U Zagrebu uskoro vFORUM 2019 godišnja VMware konferencija

U Zagrebu uskoro vFORUM 2019 godišnja VMware konferencija

Vodeći svjetski proizvođač rješenja za virtualizaciju, upravljanje i optimizaciju IT infrastrukture VMware održat će 1. listopada godišnju konferenciju VMware vFORUM 2019 namijenjenu domaćoj poslovnoj i ICT zajednici.  Po prvi puta u Hrvatskoj, kao glavni govornik konferencije, svoje predavanje na temu: „Aplikacijska kromatografija: Budućnost aplikacija i infrastrukture“ održati će potpredsjednik i glavni tehnički direktor tvrtke VMware za Europu, Bliski istok i Afriku Joe Baguley.

Baguley je priznati lider u europskoj tehnološkoj zajednici te se smatra jednim od 50 najutjecajnijih lidera u IT-u u Velikoj Britaniji. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada na području IT-a i jedan je od ključnih osoba u CloudCampu te drugim događajima na kojima informira javnost kako se cloud tehnologija uklapa u širi IT krajolik. Pored toga, Joe je član više savjetodavnih odbora pri Europskoj komisiji te ETSI-u (European Telecommunications Standards Institute) i član osnivačkog odbora Specijalističke grupe podataka pri Britanskom računalnom društvu koji je pomogao u oblikovanju Europskog kodeksa ponašanja za centre podataka. U svom prvom nastupu u Hrvatskoj govorit će o modernizaciji podatkovnih centara, osnaživanju digitalnog radnog prostora, o inovacijama, budućnosti aplikacija i tržištu te mnogim drugim zanimljivim temama koje uključuju tehnologiju u cloudu.

A o cloudu ili „oblaku“ govorit će se mnogo jer je upravo ta tehnologija glavna tema ovogodišnje konferencije. Cloud je prisutan više od 10 godina i mnoge tvrtke, start-upovi, globalni konglomerati te ostale organizacije bez njega jednostavno ne bi mogle funkcionirati. To je jednostavno nezaobilazna platforma za tvrtke koje žele poslovati u modernom okruženju. Fleksibilnost, štedljivost, sposobnost rada na daljinu i lakoća pristupa podacima s bilo kojeg mjesta samo su neke od prednosti clouda. No, sigurnost tog prostora, slažu se svi, od iznimne je važnosti te će se o njemu također raspravljati na ovogodišnjem vForumu.

Konferenciju pod motom „Realize what's possible“ otvorit će Martin Obradović, senior territory manager za Adriatic regiju, a da se očekuju poučna predavanja i mnoštvo vrhunskih govornika, najavljuje Ivo Sladoljev, senior regional manager za Srednju Europu, koji se dotaknuo i važnih akvizicija tvrtke VMware koje su se dogodile ove godine.

„Čast mi je i zadovoljstvo što će strana, a pogotovo domaća IT zajednica imati prilike iz prve ruke čuti od velikog stručnjaka kao što je Joe Baguley što je VMware u proteklih 20 godina napravio te što i dalje radi kako bi bili među top 5 najboljih globalnih kompanija. Od zadnjeg vForuma, dodatno smo ojačali portfelj akvizicijama  vodećih kompanija u domeni našeg poslovanja, a koje se savršeno uklapaju u našu strategiju poput Veloclouda, Heptia, Avi Networksa, Pivotala i Carbon Blacka. To znači da se dodatno softverski zaštićujemo i umjesto data centara na taj način čuvamo cjelokupnu mrežu što će omogućiti da bude još sigurnija, a uz to će omogućiti i automatizaciju procesa te uvelike olakšati poslovanje našim korisnicima. Financijska i operativna efikasnost svakako su utkani u izvrsnost i uspjeh svake kompanije, to je ono što mi radimo pa stoga mogu reći kako je i VMware na neki način utkan u uspjeh svih naših korisnika“, ističe Sladoljev.