici Ubera u Zagrebu od danas do kraja godine mogu poslati dar uz besplatnu dostavu putem Uber Connecta.

Poklon je moguće poslati tijekom radnih dana od 9 do 18 sati na adresu organizatora humanitarne akcije - Ulica Kneza Branimira 53. Da bi poslali paket besplatno preko Uber Connecta, korisnici imaju na raspolaganju promo kod ‘SJETISE’ koji je potrebno unijeti u Uber aplikaciji pod opcijom Wallet, nakon čega će im se omogućiti besplatna dostava u vrijednosti do 40 kn.

“Od srca zahvaljujemo Uberu što su prepoznali našu akciju i potrebe korisnika Centra za pomoć i podršku beskućnicima, kao i samu problematiku beskućništva. U lancu pomaganja i brige za najpotrebitije sugrađane trebamo svi stajati zajedno jer ulica nije dom. Pozivam sve ljude dobre volje da za blagdane razvesele svoje sugrađane i uključe se u ovu humanitarnu akciju”, istaknula je Tina Debeljak, koordinatorica humanitarne akcije iz Hrvatske mreže za beskućnike.

Građani koji se žele priključiti akciji beskućnicima mogu pomoći slanjem poklon bonova, higijenskih potrepština, trajnih prehrambenih proizvoda, zimskih dodataka ili ostalih poklona, kao i uplatom novčane donacije koje će Hrvatska mreža za beskućnike iskoristiti za kupnju poklona i potrepština. Organizatori akcije napominju da je prilikom slanja poklona potrebno naznačiti sadržaj poklona te, ako se radi o odjeći, dodati je li riječ o muškim, ženskim ili uniseks dodacima.

“Tijekom ovogodišnjih blagdana smo, kako bi pokazali predanost našoj zajednici u Hrvatskoj, odlučili podržati humanitarnu akciju Hrvatske mreže za beskućnike kojom pružaju pomoć onima kojima je to najpotrebnije. Drago nam je da imamo priliku dati svoj doprinos hvalevrijednoj inicijativi i pozivam sve građane i naše korisnike da nam se priključe besplatnim slanjem poklon paketa do Centra za pomoć i podršku beskućnicima i osobama u riziku od beskućništva kako bi im uljepšali ove dane”, dodala je Morena Šimatić, country menadžerica Ubera za Hrvatsku.

Nakon slanja paketa, partneri vozači Ubera dostavit će ga u Centar za pomoć i podršku beskućnicima, a njihovi volonteri će potom podijeliti poklone ispred pučkih kuhinja i na drugim lokacijama gdje se okupljaju.

Sigurnost na prvom mjestu

Sigurnost i dalje ostaje Uberov prioritet. Kompanija je vozačima distribuirala higijenske pakete koji sadrže maske,rukavice, dezinfekcijske gelove i sprejeve. Uz to, Uber je usmjerio svoje napore na implementaciju procesa i tehnoloških rješenja u stvarnom vremenu kako bi osigurali odgovorno i sigurno korištenje usluga u svakom trenutku. Među njima je i alat za prepoznavanje objekata koji omogućava Uberovoj aplikaciji da prije početka putovanja utvrdi nose li vozači masku, kao i kontrolni popis unutar aplikacije putem kojeg vozači i korisnici mogu potvrditi da poštuju sve sigurnosne mjere prije spajanja na platformu.

Još iz kategorije

Uvođenje tehnologije u obrazovanje nužno kako bi se umanjio digitalni jaz

Uvođenje tehnologije u obrazovanje nužno kako bi se umanjio digitalni jaz

22.05.2022.

Na Huawei Digital Talent Summitu, organiziranom u sklopu UNESCO-ove Svjetske konferencije o visokom obrazovanju, sudjelovalo je više od 80 stručnjaka za sustav obrazovanja iz niza zemalja, uključujući Ivicu Šuška, državnog tajnika Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Digitalna transformacija zdravstva – zašto je potrebna čim prije i koja rješenja pomažu

Digitalna transformacija zdravstva – zašto je potrebna čim prije i koja rješenja pomažu

21.05.2022.

Prema AmChamu, Hrvatska je jedna od zemalja EU koja se mogla pohvaliti zavidnom razinom digitalizacije zdravstva i zdravstvenog sustava. Međutim, počela je stagnirati. Preporuke za hrvatsko zdravstvo do 2027. baziraju se na digitalizaciji, podupiranju razvoja i korištenja digitalnih softverskih rješenja namijenjenih poticanju zdravlja i prevenciji bolesti i digitalnoj povezanosti svih segmenata zdravstvenog sustava (od bolnice, primarna zdravstvena zaštita, njega i rehabilitacija). Financije tu ne bi smjele biti prepreka jer se sredstva mogu povući iz EU fondova, dok je sam informatički sustav funkcionalan i na sasvim dobroj razini.

HT s partnerima predstavio sustav javnih bicikala u Klisu vrijedan 13,6 milijuna kuna

HT s partnerima predstavio sustav javnih bicikala u Klisu vrijedan 13,6 milijuna kuna

20.05.2022.

Hrvatski Telekom zajedno s tvrtkom Sustav javnih bicikala i Gradom Splitom danas je predstavio sustav javnih bicikala u Klisu, koji su u toj općini postavljeni u sklopu EU projekta 'Biraj biciklu!', ukupne vrijednosti 13,6 milijuna kuna.