U Zagrebu uskoro vFORUM 2019 godišnja VMware konferencija

U Zagrebu uskoro vFORUM 2019 godišnja VMware konferencija

Vodeći svjetski proizvođač rješenja za virtualizaciju, upravljanje i optimizaciju IT infrastrukture VMware održat će 1. listopada godišnju konferenciju VMware vFORUM 2019 namijenjenu domaćoj poslovnoj i ICT zajednici.  Po prvi puta u Hrvatskoj, kao glavni govornik konferencije, svoje predavanje na temu: „Aplikacijska kromatografija: Budućnost aplikacija i infrastrukture“ održati će potpredsjednik i glavni tehnički direktor tvrtke VMware za Europu, Bliski istok i Afriku Joe Baguley.

Baguley je priznati lider u europskoj tehnološkoj zajednici te se smatra jednim od 50 najutjecajnijih lidera u IT-u u Velikoj Britaniji. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada na području IT-a i jedan je od ključnih osoba u CloudCampu te drugim događajima na kojima informira javnost kako se cloud tehnologija uklapa u širi IT krajolik. Pored toga, Joe je član više savjetodavnih odbora pri Europskoj komisiji te ETSI-u (European Telecommunications Standards Institute) i član osnivačkog odbora Specijalističke grupe podataka pri Britanskom računalnom društvu koji je pomogao u oblikovanju Europskog kodeksa ponašanja za centre podataka. U svom prvom nastupu u Hrvatskoj govorit će o modernizaciji podatkovnih centara, osnaživanju digitalnog radnog prostora, o inovacijama, budućnosti aplikacija i tržištu te mnogim drugim zanimljivim temama koje uključuju tehnologiju u cloudu.

A o cloudu ili „oblaku“ govorit će se mnogo jer je upravo ta tehnologija glavna tema ovogodišnje konferencije. Cloud je prisutan više od 10 godina i mnoge tvrtke, start-upovi, globalni konglomerati te ostale organizacije bez njega jednostavno ne bi mogle funkcionirati. To je jednostavno nezaobilazna platforma za tvrtke koje žele poslovati u modernom okruženju. Fleksibilnost, štedljivost, sposobnost rada na daljinu i lakoća pristupa podacima s bilo kojeg mjesta samo su neke od prednosti clouda. No, sigurnost tog prostora, slažu se svi, od iznimne je važnosti te će se o njemu također raspravljati na ovogodišnjem vForumu.

Konferenciju pod motom „Realize what's possible“ otvorit će Martin Obradović, senior territory manager za Adriatic regiju, a da se očekuju poučna predavanja i mnoštvo vrhunskih govornika, najavljuje Ivo Sladoljev, senior regional manager za Srednju Europu, koji se dotaknuo i važnih akvizicija tvrtke VMware koje su se dogodile ove godine.

„Čast mi je i zadovoljstvo što će strana, a pogotovo domaća IT zajednica imati prilike iz prve ruke čuti od velikog stručnjaka kao što je Joe Baguley što je VMware u proteklih 20 godina napravio te što i dalje radi kako bi bili među top 5 najboljih globalnih kompanija. Od zadnjeg vForuma, dodatno smo ojačali portfelj akvizicijama  vodećih kompanija u domeni našeg poslovanja, a koje se savršeno uklapaju u našu strategiju poput Veloclouda, Heptia, Avi Networksa, Pivotala i Carbon Blacka. To znači da se dodatno softverski zaštićujemo i umjesto data centara na taj način čuvamo cjelokupnu mrežu što će omogućiti da bude još sigurnija, a uz to će omogućiti i automatizaciju procesa te uvelike olakšati poslovanje našim korisnicima. Financijska i operativna efikasnost svakako su utkani u izvrsnost i uspjeh svake kompanije, to je ono što mi radimo pa stoga mogu reći kako je i VMware na neki način utkan u uspjeh svih naših korisnika“, ističe Sladoljev.

Još iz kategorije

U prvom tromjesečju ove godine rast BDP-a

U prvom tromjesečju ove godine rast BDP-a

29.05.2020. komentiraj

Prema danas objavljenim podacima DZS-a, bruto domaći proizvod je u prvom tromjesečju 2020. godine realno bio 0,4 posto veći u odnosu na isto tromjesečje 2019. godine. Tim je rastom nastavljen uzlazni godišnji trend koji kontinuirano traje od trećeg tromjesečja 2014. godine, a dinamika rasta u ovogodišnjemu prvom tromjesečju najsporija je također od trećeg tromjesečja 2014. godine, kada je rast iznosio 0,2 posto. Rast u prvome tromjesečju 2020. godine zabilježen je unatoč poduzetim mjerama u borbi protiv koronavirusa jer su mjere uvedene 19. ožujka, odnosno gotovo na kraju prvoga tromjesečja, pa utjecaj tih mjera nije toliko uočljiv kada je riječ o podacima BDP-a za promatrano tromjesečje.

Slegla se prašina oko Bitcoin halvinga i pokazala novonastale probleme

Slegla se prašina oko Bitcoin halvinga i pokazala novonastale probleme

29.05.2020. komentiraj

Bitcoin halving učinio je svoje i stvari nisu iste kao što su bile prije njega, što se jasno vidi prema manjem broju rudara, hash rateu koji je pao za 25 do 40 posto, ali i po iznimno slaboj brzini generiranja novih blokova.

Igrači potrošili 10,5 milijardi dolara na digitalne igre tijekom travnja

Igrači potrošili 10,5 milijardi dolara na digitalne igre tijekom travnja

29.05.2020. komentiraj

Potrošnja igrača na digitalne igre porasla je za čak sedamnaest posto na godišnjoj razini u travnju ove godine, pokazuju najnoviji podaci koje je objavila tvrtka SuperData.