U Zagrebu uskoro vFORUM 2019 godišnja VMware konferencija

U Zagrebu uskoro vFORUM 2019 godišnja VMware konferencija

Vodeći svjetski proizvođač rješenja za virtualizaciju, upravljanje i optimizaciju IT infrastrukture VMware održat će 1. listopada godišnju konferenciju VMware vFORUM 2019 namijenjenu domaćoj poslovnoj i ICT zajednici.  Po prvi puta u Hrvatskoj, kao glavni govornik konferencije, svoje predavanje na temu: „Aplikacijska kromatografija: Budućnost aplikacija i infrastrukture“ održati će potpredsjednik i glavni tehnički direktor tvrtke VMware za Europu, Bliski istok i Afriku Joe Baguley.

Baguley je priznati lider u europskoj tehnološkoj zajednici te se smatra jednim od 50 najutjecajnijih lidera u IT-u u Velikoj Britaniji. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada na području IT-a i jedan je od ključnih osoba u CloudCampu te drugim događajima na kojima informira javnost kako se cloud tehnologija uklapa u širi IT krajolik. Pored toga, Joe je član više savjetodavnih odbora pri Europskoj komisiji te ETSI-u (European Telecommunications Standards Institute) i član osnivačkog odbora Specijalističke grupe podataka pri Britanskom računalnom društvu koji je pomogao u oblikovanju Europskog kodeksa ponašanja za centre podataka. U svom prvom nastupu u Hrvatskoj govorit će o modernizaciji podatkovnih centara, osnaživanju digitalnog radnog prostora, o inovacijama, budućnosti aplikacija i tržištu te mnogim drugim zanimljivim temama koje uključuju tehnologiju u cloudu.

A o cloudu ili „oblaku“ govorit će se mnogo jer je upravo ta tehnologija glavna tema ovogodišnje konferencije. Cloud je prisutan više od 10 godina i mnoge tvrtke, start-upovi, globalni konglomerati te ostale organizacije bez njega jednostavno ne bi mogle funkcionirati. To je jednostavno nezaobilazna platforma za tvrtke koje žele poslovati u modernom okruženju. Fleksibilnost, štedljivost, sposobnost rada na daljinu i lakoća pristupa podacima s bilo kojeg mjesta samo su neke od prednosti clouda. No, sigurnost tog prostora, slažu se svi, od iznimne je važnosti te će se o njemu također raspravljati na ovogodišnjem vForumu.

Konferenciju pod motom „Realize what's possible“ otvorit će Martin Obradović, senior territory manager za Adriatic regiju, a da se očekuju poučna predavanja i mnoštvo vrhunskih govornika, najavljuje Ivo Sladoljev, senior regional manager za Srednju Europu, koji se dotaknuo i važnih akvizicija tvrtke VMware koje su se dogodile ove godine.

„Čast mi je i zadovoljstvo što će strana, a pogotovo domaća IT zajednica imati prilike iz prve ruke čuti od velikog stručnjaka kao što je Joe Baguley što je VMware u proteklih 20 godina napravio te što i dalje radi kako bi bili među top 5 najboljih globalnih kompanija. Od zadnjeg vForuma, dodatno smo ojačali portfelj akvizicijama  vodećih kompanija u domeni našeg poslovanja, a koje se savršeno uklapaju u našu strategiju poput Veloclouda, Heptia, Avi Networksa, Pivotala i Carbon Blacka. To znači da se dodatno softverski zaštićujemo i umjesto data centara na taj način čuvamo cjelokupnu mrežu što će omogućiti da bude još sigurnija, a uz to će omogućiti i automatizaciju procesa te uvelike olakšati poslovanje našim korisnicima. Financijska i operativna efikasnost svakako su utkani u izvrsnost i uspjeh svake kompanije, to je ono što mi radimo pa stoga mogu reći kako je i VMware na neki način utkan u uspjeh svih naših korisnika“, ističe Sladoljev.

Još iz kategorije

Direktiva PSD2 ključna tema ovogodišnjeg SmartCarda

Direktiva PSD2 ključna tema ovogodišnjeg SmartCarda

17.10.2019. komentiraj

„Od 2000. godine pa do kraja 2018. broj kartica je povećan za 3,5 puta, broj bankomata za 6,5 puta, a EFT POS terminala za 12 puta. Izazovi s kojima se financijske institucije susreću u posljednje vrijeme odnose se prvenstveno na proces digitalne transformacije u financijskom sektoru. Upravo to je i središnja tema ovogodišnje Konferencije, uključujući primjenu nove regulative poput PSD2 Direktive i SEPA pravila“, istaknula je pomoćnica direktora Sektora za financijske institucije i ekonomske analize Hrvatske gospodarske komore Vanja Dominović na otvaranju konferencije SmartCard 2019 koja se održava u Biogradu na Moru, od 14. do 16. listopada. Organizator Konferencije je riječka tvrtka Case u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Zagrebačkom bankom.

Treće izdanje AI2FUTURE konferencije

Treće izdanje AI2FUTURE konferencije

17.10.2019. komentiraj

Tijekom dva dana, 10. i 11. listopada, treće izdanje AI2FUTURE konferencije okupilo je više od 200 sudionika željnih da nauče više o tehnologiji današnjice koja je svim ICT stručnjacima omiljeni buzzword, no posljednjih godina u Hrvatskoj se i sve više primjenjuje pri kreiranju rješenja namijenjenih globalnom tržištu. Primjena umjetne inteligencije može značajno unaprijediti konkurentnost i profitabilnost, a na konferenciji se moglo čuti više i o nedavno predstavljenom dokumentu „Potencijal umjetne inteligencije za Hrvatsku“, koji je izradila HUP -Udruga informatičke i komunikacijske djelatnosti.

Mjesto za dogovaranje buduće suradnje

Mjesto za dogovaranje buduće suradnje

16.10.2019. komentiraj

Serengeti  je najavio drugu godišnju konferenciju GetiCon namijenjenu developerima i programerima, koja će se održati u Varaždinu, 26. listopada pod motom Ambition 4.0. Tijekom jednodnevne tehnološke konferencije stručnjaci Serengetija i međunarodni poslovni partneri će kroz niz predavanja sudionicima predstaviti neke od najatraktivnijih međunarodnih projekata iz visoko tehnoloških proizvodnih industrija, najnovije trendove industrije 4.0 kao i prednosti jedinstvenog Team Extension modela kojim Serengeti poslovnim partnerima osigurava zaokruženu softversku konzultantsku uslugu.